Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

производство-наличка К списку тем

производство-наличка
Добрый день! Фирма занимается производством продукции. Продаем и физ и юридическим лицам из цеха. За наличку и перечислением. Скажите изменения - что надо подавать в вид сообщение что продаем за наличку к нам тоже относится? Оптовой торговли не зарегистрированно, зарегистрирован цех и магазины. Скажите пож-та. Спасибо!
Victory2007
Victory2007 01.08.2011 12:55
418 сообщений на сайте

Ответы (5)

Saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 30.panta14daļu nodokļu maksātāji vairumtirdzniecībā veic tikai bezskaidras naudas norēķinus (to skaitā ar maksājumu kartēm).

Noteiktais ierobežojums nav attiecināms uz gadījumiem, kad vairumtirgotājs (preču pārdevējs) ir paziņojis rakstveidā Valsts ieņēmumu dienestam par to, ka vairumtirdzniecībā veiks darījumus, par kuriem pircējs varēs norēķināties skaidrā naudā; nodrošinājis preču pircēju reģistru, kas ļauj identificēt konkrēto preču pircējus, kuri veikuši norēķinus skaidrā naudā, un skaidrā naudā veiktā darījuma summu. (panta 15daļa)

Atbilstoši šā likuma 30.pantasestajai daļai šā panta piemērošanā par vairumtirdzniecību uzskatāma iepirkto preču pārdošana savā vārdā saimnieciskās darbības veicējam tālākpārdošanai, ražošanai vai savas darbības nodrošināšanai. Šā panta piemērošanā par mazumtirdzniecību uzskatāma preču pārdošana gala patēriņam vai izmantošanai.

Nodokļu maksātājam, kurš nodarbojas ar preču ražošanu , savas saražotās produkcijas pārdošana ir nodokļu maksātāja saimnieciskās darbības (t.i. ražošanas) cikla daļa un tā nav uzskatāma par vairumtirdzniecību vai mazumtirdzniecību – tā ir ražotāju preču realizācija.

Ņemot vērā minēto, likuma 30.panta14daļā norādītie skaidras naudas lietošanas ierobežojumi nav attiecināmi uz ražotājiem, kuri realizē savu saražoto produkciju.

Savukārt, ja nodokļu maksātājs bez savas produkcijas pārdošanas veic preču iepirkšanu, sakomplektēšanu, sašķirošanu un sakārtošanu lielās partijās, pārkraušanu, sadalīšanu, pārsaiņošanu un pārdalīšanu, tad šajā gadījumā tas ir uzskatāms par vairumtirgotāju, kuram jāievēro vairumtirgotājiem noteiktie skaidrās naudas ierobežojumi, norēķini ir veicami bezskaidrā naudā (to skaitā ar maksājumu kartēm).
Broshkin
Broshkin 03.08.2011 12:13
522 сообщения на сайте
Saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 30.pantapirmo daļu nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, katru mēnesi līdz 15.datumamMinistru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus iepriekšējā mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 3000 latu. Nodokļu maksātājiem, izņemot fiziskās personas, kuras nav individuālie komersanti, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latu (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās).

Tātad nodokļu maksātājiem, t.i., juridiskai personai, fiziskai personai, kura ir individuālais komersants, kā arī fiziskai personai, kura ir reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicēja, nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latu (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās).

Vēlamies norādīt, ka šis nosacījums attiecas uz visiem iepriekš minēto personu skaidrā naudā veiktajiem darījumiem, neatkarīgi no tā, kas ir darījuma partneris.
Broshkin
Broshkin 03.08.2011 12:14
522 сообщения на сайте
сПАСИБО БОЛЬЩОЕ! А откуда эта информация?
Victory2007
Victory2007 04.08.2011 10:54
418 сообщений на сайте
Precizējums saskaņā ar šo tēmu, vai dividendu izmaksa skaidrā naudā no kases par iepriekšējiem gadiem arī skaitās šajā 10'000 Ls summā?
Marts111
Marts111 29.08.2011 13:07
10 сообщений на сайте
Dinaro
Dinaro 29.08.2011 13:23
8241 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.