Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatkapitāla grāmatojums К списку тем
Pamatkapitāla grāmatojums
Sveiki!
Man muļķīgs jautājums- Bankā iemaksāts pamatkapitāls 1.00 LVL, mikrouzņēmumam?Kāds ir grāmatojums?
D26..K3110?
Ответы (19)
D Norēķinu konts bankā
K Pamatkapitāls
Lietotāja vārds Solvita_1
Reģistrācijas datums 2010-01-25 10:52
Nodarbošanās Grāmatvedis
Aivars007, neuztraucies, grāmatvedis neesmu, vnk datos tā ieliku, kad reģistrējos.:-/
Ja man tik vien būtu, par ko uztraukties.
Nākošreiz, kad reģistrēsities kādā citā forumā, rakstiet - ASV Valsts sekretāre.
Parasti vispirms grāmato pēc statūtiem pamatkapitālu
D 2360 Neapmaksātās PK daļas
K 3110 Pamatkapitāls
un tad apmaksu
D 26XX naudas līdzekļu konti
K 2360 Neapmaksātās PK daļas
Nu Jums kā mazkapitāla SIA droši vien PK iemaksa bijusi kasē, tad attiecīgi D Kase.
Cleo, tāds grāmatojums ir pie "normāla" kapitāla SIA. Mazkapitāla viss PK skaitās apmaksāts.
Es "normālai" pa taisno grāmatoju:
D 2360 K 3110
D 26XX
Kāda gan starpība pie normāla vai pie mazkapitāla? Ir dokuments "Statūti"- kas norāda kāds tad ir sabiedrības pamatkapitāla lielums un ir apmaksas dokuments- PK iemaksa vai tas būtu bankas maksājums vai kases orderis. Arī "normālie" SIA lielākoties apmaksā uzreiz visu PK. Es norādīju uz grāmatvedības pamatiem - principiem, bet katram protams ir tiesības darīt kā vien vēlas.
Es to vispār negrāmatoju - tāpat uzreiz pēc Komersanta apliecības saņemšanas to no bankas jaunie biznesmeņi izņem un iztērē. Ko tur lieki smērēt papīrus - bija un vairs nav.
У нас так все: bija un vairs nav
Cleo, jūs norādat uz grāmatvedības principiem, kas veidojušies vēl pirms mazkapitāla SIA parādīšanās
Bet nu jā, katrs dara kā grib.
Par principiem - savā laikā maskavieši sūdzējās, ka daudz ko nevarot veikalā nopirkt - nav desas, nav krējuma, nav sviesta un tml.
Leonīds Iļjičs Brežņevs (lai viņam vieglas smiltis) tautai skaidroja - В принципе у нас все можно купить!
Maskavieši skraidīja pa visu pilsētu no viena gala uz otru un cits citam jautāja - А где-же в Москве этот магазин "Принцип", где все можно купить?
Tā ir ar tiem principiem.
Nabaga maskavieši! Mums bija vieglāk. Līdz Zarasiem tikai nieka 25 km
Un mums līdz Valgai tikpat daudz
Un mums līdz Palangai.
ASV prezidents atbraucis uz Maskavu, staigā ar Brežņevu pa veikaliem un brīnās - nu kāpēc jums tik maz veikalā nopērkams? Ne laši, ne ikri?
Uz ko Brežņevs atbild: vai jūs dzirdējāt, ka kaut viens prasītu? Nav pieprasījuma, tāpēc arī netirgojam!
Mazkapitāla SIA no parasta SIA atšķiras vien ar to, ka pamatkapitāls ir mazāks par 2000 latu iesākumā, bet pēc tam tas tik un tā jāpalielina līdz noteiktajiem 2000,- latus vai nu veicot 25% atskaitījumus no peļņas vai iemaksājot naudā. Kā mazkapitāla tā parastā SIa visa grāmatvedības uzskaite ir pēc vieniem un tiem pašiem principiem! Bet tas ir tikai mans viedoklis, kas var nesakrist ar citu viedokļiem.
Ar manu viedokli tas sakrīt.
Закрыть
Краткое описание нарушения