Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neapliekamais min. stundu darbam? К списку тем
Neapliekamais min. stundu darbam?
Sveiki!
Ka ir jārēķina neapliekamais minimums stundu darbam, ja strādā 65 stundas menesī?
Ответы (9)
Šim apstāklim nav nozīmes.
Ja cilvēks ir darba attiecībās ar uzņēmumu, un ir iesniedzis Algas nodokļa grāmatiņu, nepaliekamo minimumu piemēro pilnā apmērā, izņemot gadījums, kad to nepiemēro - B lapa, atvaļinājums jaunajam tētiņam-varonim, piemēram.
Tēvam-varonim neapliekamais minimums tiek piemērots pilna summā.
Mu-maija - ja viņam to atvaļinājumu (laikam 10 dienas) maksā VSAA, tad darba devējs (manuprāt) nevar piemērot minimumu. Vismaz es nepiemēroju, tas nu točna!
Aivariņ!
Re, kas par lietu: cilvēki jauc slimības pabalstu (ietur IIN) un papucīšu atvaļinājumu (neapliek ar IIN).
Ja IIN tiek ieturēts, tad VSAA piemēro minimumu un atvieglojumus (proporcionali kalend. dienu skaitam).
Ja IIN netiek ieturēts, tad arī minimumus un atvieglojumi netiek "aizskarti".
Tas ir pavisam točno.
Patiešām točna?
Man viens tētiņš-varonis vienreiz bija atvaļinājumā no priekiem, ka viņam bija sanācis.
Man šķiet, ka es nepiemēroju minimumu, jo viņam maksāja VSAA.
Acīmredzot, esmu kļūdījies. Nu vairs nekā - valsts palika bagātāka par pāris latiem.
Lai sniedz deklaraaciju - ieguus 3,75
Nē, nē, to gan es nemācīšu.
Lai paliek tie 3,75 lati mūsu nabaga valstiņai.
Ja nu kādam ierēdnim pietrūkst brokastu maizītei...
Tiem jau ēstgriba ir neapmierināma...
Tāpēc jau es cenšos kļūdīties viņiem par labu.
Закрыть
Краткое описание нарушения