Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nemaksāts auto nodoklis
Labdien! Esmu saputrojusies. Uzņēmumam pieder vieglais auto, bet reģistrācijas apliecībā kā auto turētājs ir ierakstīts uzņēmuma īpašnieks, respektīvi, fiziska persona, bet faktiski a/m lieto uzņēmums Un līdz ar to, ejot tehnisko apskati, UVTN maksāt nevajadzēja.
Un tagad man sekojoši jautājumi - Vai visi izdevumi, kas saistiti ar šo auto, tagad būs kā ar saimniecisko darbību nesaistīti un būs jāpalielina UIN? Vai man tagad ir jāraksta ceļazīmes par šo visu periodu, par kuru netika samaksāts UVTN, un ja ceļazīmes būs, tad tie būš saimnieciskie izdevumi? Jebšu nerakstu neko un palielinu UIN?
Paldies par atbildēm
Ответы (18)
http://www.***censored***/lat/meklet?q=UVTN&match=on
vēl jau var samaksāt nodokli.
Noslēgts patapinājuma līgums?
Varbūt der šis:
Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likums
11. panta 4. daļa
Komersants vai zemnieku saimniecība maksā nodokli, ja tā transportlīdzekli uz patapinājuma līguma pamata lieto vairāk nekā 15 dienas viena kalendārā mēneša laikā (neatkarīgi no dienā izmantoto stundu skaita un no tā, vai transportlīdzeklis tiek lietots nepārtraukti vai ar pārtraukumiem).
Kur Jūs redzat patapinājumu?Te izskatās, ka nemaz nezin, kam tas auto pieder.
Auto pieder uzņēmumam, un uzņēmums arī lieto. Tikai īpašnieks nezkāpēc izdomājis kā turētāju tehniskajā pasē ierakstīt sevi nevis uzņēmumu.
Nu, tad īpašnieks nomā auto no uzņēmuma, ar visām izrietošām sekām.
Nu tas tā teorētiski iespējams, bet reāli jau uzņēmums to auto lieto un degvielu pērk. Tāpēc jau man tagad gribas dzirdēt viedokļus, kā pareizi to visu grāmatvedībā uzskaitīt, vai man rakstīt ceļazīmes un tad tas būs kā pierādījums ka uzņēmums lieto saimnieciskai darbībai. Vai palielināt apliekamo ienākumu par šiem izdevumiem gada beigās?
Kas ir rakstīts tehniskajā pasē kā īpašnieks?
Īpašnieks - uzņēmums, turētājs - uzņēmums īpašnieks, fiziska persona. Kad sacēklu traci ka tā nevar, tad šobrīd ir pārreģistrēts ka gan turētājs gan īpašnieks ir uzņēmums. Bet ko darīt ar izdevumiem līdz šim, respektīvi pusgads, kad turētājs ir fiziska persona?
Samaksājiet par visu periodu UVTN.
vēl jau var samaksāt nodokli.
У нас такая же ситуация, и мы платим налог.
Mums pašlaik arī pacēlās šāds jautājums. Izrādās īpašnieki arī ir izdomas bagāti ļaudis. Grib uzņēmuma automašīnām pārreģistrēt turētāju un nemaksāt nodokli. Bet lietot grib uzņēmuma vajadzībām. Un kā lai iestāstu, ka tā nedrīkst? Man pretī stāv kāds puisis, kas apgalvo, ka viņa uzņēmumā ir septiņas automašīnas un šādā veidā netiek maksāts nodoklis.
Man pretī stāv kāds puisis, kas apgalvo, ka viņa uzņēmumā ir septiņas automašīnas un šādā veidā netiek maksāts nodoklis
Почему бухгалтер должен что-то доказывать? Пусть этот оптимизатор пальцем покажет нормативный акт и пункт , на основании которого он налог не платит. У руководства попросите письменное распоряжение с какого числа и на каком основании бухгалтер не должен начислять данный налог. После этого , как правило, подобные вопросы отпадают сами собой.
Nu, tad īpašnieks nomā auto no uzņēmuma, ar visām izrietošām sekām.
Drīzāk otrādāk, turētājs(fiziska persona) nomā automašīnu no uzņēmuma.
Loška doroga k obedu
Nu tas tā teorētiski iespējams, bet reāli jau uzņēmums to auto lieto un degvielu pērk. Tāpēc jau man tagad gribas dzirdēt viedokļus, kā pareizi to visu grāmatvedībā uzskaitīt, vai man rakstīt ceļazīmes un tad tas būs kā pierādījums ka uzņēmums lieto saimnieciskai darbībai. Vai palielināt apliekamo ienākumu par šiem izdevumiem gada beigās?
Я думаю, что если держателем является физическое лицо, то этот автомобиль и все расходы на него - лабумс того физического лица, за который надо платить все зарплатные налоги.
Nu kolēģi! Domājat, ka kopš 2012.gadaproblēma nav atrisināta????
Закрыть
Краткое описание нарушения