Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pīkstuļi uz nomaksu
veikals ir uz nomaksu paņēmis apģērbu "pīkstuļus", kas neļauj zagt. Ir
noslēgts līgums un katru mēnesi maksājam pēc izrakstītā rēķina, kur
rakstīts - noma par jūliju. Kad gads būs pagājis, tad viņi to iekārtu nodod
mūsu rīcībā. Kopējā summa Ls 1800, kur man viņu grāmatot - pamatlīdzekļu
izveidošanā? Ko man darīt ar PVN? Sanāk ka līdz šim visa summa jāliek uz PL,
bet ar septembri tikai bez PVN? Nu bet izmaksās laikam nevar visu summu
katru mēnesi likt.
Vai es pareizi domāju, ka jāliek :
D 1230 PL 1000 LVL
D 57.. PVN 180 LVL
K 5310 par visu summu 1800 LVL
saņemot nomas rēķinu (jeb tā saucamo nomaksas rēķinu)
D 5310 norēķini ar piegādātājiem
K 2620 banka
Ответы (23)
Maija, tak jevo kuda ne na 1240 a srazu na 1230? Un nolietojumu arī jau rēķināt gada beigās?
Martinas, po dogovoru kak ja ponjila eto noma ar izpirkumu (tjipa lizinga bez procentov). Prosto prodan tovar (pishalka) v otsro4ku na god. Po oplate vsej summi pishalka perehodit v imushestvo firmi.
Если продан товар в рассрочку, то должна быть ППР, а дальше - как Майя пищет. Если есть возможность, поинтересуйтесь, как эту радость учитывает у себя продавец "пищалки", может, хоть поймем, что именно они имели в виду в своем договоре.
Martinas, jasno spasibo, eto ne moj slu4aj, menja poprasilji uto4njitj, potomu ja vseh melo4ej neznaju, tak i peredam, pustj akuratnjej 4itajut dogovor i pointeresujutsja u prodavcov. Ja uzhe srazu gavarila, shto PPR dolzhna bila bitj, a ne kak onji im skazalji, shto PPR vipishut poslje uplati vsej pishalki.
Закрыть
Краткое описание нарушения