Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Preču izsniegšana citam uzņēmuma К списку тем

Preču izsniegšana citam uzņēmuma
Labdien!

Man ir jāizsniedz prece citam uzņēmumam (nododu ventilatoru nomā) - ir līgums, būs p/n akts, bet vajadzīga arī p/z.

Lasot metodiku "Attaisnojuma dokuments darījumos ar precēm" secinu, ka man ir jāraksta nevis iekšējšā p/z, bet arējā, respektīvi, p/z tāda pati kā pārdodot preces...

Vienīgi man rodas jautājums - vai šajā preču pavadzīmē (preci izsniedzu citam uzņēmumam) ir jānorāda arī pvn, kopējā summa utt. Pēc metodikas tā iznāk, bet kaut kā liekās nezinu... neloģiski...

Gribēju pajautāt - Jūs izsniedzot preci citam uzņēmumam noformējat attaisnojuma dokumentu tāpat kā preci pārdodod, tikai saimnieciskā darījuma aprakstā liekat - izsniegšana citam uzņēmumam?

Paldies!
Ievina
Ievina 29.07.2011 09:36
134 сообщения на сайте

Ответы (9)

Rakstam pavadzīmi, ar pvn
Linete
Linete 29.07.2011 12:20
2996 сообщений на сайте
Un viņi jums atgriezīs to ventilatoru ar pavadzīmi
Linete
Linete 29.07.2011 12:21
2996 сообщений на сайте
Paldies!

Tas nozīmē, ka man šī p/z no p/z, ar kuru pārdodu preces atšķirsies tikai ar numuru (preču izsniegšana citam uzņēmumam - jauns numurs un sērija) un saimnieciskā darījuma aprakstā būs norādīts: izsniegšana citam uzņēmumam...

Bet pārējais nemainās, es pareizi sapratu?
Ievina
Ievina 29.07.2011 12:29
134 сообщения на сайте
Tāda pati pavadzīme tālāk ar numuru, ko jūs izmantojam pārdošanai
Linete
Linete 29.07.2011 12:32
2996 сообщений на сайте
3. Saimnieciskā darījuma apraksts un pamatojums

Šajā sadaļā norāda:

- preču nosaukumu;

- atbilstošo saimnieciskā darījuma vai darbības veidu:

- preču piegāde (pārdošana);

- preču izsniegšana:

- citam uzņēmumam;

- citai uzņēmuma pastāvīgajai darbības vietai (struktūrvienībai);

- vietai, kur saskaņā ar uzņēmuma vadītāja noteikto kārtību tiek veikta preču glabāšana un uzskaite;

- citai materiāli atbildīgajai personai uzņēmumā.

Saimnieciskā darījuma aprakstā norādāmi visi attiecīgie gadījumi, kas ietverti darījumā.
Linete
Linete 29.07.2011 12:35
2996 сообщений на сайте
Ja attaisnojuma dokumentu izmanto arī par PVN rēķinu, tad atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kas reglamentē likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtību, jānorāda rēķina vienas vai vairāku sēriju kārtas numurs, kas unikāli identificē rēķinu. Minētā rēķinu kārtas numura sērija ir nodokļa rēķinu identifikācija, ko apliekamā persona var izmantot, lai ar burtiem, cipariem vai citādā veidā apzīmētu atsevišķi veidotas rēķinu grupas (piemēram, grupējot rēķinus pēc apliekamo darījumu veida, preču vai pakalpojumu saņēmējiem).
Linete
Linete 29.07.2011 12:36
2996 сообщений на сайте
Paldies par izsmeļošo atbildi!:-)
Ievina
Ievina 29.07.2011 12:48
134 сообщения на сайте
Pēc manām domām - tā nu gluži nav, ka pav. būs ar PVN. Ja tā ir finanšu noma (ar izpirkuma tiesībām), tad jā, bet ja tā ir operatīvās nomas līgums, tad gan PVN tur nebūs. Kā tad sanāktu - paņemat mašīnu nomā uz mēnesi - iznomātājs par sazin cik tūkstošiem raksta pav ar PVN maksā budžetā, jūs atskaitāt priekšnodokli, nākošajā mēnesī viss atpakaļ. Tāpēc pavadzīme būtu pārvietošanai, un vērtība būtu norādīta - lai zinātu par kādu summu nes atbildību ja nu kas notiekas (bet to jau labāk līgumā norādīt)
Ane
Ane 29.07.2011 14:23
619 сообщений на сайте
Kāpēc pacēlās jautājums par summām un PVN... Vienkārši lasot metodisko materiālu "Attaisnojuma dokuments darījumos ar precēm" un skatoties pielikumus, 1.pielikumā, kurā kā saimnieciskā darījuma apraksts ir arī: izsniegšana citam uzņēmumam, kas šīs metodikas ietvaros nozīmē - īpašuma tiesības netiek nodotas citam uzņēmumam, bet preces tiek nodotas uz nomu ir gan ailīte PVN, gan kopējā summa ar PVN...

Šīs metodikas 3. pielikumā, kurā nav PVN, bet ir tikai kopējā summa, preces tiek izsniegtas uzņēmuma struktūrvienībai vai citai materiāli atbildīgai personai...

Tāpēc jau man arī radās jautājums - kas notiek ar PVN, ir vai nav jāraksta p/z:'(
Ievina
Ievina 29.07.2011 14:36
134 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.