Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Noliktavas uzskaite PVC logu ražotnei К списку тем

Noliktavas uzskaite PVC logu ražotnei
Labdien!

Atsaucieties lūdzu kāda PVC logu ražotnes grāmatvede!!! Man būtu nepieciešama konsultācija kā kārtot noliktavas uzskaiti.

Šobrīd es daru tā - materiāli tiek iepirkti konkrēta pasūtījuma izpildei - es tos uzreiz ar vienu summu grāmatoju uz izdevumu kontu un gada beigās veic inventarizāciju un saskaita palikušo materiālu. Un to tad pārgrāmatojumu uz krājumu kontu. Vai tā ir pareizi?
Jablanja
Jablanja 04.07.2011 19:26
нет сообщений на сайте

Ответы (5)

Jāmeklē nevis PVC logu grāmatvede, bet grāmatvedības mācību grāmatas un attiecīgais grāmatvedības standarts (nr.11) "Krājumi".

Ja kopš 2002.gadanav nācies ne ar ko tādu saskarties.
Aivars007
Aivars007 04.07.2011 19:34
26984 сообщения на сайте
Paldies Aivars007 par ieteikumu, bet es tomēr gribētu labāk praksē pieredzējušu cilvēku konsultāciju saņemt. Pat ne bezmaksas.
Jablanja
Jablanja 04.07.2011 19:41
нет сообщений на сайте
Tā metode, kuru Jūs aprakstījāt, ir viena no divām. Un nav nepareiza.

Priekš kam te vēl kāds PVC logu grāmatvedis?

Tā ir grāmatvedības ābece - divas krājumu uzskaites metodes.

Gan logiem, gan durvīm, gan zābakiem, gan maizei un desai.
Aivars007
Aivars007 04.07.2011 20:54
26984 сообщения на сайте
А код профессии какой - PVC logu grāmatvedis?
Solik
Solik 05.07.2011 00:10
4622 сообщения на сайте
Nevajag apvainoties, bet Aivaram pilnīga taisnība.

Jāsāk ar grāmatvedības ābeci.

Vienalga ko ražo - logus, desas vai zābakus - katram produkcijas veidam jābūt tehnoloģiskajai kartei (kalkulācijai, specifikācijai... sauciet kā gribat) pēc kuras tad arī noraksta izlietoto materiālu. Pēc "plikas" inventarizācijas preci noraksta tikai un vienīgi tirdzniecībā (un arī tas nav tā - inventarizēju un norakstu).

Tehnoloģisko karti/kalkulācijas karti/specifikāciju... veido speciālists (nevis grāmatvedis!), kas saprot - kā logus taisa, no kā taisa, cik daudz materiālus un kādus vajag.

Grāmatvedis pēc inventarizācijas salīdzina - pēc tehnoloģijas izlietots tik, pēc grāmatvedības datiem - tik. Ja rodas starpība, meklē iemeslu - nepareiza karte, brāķis, sabeigts materiāls ražošanas gaitā... simunviens iemesls - un domā, kā tikt galā.

Tā jau ir vadības grāmatvedība.
Andaz
Andaz 05.07.2011 09:50
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.