Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

dzīvokļa noma К списку тем

dzīvokļa noma
Labdien,

dzīvoklis pieder 2 fiz.pers pa 1/2, 1 dekl.dzīvesvietu un ir saim.darbības veicējs, tad no līdzīpašnieka var saņemt rēķinu par 1/2 dzīvokļa nomu saimn.vajadzībām un

izdevumos ierakstīt visu rēķina summu par dzīvokļa daļas (1/2) nomu un 50% - nolietojumu, vai pareizi ?

Paldies.
Tatjana77
Tatjana77 08.07.2011 17:45
7478 сообщений на сайте

Ответы (2)

Ne gluži.

Meklējiet meklētājā - no visām pusēm apspriests.
Andaz
Andaz 08.07.2011 17:48
27892 сообщения на сайте
pēc noteikumiem:

http://www.bilanceplus.lv/?p=77
Tā kā IIN maksātāji savā saimnieciskajā darbībā bieži izmanto īpašumu, kas vienlaikus tiek izmantots arī personīgajām vajadzībām, tad likums paredz izdevumos iekļaut tikai daļu no izmaksām, kas saistītas ar šādiem objektiem. Saimnieciskās darbības izmaksās var ieskaitīt tikai to ar telpas vai mantas izmantošanu saistīto izdevumu daļu, kas attiecas uz saimniecisko darbību, ja iespējams objektīvi noteikt un dokumentāri pamatot proporciju, kādā īpašumu izmanto saimnieciskām un personīgām vajadzībām. Ja iepriekš minēto proporciju nevar objektīvi noteikt un dokumentāri pamatot, saimnieciskās darbības izdevumos iekļauj 70 % no attiecīgajiem saimnieciskās darbības izdevumiem;

Pamatlīdzekļu nolietojums

Lielai daļai IIN maksātāju būtisks izdevumu postenis ir pamatlīdzekļu nolietojums. Vienkāršā ieraksta grāmatvedības kārtotāji nolietojumu rēķina tikai saskaņā ar nodokļu normatīvo aktu prasībām. Lai nolietojums tiktu rēķināts pareizi, jāievēro gan likuma par IIN, gan likuma par UIN un saskaņā ar šiem likumiem izdoto Ministru kabineta noteikumu prasības.

Ja pamatlīdzekļi saimnieciskajā darbībā tiek izmantoti daļēji, to vērtības nolietojumu nodokļa aprēķināšanas vajadzībām aprēķina proporcionāli attiecīgā pamatlīdzekļa izmantošanai saimnieciskajā darbībā. Pēc šādas proporcijas aprēķināto nolietojumu saimnieciskās darbības izdevumos iekļauj tikai tad, ja proporciju var objektīvi noteikt un tā tiek dokumentāri pamatota. Ja proporciju nevar objektīvi noteikt un tā netiek dokumentāri pamatota, saimnieciskās darbības izdevumos iekļauj 50 % no aprēķinātā pamatlīdzekļa nolietojuma.

Tatjana77
Tatjana77 08.07.2011 17:52
7478 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.