Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grozījumi MK noteikumos par grāmatvedību К списку тем
Grozījumi MK noteikumos par grāmatvedību
http://www.vestnesis.lv/?menu=doc&id=234070
Šodien LV publicē.
32.p. gan ir kārtējais murgs!
Ответы (19)
Ну почему сразу murgs! Всё возвращается на круги своя, в бухии должен быть порядок, если это бухия, а не сбор бумажек.
Поддержим торговцев бумагой,даешь новое рабочее место!!!!:-D
Murgs tāpēc, ka jāsaliek reģsitrācijas numuru kārtībā.
Es uzreiz paziņoju, ka nedarīšu tā, jo man starp simtiem rēķinu vieglāk ir atrast pēc alfabēta nevis pēc numura. Lai tie likumu rakstītāji kratās dillēs!
А входящие-исходящие счета тоже ежедневно по алфавиту регистрируете? Или всё же по номерам и датам?
nu piedodiet, es reģistrēju, kā ienāk dokumenti, bet kārtoju pēc datuma un alfabēta
входящие-исходящие счета
Tas nav viens un tas pats.
Izejošie, protams, pēc numuriem (rēķinu nevis reģistrācijas).
Ienākošie - pēc klientiem - pēc alfabēta.
32. Attaisnojuma dokumenti, grāmatvedības reģistri, inventarizācijas saraksti, gada pārskati un grāmatvedības organizācijas dokumenti (turpmāk - grāmatvedības dokumenti) līdz to novietošanai uzņēmuma arhīvā glabājas uzņēmumā atbildīgo personu pārziņā. Rakstiski (papīra formā) sagatavotos kārtējā mēneša attaisnojuma dokumentus, kuri attiecas uz noteiktu grāmatvedības reģistru, komplektē ieraksta kārtas numuru secībā un iesietus vai cauršūtus mapēs glabā šim nolūkam paredzētās glabāšanas vietās. Elektroniskā formā sagatavotos attaisnojuma dokumentus, kas saistīti ar grāmatvedības datorprogrammu veiktajiem ierakstiem, komplektē, grupējot uzņēmuma vadītāja noteiktajā kārtībā."
это новая редакция
32. Attaisnojuma dokumenti, grāmatvedības reģistri un citi grāmatvedības dokumenti līdz to novietošanai uzņēmuma arhīvā glabājas grāmatvedībā atbildīgo personu pārziņā. Papīra dokumenta veidā sagatavotos kārtējā mēneša attaisnojuma dokumentus, kuri attiecas uz noteiktu grāmatvedības reģistru, komplektē ieraksta numuru secībā un iesietus vai cauršūtus mapēs uzglabā šim nolūkam paredzētās glabāšanas vietās. Attaisnojuma dokumentus, kas saistīti ar grāmatvedības datorprogrammu veiktajiem ierakstiem, komplektē, grupējot pēc attiecīgā ieraksta veikšanas datuma.
это предыдущая редакция
за что бьётесь то? Как в старой, так и в новой редакции речь идёт об ежемесячном оформлении регистров, если ещё проще, то журналов-ордеров. Чего нового то? В течении отчётного года регистры хранятся в бухии у непосредственного буха, который их ведёт и оформляет, по истечении отчётного года эти регистры перемещаются в архив фирмы, открываются новые. Входящие-исходящие счета, обработанные за месяц, в них и регистрируются, номером по порядку на первом листе, а как уж этот лист оформлен, из проги, в Ворде, Экселе или от руки, на скорость не влияет
Klāt nāca tikai cik saprotu datu bāzes uzglabāšana, ja tiek veikta grāmatvedības uzskaite elektroniski, izmantojot grāmatvedības uzskaites datorprogrammu - ja uzglabā datu baže flešā vai diskā ierakstītu.
Es gan šuju gan izejošos, gan ienākošos pēc datuma.
Cleo
Ne vienmēr ir ērti pēc datuma kaut ko atrast.
Skatoties, kāds ir dokumentu apjoms.
Ja vienā mēnesī mape ir "resna" ar rēķiniem, tad man ērtāk atrast ir pēc alfabēta.
Nu katram kas savs, ja man jāmeklē arī lielākā apjomā, tad arī pēc datuma atrast man nerada problēmas.
Man arī mīļāks datumu variants!LOL
Aha, sevišķi, ja priekšnieks saka - paņem februāra SIA "Ragi un nagi" rēķinu.
Priekšnieks jau vienmēr zina gan rēķina datumu, gan arī reģistrācijas numuru...
Если учёт ведётся в проге, то никаких проблем не составляет найти ни номер счёта, ни плательщика, ни дату оплаты. Не думаю, что объём счетов у нас меньше, чем у Айвара, но тем не менее, регистры оформляются не по алфавиту, а по счетам и датам:-)
Es nestrīdos, kuram vairāk un kuram mazāk.
Man visi rēķini piereģistrēti rūtiņu kladē, un programma - skaitīkļi un reizrēķins.
Galvā! Tur nav tik daudz vietas!
Man ir uz rūtiņu burtnīcas pēdējā vāka nodrukāts.
Kad vajag, paskatos.
Man gan liekas, ka tā kārtošana pēc kārtas numura tiek veikta tādā veidā:
- katrs grāmatvedis mapē kārto dokumentus ka grib: pēc datuma, pēc alfabēta, vēl pēc nezin kādām pazīmēm;
- katrs dokuments tiek sanumurēts: 1, 2, 3, u.t.t.: mapes sākumā ir iešūts dokuments ar kārtas numuru 1, mapes pēdējais dokuments ar, piemēram, 100 numuru;
- pats pēdējais tiek iešūts reģistrs, kurā ir šo dokumentu saraksts ar kārtas numuriem.
Tādā veidā sakārtoti dokumenti neizraisīja nekādas pretenzijas un aizrādījumus pārbaudītājiem no VIDa
Закрыть
Краткое описание нарушения