Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Politika vai metodika? К списку тем

Politika vai metodika?
Ar ko atšķiras grāmatvedības politika no grāmatvedības uzskaites metodikas jeb grāmatvedības kārtošanas un organizācijas metodikas???

Es rakstu kursa darbu un man ir jāsaprot būtība. Grāmatvedības politika ir pieminēta LGS Nr.1 kā gada pārskata sastāvdaļa. Savukārt ar metodiku saprotu grāmatvedības organizācijas dokumentu kopumu, kas ir daudz plašākas nozīmes darbs.

Šāds jautājums rodas, jo mācību literatūras autori un prakstizējoši grāmatveži, manuprāt, šos jēdzienus jauc.
Vēl literatūras avotos ir minēti tādi apzīmējumi - grāmatvedības nolikums, grāmatvedības apraksts, utt.

Es būšu ļoti pateicīga par Jūsu skaidrojumiem.
Paldies!
Inese81
Inese81 28.02.2012 20:25
219 сообщений на сайте

Ответы (9)

Vai pasniedzēja aizbraukusi komandējumā uz kādu pusgadu?
Un kursa darba vadītājs uz Tibetu līdz nākošajam Jaungadam?
Aivars007
Aivars007 28.02.2012 20:50
26984 сообщения на сайте
Cien., Aivar, netērējiet savu laiku uz šādiem jautājumiem, ja Jums tie šķiet nebūtiski. Man gan tie ir svarīgi un, šķiet, šādam nolūkam arī forums paredzēts.
Inese81
Inese81 28.02.2012 21:00
219 сообщений на сайте
Spulgacīt, cik Jūs labi informēta, kādam nolūkam forums paredzēts! Toties Aivars zin, ko pasniedz dzirdošiem un lasīt, rakstīt protošiem studentiem. Un kādas tik zināšanas neatklājas tiem, kuri spēj kaut uz mirkli atrauties no izklaides čatiem un forumiem un uzklikšķināt mātes-googles meklētājā!

Un pavisam neliels sīkumiņš! Pārkārtojot vietām vārdus no putras pirmajā jautājumā.
Grāmatvedības politika ir uzņēmuma grāmatvedības kārtošanas un uzskaites organizācijas normu kopums.
Ambera
Ambera 28.02.2012 21:49
21759 сообщений на сайте
NĒ, NĒ un vēlreiz NĒ! Jums šķiet nepareizi!
Šādiem nolūkiem forums NAV paredzēts - vismaz es to tā saprotu.
Šis NAV studentu forums.
Šis forums ir paredzēts profesionāliem grāmatvežiem, kuri apmainās viedokļiem par neikdienišķiem darījumiem, par nodokļu normatīvo aktu piemērošanu dzīvē un tml.

Tērēju (agrāk), tērēju (pašlaik) un tērēšu (turpmāk) savu laiku, lai izteiktu savu viedokli.
Un Jūs nebūsiet tā, kas man to aizliegs.
Aivars007
Aivars007 28.02.2012 21:50
26984 сообщения на сайте
Uz veselību, Aivar! Savādi gan izpaužas Jūsu profesionalitāte, bet laikam gan dzēlīgums un nervozitāte ir īpašs rādītājs.
Paldies, Ambera, par atbildi!
Inese81
Inese81 28.02.2012 22:24
219 сообщений на сайте
Sveiciens Aivaram lai dzīvē labi klājas.....
Patricija18
Patricija18 29.02.2012 10:32
11 сообщений на сайте
Jūs nezinājat Aivars ir vgk kluba " direktors"
Patricija18
Patricija18 29.02.2012 10:33
11 сообщений на сайте
Nē, nezināju gan.
Bet vai tas ko maina?
To, ja mans jautājums neiekļaujas foruma formātā, var paziņot pavisam mierīgi un pieklājīgi.
Un, protams, es to respektēšu.
Šajā gadījumā viss diemžēl izvērtās nepatīkamā vārdu apmaiņā.
Visu cieņu, bet tad man nav saprotama šī kluba administrācijas un atsevišķu kluba biedru augstprātīgā un nicinošā attieksme, tas nav labākais komunikācijas tonis.

Un vispār savādi, ka vēl neesmu "izdzēsta"
Inese81
Inese81 29.02.2012 11:33
219 сообщений на сайте
Inese, patiešām, ja ievadīsiet googlē gan gr.politika gan gr.metodika jums pēc 15 minūtēm būs skaidrība. Ja esat studente, mācieties pati meklēt atbildes uz jautājumiem un lasiet likumus.
Rude1
Rude1 29.02.2012 12:01
169 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.