Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Kurš maksā PVN ? К списку тем

Kurš maksā PVN ?
Darba nedēļa vēl nav beigusies, bet manas smadzenes sāk "pieklibot"

Pērkot preces no ES mēs PVN nemaksājam, pādodot preces uz ES izrakstam rēķinu bez PVN. Kas maksā PVN ?

Bet vabūt es vienkārši eju sviestā

Ilzevr
Ilzevr 26.05.2011 16:50
149 сообщений на сайте

Ответы (5)

baigi gribas maksāt?
Cleo
Cleo 26.05.2011 17:15
19234 сообщения на сайте
No malas, kā nespeciālistam - izskatās, ka pēdējais variants.

Aivars007
Aivars007 26.05.2011 17:15
26984 сообщения на сайте
SIA PVN maksātāja ieved preces no ES , atskaitē PNV reversais, bet pārdod vietējā tirgū ar 22% PVN. (Agrāk šīs preces vajadzēja atmuitot samaks;āt valsts kasē PVN ievedot, un tad varēja pārdot.kad nebija ES)
Linete
Linete 26.05.2011 20:12
2994 сообщения на сайте
redz, Ilzevr, pārdodiet vietējā tirgū ievestās preces un būs Jums laime maksāt PVN
Cleo
Cleo 26.05.2011 20:53
19234 сообщения на сайте
Paldies par atbildēm ! Man vienkārši sviests galvā sakūlās tajā brīdī, kad radās PVN pārmaksa (ir gan ievestas gan izvestas preces ES savienībā) un es likumā izlasīju par atgūšanas noteikumiem. Likumā ir rakstīts par darījumiem ar ES, bet netiek precizēts par realizāciju vai pirkšanu. VID man paskaidroja ka PVN tiek atmaksāts par realizēto ES, bet nopirktais netiek ņēmts vērā jo tur PVN esot reversā. Un tajā brīdī manas smadzenes pārkarsa jo cik saprotu ES darījumos PVN neviens nemaksā abos gadījumos.

Bet laikam jau par dziļu "ielīdu" filazofijā

Paldies Cleo par padomu kā samaksāt PVN, bet patiesībā viņu maksāt nemaz negribas, tikai sen (pāris gadus) nav bijis tāds prieks kā pārmaksa un nu sapinos jaunajos likumos, jo vienā mēnesī ir gan pirkts no ES, gan pārdots ES, pirkti pamatlīdzekļi un ir bijis piešķirts termiņpagarinājums. Un nu nevaru saprast cik VID izdarīs paši un kur vajag manu iesniegumu.
Ilzevr
Ilzevr 27.05.2011 10:30
149 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.