Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

pašnodarbinātais un darba ņēmējs К списку тем

pašnodarbinātais un darba ņēmējs
Lūudzu palīdziet izprast!

Darba attiecības( mēnesī 200ls 2apgādājamie)

tai pašā momentā esmu pašnodarbinātā persona ( peļna 100ls mēn)

Lūdzu paskaidrojiet vai par apgādājamiem man atvieglojumi vairs nebūs, pie darba devēja?( kāda būs samaksa)

un kas man jānodod VID jau pirmajōs mēnešos, ceturkšņos?

Lūdzu piedodiet par tik muļķigu jautājumu, bet saskaros ar šādu situāciju pirmo reizi:(

Jauku Jums dienu.
Opsss
Opsss 15.07.2011 08:44
21 сообщение на сайте

Ответы (3)

Ja Algas nodokļa grāmatiņa atrodas pie darba devēja, darba devējs piemēro atvieglojumus (45 Ls NM un 140 Ls par 2 apgād.)

Jūsu gadījumā, ja aprēķinātā darba samaksa mēnesī ir tikai 200 Ls, kopā atvieglojumos var piemērot tikai 178 ls (45 NM un 133 par apgād.).

Pie darba devēja IIN nesanāk aprēķināt un ieturēt - nav apliekamā ienākuma.

Ja Jums kā pašnodarbinātajai personai mēnesī ir "peļņa" (apliekamais ienākums) 100 Ls, gadā tie būs 1200 Ls. Sastādot gada IIN deklarāciju, iekļausiet tajā gada NM 45x12 un gada atvieglojumus par apgādāmajiem 140x12. Līdz ar to valsts budžetā būs jāmaksā IIN nedaudz mazāk - par to starpību, ko darba devējs nevarēja piemērot.

... kas man jānodod VID jau pirmajōs mēnešos, ceturkšņos?

Pirms uzsākt saimniecisko darbību (dibināt uzņēmumu vai kļūt par pašnodarbinātu personu), ir arī šis tas jāpamācās. Nevar paņemt rokās knaibles un doties uz zobārsta kabinetu raut zobus.

www.ikl.lv- tur daudz ko var izlasīt. Cerams, ka lasīt protat.

Lūdzu paskaidrojiet vai par apgādājamiem man atvieglojumi vairs nebūs, pie darba devēja?( kāda būs samaksa)...

Kur Jūs rāvāt, ka nebūs?

Par algas izmaksu jautājiet savam algu grāmatvedim uzņēmumā. Forumā zīlnieku nav - neviens nav redzējis ne Jūsu darba līgumu, ne arī darba laika uzskaites tabulu.
Aivars007
Aivars007 15.07.2011 09:08
26984 сообщения на сайте
1.На иждивенцев скидку Вы получите там,где находится налоговая книжка.И только на одном месте работы идут все *atvieglojumi*-где она (книжка) находится.

2.Необходимо сдавать отчёты раз в квартал.Но до этого Вы должны оформить журнал учёта расходов и доходов.Сайт,что указал достопочтенный Айвар,www.ikl.lv,содержит эти бланки в разных форматах-скопируйте и заполните все операции(сделки)за время работы. впишите все доходы за квартал и все расходы,приложив документы-это могут быть выписки из банка,чеки,договора и схожие документы.

3.когда пройдёт год-в январе и до апреля-Вы будете делать годовую декларацию по всем видам Ваших доходов. Можно так же прочитать порядок заполнения на том же сайте или же у нас в клубе поищите в базе данных.

Р.С. простите,что по-русски,но мне так понятнее Вам пояснить:-/
Ik
Ik 15.07.2011 09:39
190 сообщений на сайте
Forumā zīlnieku nav

Vai tiek piemēroti atvieglojumi ir atkarīgs arī no tā kāds statuss ir darba devējam (varbūt MUN maksātājs?).
Zinme
Zinme 15.07.2011 17:56
1190 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.