Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Ne līdz galam atlaists....... К списку тем

Ne līdz galam atlaists.......
Mīļie kolēģi palīdziet!

Situācija.

Darba tiesiskās attiecības pārtraucu ar pašvaldības uzņēmumu 29. aprīlī 2011. gadā(ziņu kods 21. uzņēmums-pašvaldības)Man neizprotamā veidā līda 12. maijam tika pieprasīts no pagasta valdes nodot lietas noformējot kaut kādu līgum līdz 12.05.2011, līgums nav sagatavots vēl līdz 27.05.2011, kas protams netika apmaksāts. Izrādās, ka aprēķinu man "sola" veikt 30. maijā. Vai man ir nepieciešams likt savu parakstus zem visu kontu atlikumiem( nodošanu-pieņemšau) šajā 2011. gada 30. maijā. Vai man ir tiesības neparakstīt šos nodošanas-pieņemšanas aktus, jo darba attiecības beidzās aprīlī.

Lūdzu palīdziet ar padomu. Paldies.
Elzass
Elzass 28.05.2011 09:54
5 сообщений на сайте

Ответы (4)

Ja darba tiesiskās attiecības ir pārtrauktas (ir attiecīgs līgums, vienošanās vai rīkojums), pēc manām domām Jums šodien, rīt, parīt nav nekādu tiesību parakstīt jelkādus dokumentus kā bijušajai amatpersonai (darbiniekam). Jo Jums nav tāda statusa vairs. Un nav svarīgi, kas tas ir par dokumentu - vēstule, akts, rīkojums, uzziņa vai aks cits.

Visa veida akti, paskaidrojumi, uzziņas un citi dokumenti bija jāsagatavo, jāparaksta līdz darba tiesisko attiecību pārtraukšanai.

Tagad Jūs varat tikai sniegt liecības tiesībsargājošām iestādēm kā bijušais darbinieks (amatpersona).
Aivars007
Aivars007 28.05.2011 10:39
26984 сообщения на сайте
... vai kas cits. (Pārrakstīšanās kļūda).
Aivars007
Aivars007 28.05.2011 10:40
26984 сообщения на сайте
Aivaram 007 pilnīga taisnība. Parasti ir tā, ja mainās galvenais grāmatvedis, tad visas lietas un dokumenti, kas atrodas pie grāmatveža ar pieņemšanas-nodošanas aktu nodod iestādes vai uzņēmuma vadītājam vai grāmatvedim (es nodevu grāmatvedības firmai). Līdz ar to visas saistības ar uzņēmumu tā kā būtu nokārtotas. Un nekādus parakstus pēc tam protams ne var ne vajag likt. Tā kā pašvaldības uzņēmumam noteikti ir vadītājs, tad pašvaldībai vispār nav tiesību no Jums kaut ko prasīt, par visu atbild vadītājs tā kā norādīts statūtos. Ja vadītājs ir kaut ko nokavējis šajā procesā pats vainīgs. Ja ir interese, varu personīgi Jums rakstīt.
Sandra48
Sandra48 28.05.2011 10:57
324 сообщения на сайте
Paldies
Elzass
Elzass 28.05.2011 11:09
5 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.