Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Gada pārskats - noteikumi К списку тем
Gada pārskats - noteikumi
Šodien (30.06.2011) LV publicē:
Ministru kabineta noteikumi Nr.488
Rīgā 2011.gada21.jūnijā (prot. Nr.39 62.§)
Gada pārskatu likuma piemērošanas noteikumi
http://www.vestnesis.lv/?menu=doc&id=232353
Ответы (13)
Просто впала в ступор, когда увидела, отдельные правила КМ по денежному потоку и собственному капиталу.:-)
Да просто правилами стандарты заменили. Переписали один в один, вот и все правила.
Переписали только дефиниции и схемы.
Тик ун та - основная информация - в стандарте.
Их отменили как обязательные, но не сами стандарты.
Kura gudriniece, lūdzu, man, melnā darba strādniekam, paskaidros?
Es ar savu strādnieka (stanočņika) galvu domāju, ka PL ir aktīvi.
Ja tos iznomā, saņem nomas maksu, grāmatavo kā ieņēmumus, aprēķina un samaksā PVN.
Tagad jauno noteikumu 4.2.sadaļā valdīšana raksta, ka tie ir procenti!
Kā domā citas galvas, kuras gudrākas par manējo?
Laikam nav visu no standartiem pārkopējuši vai arī kaut kas līdz galam nav iekopējies (kā vienmēr).
Es arī nesapratu
Nu gan vāks!
Ja arī Anda nesaprata, man jāiet uz mežu slīcināties vai uz upi kārties.
Ko tad citu lai strādnieks dara!
Kamēr neesmu noslīcinājies vai pakāries, varbūt vēl ir kāda gudrāka galva, kas tomēr saprata?
Jo tie, kas uz burtu A, šeit atšķiroties no pārējiem.
Ūūū, ļaudis! Tauta!
Atsaucieties!
Tā sanāk, ja no standartiem pazaudē definīcijas!
3.4. ja citas personas izmanto uzņēmuma aktīvus, tad uzņēmumam var rasties šādi ieņēmumi:
3.4.1. procenti – maksa par naudas vai tās ekvivalentu vai uzņēmumam piederošo ( pienākošos) summu izmantošanu;
3.4.2. autoratlīdzība – maksa par uzņēmuma ilgtermiņa aktīvu, piemēram, patentu, prečzīmju, autortiesību un datorprogrammu lietošanu;
3.4.3. dividendes – akcionāriem vai dalībniekiem sadalītā peļņa proporcionāli viņu īpašumā esošajām kapitāla daļām vai akcijām.
Anda - kas tad ir ieņēmumi no PL iznomāšanas:
- procenti;
- autoratlīdzība;
- dividendes?
Sanāk, ka autoratlīdzība, taču piemērā PL nav pieminēti.
Tieci nu gudrs!
Un kad nonāksi līdz grāmatavošanai, tad pavisam hana!
Vai neviens nevar man šo izskaidrot, lūdzu?
Kā man teica viens zvērināts revidents - ja neko nesaproti - raksti uz FM un MK, lai sniedz skaidrojumu.
Uzrakstītu - taču... tik augstiem kungiem jau es nemācēšu uzrrakstīt.
Neko nelīdz arī zvērinātu revidentu rakstīšana, tas ir izlasāms pēdējā žurnālā Bilance.
Закрыть
Краткое описание нарушения