Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Saņemto rēķinu kārtošana mapītēs К списку тем
Vinora 01.07.2011 12:14
28 сообщений на сайте
28 сообщений на сайте
Ответы (7)
Katrs kārto tā, kā viņam ērtāk.
Ja bankas norēķinu konta izraksts sastāv no 1 lapas pa gadu, šajā mapē var sašūt arī visus grāmatvedības dokumentus, ne tikai rēķinus.
Man rēķiniem ir iekārtotas atsevišķas lietas - piešuju mēnešu kārtībā, mēnešus atdalot, mēneša ietvaros - klientu alfabēta kārtībā. Uz katra rēķina ir grāmatojuma numurs ar kontējumiem, kā arī apmaksas datums un MU numurs.
Bankas norēķinu konta izraksti - atsevišķa lieta.
Ja bankas norēķinu konta izraksts sastāv no 1 lapas pa gadu, šajā mapē var sašūt arī visus grāmatvedības dokumentus, ne tikai rēķinus.
Man rēķiniem ir iekārtotas atsevišķas lietas - piešuju mēnešu kārtībā, mēnešus atdalot, mēneša ietvaros - klientu alfabēta kārtībā. Uz katra rēķina ir grāmatojuma numurs ar kontējumiem, kā arī apmaksas datums un MU numurs.
Bankas norēķinu konta izraksti - atsevišķa lieta.
1.eksempl.-53xx vākos pa datumiem augošā kārtībā, atdalot ar izdruku pa mēnešiem, 2.eksempl.-pēc piederības (noliktava utt.).
Man ir atsevišķa konta 531 mape nesamaksātiem rēķiniem. Tos kārtoju pēc uzrādītiem apmaksas termiņiem. Man tā ētāk.
Atsevišķa - apmaksātiem rēķ. vietējiem (Latvijas uzņēm.), un tāpat ES un trešajām valstīm (atdalīti pa mēnešiem).
Banku mapes - atsevišķi katra banka ar izrakstiem un izdrukām no progr.
Atsevišķa - apmaksātiem rēķ. vietējiem (Latvijas uzņēm.), un tāpat ES un trešajām valstīm (atdalīti pa mēnešiem).
Banku mapes - atsevišķi katra banka ar izrakstiem un izdrukām no progr.
Viss atkarīgs no tā, kāds dokumentu apjoms.
Man dažam labam uzņēmumam ar viena mēneša rēķiniem ir pilna biezā mape. Nekas nav pat ko atdalīt.
Bet pie bankas norēķinu konta izrakstiem nu gan nekad nevienu rēķinu neesmu licis, kā daudziem šeit esot ērti.
Man tādas ērtības nav saprotamas - tie ir dažādi dokumenti.
To varētu darīt tikai tad, ja visu grāmatvedību kārto pēc kases principa un arī PVN maksā pēc kases principa.
Man dažam labam uzņēmumam ar viena mēneša rēķiniem ir pilna biezā mape. Nekas nav pat ko atdalīt.
Bet pie bankas norēķinu konta izrakstiem nu gan nekad nevienu rēķinu neesmu licis, kā daudziem šeit esot ērti.
Man tādas ērtības nav saprotamas - tie ir dažādi dokumenti.
To varētu darīt tikai tad, ja visu grāmatvedību kārto pēc kases principa un arī PVN maksā pēc kases principa.
Rēķinus labāk likt vienā mapītē, jo pēc tam vieglāk sameklēt!
Tas ir tikai mans viedoklis.
Katrs kārto, kā viņam ērtāk.:-D
Tas ir tikai mans viedoklis.
Katrs kārto, kā viņam ērtāk.:-D
17. Grāmatvedības reģistrus iedala hronoloģiskajos reģistros un sistemātiskajos reģistros. Šajos reģistros attiecīgi hronoloģiskā secībā (hronoloģiskais ieraksts) vai pēc ekonomiskā satura (sistemātiskais ieraksts) izdara ierakstus par katru saimniecisko darījumu. Ja noteikta veida saimnieciskie darījumi bieži atkārtojas, katram šādam saimniecisko darījumu veidam var iekārtot atsevišķu hronoloģisko reģistru.
18. Hronoloģiskajos reģistros visus saimnieciskos darījumus reģistrē hronoloģiskā secībā .......
19. Sistemātiskajos reģistros saimnieciskos darījumus apkopo pēc ekonomiskā satura vienveidīgās grupās.......
18. Hronoloģiskajos reģistros visus saimnieciskos darījumus reģistrē hronoloģiskā secībā .......
19. Sistemātiskajos reģistros saimnieciskos darījumus apkopo pēc ekonomiskā satura vienveidīgās grupās.......
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть