Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Autostavvieta 50% ka?
Situacija tada, ka uznemums saviem darbiniekiem apmaksa 50% no autostavvietas maksas menesi, respektivi, ja maksa 50 Ls, tad pats darbinieks maksa 25 un darba vieta 25 Ls. Jautajums ka labak noformet dokumentus sadam darijumam? Ir doma, ka janosledz patapinajuma ligumi ar darbiniekiem par sim a/m lai vispar varetu kaut ko tadu kompenset un otrs jautajums ka ar attaisnojuma dokumentiem vai jaforme visi 50 Ls uz firmas varda vai tikai 25 Ls?
Paldies
Ответы (9)
По-моему, это доход работника.
Совершенно верно. А по поводу безвозмездного пользования - поищите на форуме, этот "чудный" вид сделок обсуждался уже десятки раз.
Nu bet ja so summu formet ta, ka darbinieks nem divus cekus - vienu sev otru uz uznemuma rekvizitiem tad jau var noraktit izmaksas so uznemuma dalu vai ne? Tikai jautajums kur tik daudz autostavvietu ceku.... bet ja ir ligums?
Если есть чеки - значит должны быть машины, которые числяться на фирме.
Nu bet masinas jau bus! Ka tad citos gadijumos kad nosledz patapinajuma ligumus ar darbiniekiem par a/m izmantosanu - dokumenti noformejas uz firrmas vardu un tiek norakstiti izdevumos - tagad jau tas pats variants tikai liguma bus minets, ka kompensejas tikai autostavvieta tik un tik Ls apmera. Dokumentsa uz firmu uz viss. Vai tad atkal ta nederes?
Это 2 разных варианта.
Первый: договор безвозмездного пользования. В этом случае не должно быть признаков совместного пользования и должны быть свидетельства, что машины используются в хозяйственной деятельности (чеки на бензин, путевые листы). В этом случае фирма несет расходы полностью. У вас же 50%, что свидетельствует о совместном пользовании.
Второй: вы компенсируете часть затрат. Эта компенсация не является необлагаемой по закону О ПНН, следовательно прибавляется к зарплате и облагается налогами на зарплату.
Respektivi darbinieks NEIZMANTO so a/m saimn.darbibasvajadzibas lidz ar to uznemums var izlemt apmaksta, bet ekonomiska pamaojuma tam nav tapec ja tas notiks si summa japieskaita darbinieka apliekamajam ienakumam un jaietur IIN nodoklis (tikai IIN?) bet so patapinajuma ligumu vienalga vajag? Un ka ar attaisnojuma dokumentiem tie jaforme tik un ta uz firmas varda vai ne?
Если машина не используется для хозяйственной деятельности и вы добавляете компенсацию к зарплате, то документы не важны. Можно просто выплатить дополнительную сумму и пусть работник делает с ней, что хочет. Избежать в таком случае соц.налога все равно не удастся.
Или доказывайте, что машина используется в хоз.деятельности. Как это делается уже обсуждали неоднократно.
Ja nu tikai autostavvietu butu divaini klasificet ka saistitu ar saimn.darbibu
Закрыть
Краткое описание нарушения