Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļa atlikusī vērtība К списку тем
Pamatlīdzekļa atlikusī vērtība
Labdien!
Gribētos dzirdēt jūsu viedokļus, ja fiziska persona, ka aprēķina PL nolietojumu pēc UIN likuma 13.panta stājas ārā no PVN maksātājiem, un sekojoši maksā pvn no pamatlīdzekļu atlikusās vērtības uz izslēgšanas brīdi. Vai es drīkstu aprēķināt nolietojumu par 5 mēnešiem, ja izslēgšanas brīdis ir piemēram 31.maijs., jo it kā nolietojumu pēc ta 13.pantarēkina tikai reizi gadā
Ответы (8)
Domāju, ka jāpārrēķina arī pēc normāla nolietojuma, te nepietiks tikai ar nodokļu vajadzībām aprēķināto nodokli.
Анда, у индивидуалов только один вид износа. Делите по месяцам, такая возожность предусмотрена правилами.
Varbut varat man nosaukt, kura likuma vai noteikumos ir rakstits, kad var rēķināt arī pa mēnešiem, ne tikai 1 reizi gadā?
Ищите правила по учету у индивидуалов.
7. LGS ir aprakst'itas nolietojuma metodes.
Му-Май, и вы туда же, индивиуал это
Kāda gan tam nozīme???
Nolietojumu rēķina pēc divām metodēm, abas var būt arī vienādas, starp citu (un ne tikai IK).
Uz izmaksām, jā, tur liek atbilstoši UIN 13.p.
Bet tas jau nenozīmē, ka finansēm rēķināt nolietojumu nevajag nemaz.
Vismaz es nekur neesmu izlasījusi, ka nē- nekad, nedrīkst, nemūžam IK nerēķina finanšu nolietojumu.
Kā tad pārdos PL, ja fin.noliet.nebūs rēķināts?
Анда, индивидуалы считают только по одному методу, налоговому.
Закрыть
Краткое описание нарушения