Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kāda piemaksa pienākas par darbu svētku dienu naktīs? К списку тем
Kāda piemaksa pienākas par darbu svētku dienu naktīs?
Par darbu nakts stundās svētku dienā jāmaksā piemaksa 150% apmērā, jo piemaksa par darbu svētkos ir 100%, bet par nakts darbu – 50%.
http://www.vdi.gov.lv/lv/kampanas/sabiedribas-informesana/darba-ligums-drosaka-ritdiena/biezak-uzdotie-jautajumi/darba-samaksa/
Nesaprotu, vai piemaksa par nakts darbu un piemaksa par darbu svētku dienā summējas? Darba likumā un citos normatīvajos aktos neatrodu, kur tas būtu tā konkrēti uzrakstīts! Kur tas ir likumiski uzrakstīts???
Ответы (26)
Pamēģiniet izlasīt Darba likumu
- apmaksa par darbu svētku dienā (nakts skaitas arī "darba diena")
- apmaksa par darbu naktīs
Pēc tam pameklejiet, vai likumā kaut kur minēts, ka piemaksas summējas.
Darba likumu izlasīju un zinu cik ir piemaksa par nakts darbu un cik par svētku dienu.
Bet kur teikts, ka abas piemaksas jāsummē? Diemžēl es neatrodu!
Un arī programma nesaprot h uzskaiti, ja jāsummē. Tad jau viss aiziet dubultā un nesakrīt kopīgais mēnesī nostrādāto stundu skaits. Tāpēc uzskatu, ka nav jāsummē, ka jāpiemēro vai nu nakts piemaksa vai nu svētku piemaksa.
Tajā tālajā senatnē, kad pieņēma tagadējo Darba likumu, darba inspekcijas konsultanti seminārā paskaidroja, ka stundas nesummē. Piemēro tikai vienu piemaksu. Tā arī visus šos gadus pieturos pie ši sjkaidrojauma.
Piemēro lielāko piemaksu. Nevar taču maksāt svētku nakts laikā maksāt tikai 50% un uzskatīt , ka ir ievērots likums.
150%
Visos kursos saka, ka piemaksas summējas.
http://www.***censored***/lat/personals?doc=1409
Šeit pastāv interpretācijas iespējas.Taču mans uzskats, joprojām , mazāk maksāt nevar.Betvairāk var - es gan neesmu sastapis tādu devīgu darba devēju, kurš apmaksātu nakts stundas svētku dienās ar 150%....Bet varbūt tādi ir un par to var tikai priecāties.
starpība darba samaksas aprēķinos nav būtiska, tad kapēc nesamaksāt vairāk.
Ja vadība atļauj - kaut 450% var piemaksāt.
Par darbu vispār - 100 %
Par darbu nakts stundās + 50 %
Par darbu svētkos + 100 %.
Par katru apsevišķi.
Summējās gala rezultāts.
Mu-maijas atbilde ir pareiza.
Mu-maijai ir pareiza atbilde gandrīz vienmēr. 99,99% gadījumu.
Tu tā domā?
Domāju gan!
Nav tādu cilvēku pasaulē, kuriem 99,99% gadījumu būs pareiza atbilde
Bet es joprojām tā domāju un kas man to prieku var liegt? Neviens. Sauciet šo faktu par rozā brillēm.
Varbūt tās brilles labāk sasist?
Pamēģini - šaubos vai izdosies. Man tās ir adrošinātas par ļoti fantastisku summu!
Закрыть
Краткое описание нарушения