Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Darba laiks maiņu darbā! К списку тем

Darba laiks maiņu darbā!
Sveiki!

Strādāju maiņu darbā 11,5 stundas dienā. Jūlijā man ir paredzētas 16 darba dienas, tātad 184 stundas! Cik no šīm stundām īsti ir PILNA DARBA SLODZE? Viens variants ir, ka 160 - summētais darba laiks četru nedēļu periodā, bet atlikušās 24 ir virsstundas, bet grāmatvede skaidro, ka 168, jo jūlijā ir 21 darba diena, ko reizinot ar 8, iegūst 168, tad sanāk, ka virsstundas ir 16! Netieku īsti gudra kurš no šiem variantiem ir pareizais... Otrs šķiet, ka īsti nav pareizs, jo pēc šī aprēķina iznāk, ka augustā, lai būtu pilna darba slodze, man ir jānostrādā 184 stundas, jo augustā būs 23 darba dienas, kas šķiet tā kā par daudz, jo dienu kopskaits ir tāds pats kā jūlijā - 31!

Varu vēl piebilst, ka līgumā ir rakstīts - Darbinieks strādā pilnu darba slodzi – 40 stundas nedēļā.

Varbūt kāds varētu izstāstīt, kā īsti ir pareizi!
Shainia
Shainia 20.07.2011 23:13
12 сообщений на сайте

Ответы (6)

Обратитесь к бухгалтеру и ещё раз выслушайте её спокойно. У вас суммированное рабочее время и бухгалтер знает период в котором выравнивается на вашем предприятии это суммированное время.
Beata1201
Beata1201 21.07.2011 07:06
197 сообщений на сайте
Es vienkārši neko nesaprotu, jo mana radiniece, kas arī ir grāmatvede un ir izlasījusi manu darba līgumu, norāda uz to, ka mums pilna slodze ir 160 stundas un visos mēnešos vienādi, un reizināt darbadienu skaitu mēnesī ar 8, mūsu gadījumā ir smags pārkāpums... Gribēju tikai vēl dzirdēt citu gudru cilvēku viedokļus, lai nebūtu tā, ka strēbju karstu!
Shainia
Shainia 21.07.2011 09:53
12 сообщений на сайте
Gan Jūs pati eat neizglītota šajā jomā, gan arī Jūsu radiniece ir neizglītota šajā jomā, ja dod tādus aplamus padomus.

Ja Jums pašai ir sava taisnība, nav nekādas jēgas šeit uzdot jautājumus profesionāļiem.

Staigājiet vien tālāk ar savu pašas taisnību.

Ja kas nepatīk - eksistē Valsts darba inspekcija.
Aivars007
Aivars007 21.07.2011 09:56
26984 сообщения на сайте
Saprašana - Dieva dāvana.
Aivars007
Aivars007 21.07.2011 09:56
26984 сообщения на сайте
Parasti darba ligumos ir noteiktas 160 stundas 4 nedelu perioda, par to ari ka normalo darba laiku runa likums. Protams, menesi, kad dienu skaits parsniedz 4 nedelas, darba stundas kalendaraja menesi sanak vairak un tas nav likuma parkapums. Ta ka Jusu gramatvedite skaidro visu pareizi! Lai visiem jauka diena!
Paligs
Paligs 21.07.2011 10:20
28 сообщений на сайте
Aivars007, kurā mirklī es kaut ko teicu, ka man ir taisnība? Un nevienam nekādus padomus es arī nedodu! Un kam tad citam, lai uzdod kaut kādus jautājumus, ja ne profesionāļiem?

Varbūt Tu tiešām esi liels speciālists šādos jautājumos, bet kā cilvēks - ļoti nejauks un skarbs! Varbūt es neesmu tik gudra un izglītota kā Tu, bet vismaz pret citiem cilvēkiem neezturos kā pret mē..iem!!!

Nav jau brīnums, ka man neieteica šeit kaut ko jautāt, ja jau jāsaņem tik aizvainojošas atbildes!

Un apsveicu, ka esi tik ļoti Dieva apdāvināts!!!
Shainia
Shainia 21.07.2011 12:53
12 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.