Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kas jādara, ja PVN maksātājs izraksta rēķinu bez PVN? К списку тем
Kas jādara, ja PVN maksātājs izraksta rēķinu bez PVN?
Divus mēnešus pēc rēķina saņemšanas grāmatvedība atklāja, ka rēķinu bez PVN par pakalpojumu ir izrakstījusi firma, kas ir PVN maksātājs. Rēķini ir apmaksāti.
Kā pareizi būtu jārīkojas?
Paldies!
Ответы (29)
Jāuzzin, kad ir reģistrējies.
Reģistrējies bija arī tad, kad rakstīja rēķinus. Zinam, ka tas ir apzināts viņu gājiens.
Ja gr/ programmā reģistrē firmu, tad ieraksta arī PVN numuru.Paši esiet vainīgi.
Reģistrējies bija arī tad, kad rakstīja rēķinus. Zinam, ka tas ir apzināts viņu gājiens.
Prasiet labot rēķinus, jo summa jau nemainīsies, bet reģistrētam PVN maksātājam jāizraksta rēķins ar PVN, ja vien tas nav darījums, kam piemēro reverso PVN.
Nu vainīgi, un tālāk? Mans jautājums nebija par to esam, vai neesam vainīgi, jo nekādu finansiālu sāpi uzņēmumam tajā rēķinā nesaredzu.
Ja rēķinu negrib labot, sakiet, ka paziņosiet VID, tas parasti iedarbojas.
Viņiem jālabo vecā rēķina summa +pvn. Vēl ceru, ka izlabos , bet ja ne?
Varbūt man jāziņo VID, jo ja neziņošu, tad būsim līdzvainīgi, jo zinājām, bet neziņojām? Ja izliksimies, ka neko nezinam, vai atklājoties nesanāks ziepes?
Nu vainīgi, un tālāk? Mans jautājums nebija par to esam, vai neesam vainīgi, jo nekādu finansiālu sāpi uzņēmumam tajā rēķinā nesaredzu.
Es gan saredzu.
Viņiem jālabo vecā rēķina summa +pvn. Vēl ceru, ka izlabos , bet ja ne?
Varbūt man jāziņo VID, jo ja neziņošu, tad būsim līdzvainīgi, jo zinājām, bet neziņojām? Ja izliksimies, ka neko nezinam, vai atklājoties nesanāks ziepes?
Nekam nekas nav jāziņo. Jūs nevar sodīt par to, ka Jums izrakstīts rēķins bez PVN, jo par tā aprēķinu un nomaksu budžetā atbildīgs ir šai gadījumā rēķina izrakstītājs. Vienīgais, ko nevarat izmantot - priekšnodokļa atskaitīšanas iespēju, ja darījuma partneris nelabos rēķinu.
Iespējams, partneris ir izslēgts no PVN maksātājiem. Arī tā gadās. Izmantojot VID datu bāzi variet to pārbaudīt.
В любом случае, стучать - брать грех на душу. Скоро апокалипсис...
Nē, stučat jau nu nevajag. Jāizliekas par beigtu zivi.
Začem tas grehs Jums vajadzīgs!
Parasti partneri tad ir saprotoši.
...izrakstīt pareizu rēķinu.
Jāsāk gan ar to - par ko ir tas pakalpojums.
Начнем с Latvijas Vestnēsis ?
vai rēķinu bez PVN var izrakstīt tikko par maksātāju kļuvis uzņēmums, ar argumentu, ka līgums par pakalpojumu noslēgts pirms viņš par maksātāju kļuvis?
vai rēķinu bez PVN var izrakstīt tikko par maksātāju kļuvis uzņēmums, ar argumentu, ka līgums par pakalpojumu noslēgts pirms viņš par maksātāju kļuvis?
Nē, nevar
Domāju, ka nē.
Ja nu vienīgi rakstīs ar atpakaļejošu datumu.
Закрыть
Краткое описание нарушения