Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Konta papildināšana
Sakiet, lūdzu, kā man iegrāmatot šādu darījumu:
Valdes loceklis (īpašnieks) veic iemaksu kontā ar mērķi "konta papildināšana". Saprotu, ka D 2620, bet ko likt kredītā?
Paldies jau iepriekš!
Ответы (40)
nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latu
iepazīstaties ar sava uzņēmuma apstiprināto konta plānu un sapratīsiet
Tieši tādēļ nav prātīgi iesācējam ieteikt grāmatot šo operāciju caur kasi
D2620 K514XX aizdevums no valdes locekļa. Un nekadu kasu nevajag.
Linete, kopēju:
2007.gada1.jūlijā stājās spēkā grozījumi likuma „Par nodokļiem un nodevām” 30.panta1.daļā:
Visi savstarpējie darījumi, kas veikti skaidrā naudā iepriekšējā mēnesī un kuru summa pārsniedz 3 000 latus (var būt viens darījums vai vairāki) ir jādeklarē:
- individuālajiem komersantiem – fiziskām personām, kas veic saimniecisko darbību un ir ierakstīti komercreģistrā kā komersanti;
- juridiskām personām;
- fiziskām personām, kuras reģistrētas VID kā saimnieciskās darbības veicējas un veic darījumus skaidrā naudā saimnieciskās darbības ietvaros.
Visām šīm personām nav tiesības veikt darījumus skaidrā naudā virs 10 000 latu ar vienu personu mēnesī.
Likuma „Par nodokļiem un nodevām” 30.panta3.daļā atzīmēts, ka minētā panta normas neattiecas uz:
- kredītiestāžu pakalpojumiem;
- skaidras naudas iemaksām kredītiestādēs augstākminēto darījumu dalībnieku kontos.
Tātad, fiziskai personai (SIA valdes loceklim) ir tiesības iemaksāt aizdevumu vairāk kā 10 000 latus skaidrā naudā SIA kasē, bet ,savukārt, kapitālsabiedrībai šis darījums skaitās aizliegts.
Skaidras naudas iemaksas (aizdevumi) virs 10 000 latiem kredītiestādē SIA norēķinu kontā nav aizliegtas.
Leizeja es atbildu caur kasi, par aizdevumu, iesācējam jāstrādā par palīgu vispirms
Leizeja
Linete, kopēju:
Это откуда копировали?
Вам девушки уже правильно подсказали. Пропускайте как айздевумс. Никакая касса не нужна.
Valdes loceklis (īpašnieks) veic iemaksu kontā ar mērķi "konta papildināšana". Saprotu, ka D 2620, bet ko likt kredītā?
Albina jautājums bija šāds?
Linete, jau strādāju, ja Jūs tik gudra, tad vajadzētu zināt, ka arī palīgam priekšā nenāk visas situācijas, kuras pēc tam grāmatveža darbā ņemt par piemēru, arī uzņēmumi ir dažādi un kaut kā ir jāaug visiem, tāpēc labi, ka ir tāds forums, kur vismaz viedokļus izlasīt, lai domātu, ko darīt. "Lasi likumu" komentārus var arī nerakstīt. Gatavs grāmatvedis visszinis nekur nepiedzimst.
Bet var taču pajautāt sava uzņēmuma galvenam grāmatvedim, vai tad konta plānu viņš nedod jums skatīties
A galvenais grāmatvedis nav uz vietas un lielākoties atbild ar "es nezinu, tur jāpaskatās..."
Tad dīvaina sadarbība, priekš kam tādu galveno:-/
Leizeja, noformējiet kā īpašnieka aizdevumu uzņēmumam, kontējot uz 5... kontu. Sastādiet aizņēmuma līgumu. Būs firmai nauda, atdosiet īpašniekam atpakaļ.
Kirsbauma ja nauda jau nodota bankas kontā un kases orderī bankas operators jau uzrakstījis konta papildināšana, tad taču pretruna?
Leizeja, neklausiet visas runas par kasi, nav ko izgudrot visādus sarežģījumus. Valdes loceklis iemaksā komntā naudu kā aizdevumu D 26XX K 51XX un miers un bērziņš.:-D
P.S. protamsja tā ir viņa peronīgā nauda.
Pirms veikt JEBKURU grāmatojumu, ir jāsaprot darījuma būtība.
Nav tik svarīgi, ko šefs ierakstīja maksājuma uzdevumā. Svarīgi ir, kas tā apr naudu - viņš atmaksā kādu agrāk saņemtu aizdevumu, atmaksā agrāk saņemtu un neizlietotu saimnicisko avansu vai aizdod uzņēmumam savu personīgo naudu? Vispirms tas jānoskaidro.
Fiziska persona nevar tā maksāt naudu uzņēmuma kontā kad ienāk prātā.
Izskatās, ka Jūsu gadījumā ir īpašnieka aizdevums.
Tātad - jābūt Aizdevuma līgumam, un grāmatosiet D2620 K5140.
Līgumam jābūt obligāti! VID tos pārbauda vienmēr!
Būtība jāsaprot gan, kas liekas še izpaliek:-|
Es savu klientu firmu valdes locekļiem patiešām labāk iesaku rakstīt "konta papildināšana", jo tad var vēlāk mierīgi izpētīt, kas tas patiesībā bija. Citādi man viens "atdeva aizdevumu", kamēr tas jau bija divkārt atdots, bet mans grāmatveža palīgs tikai grāmatoja saskaņā ar "mērķi". Pēc mēneša brīnos - kredīta kontā jau milzīgs debeta atlikums.
Закрыть
Краткое описание нарушения