Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikronodoklis un Bēru pabalsts К списку тем
Mikronodoklis un Bēru pabalsts
LABDIEN!
Sakiet, ja darbiniekam ik mēnesi jau tiek izmaksāta max summa 500Ls, bet ir nomiris vectēvs.
Likums "Par iedz.ien.nodokli"nosaka, ka 150Ls netiek aplikti ar nodokli:
9. pants. Ar nodokli neapliekamo ienākumu veidi
1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:
14) darbinieka vai viņa radinieku (tuvinieku) nāves gadījumā darba devēja piešķirtais bēru pabalsts, kura vērtība nepārsniedz 150 latu;
BET kā ir MIKRONODOKĻA gadījumā??? Ja mēs izmaksātu darbiniekam 500 Ls + 150Ls - vai 150Ls tad apliksies ar palielināto %%% likmi?
Ответы (10)
Vakardienas tēmā jau apspriedām.
Pēc likuma - pie algas un palielinātais %%+MUN statusa zaudēšana.
Otrs variants - ja špēsiet VIDam pierādīt, ka bērnu pabalsts nav jālie pie algas, tad neliekat.
Jā! Paldies - tiešām ļoti laba diskusija. Paldies!!!
Bet man vairāk samulsināja tas Mikronodoklis, jo darbinieks jau saņem maksimālo summu 500Ls un viss kas iet pāri ir jāmaksā pēc Mikronodokļa palielinātās likmes.
Es pat... man pat grūti būs ko pierādīt VID.
Nēee... MU statusu nevajag zaudēt - nē!! Labāk, tad nē!!! Mēģināt citādi izmaksāt!
PALDIES.
да пустите просто на расходы
что тут законы то соблюдать
никто ничего не скажет
Tore, tas ir ļoti individuāli. Negribētu piekrist, ka MUN nav nekas labs.
Mums ari ir loti labs MUN, tamdēļ riskēt negribās
mīlu MUN
Vai tad cits neviens radinieks nav kam izmaksāt to bēru pabalstu, kurš nebūtu jūsu darbinieks. Maksājiet tam.
Закрыть
Краткое описание нарушения