Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par darba laika uzskaiti valdes locekļiem К списку тем
Par darba laika uzskaiti valdes locekļiem
Lūdzu forumiešu palīdzību sekojošā jautājumā;
Vai SIA valdes priekšēdētājam un valdes loceklim ir jāuzskaita darba laiks darba laika uzskaites tabelē? Abiem tiek aprēķināta darba alga, ir arī darba līgumi. Valdes locekļu Darba līgumiem ar 01.01.2012.g. ir pielikumi, ka darba laika ilgumu nosaka pats darbinieks (DL 148.I d.)
Mūsu juriste saka, ka nav jāuzskaita darba stundas valdes priekšsēdētājam un valdes loceklim. Un šie cilvēku tātad nav iekļauti d.laikauzskaites tabelē.
Savukārt grāmatvedim, rodas problēmas, sastādot statistikas atskaites par darbiniekiem.
Ответы (41)
Ja ir darba līgums, ir jāuzskaita darba laiks.
ir jāuzskaita darba laiks. Kas tad tā par juristi no skolas sola, lai tad pierāda savu domu gājienu ar likuma pantu?
они такие же наемные работники как и все остальные
с одной стороны, юристы правы, по 148 вы можете не вести табель
но, если нет учета рабочего времени, возникают проблемы при расчете отпусков и больничных (ну и статистика)
поэтому табель веду все равно, ставя одинаковое количество часов ежедневно, если он не в отпуске и не на больничном (безразлично в Латвии он в данный момент или нет, все равно работает)
Es pilnīgi piekrītu visiem atbildētājiem. Mums juriste (arī lietvede) pati raksta darba laika uzskaites tabeli. Karoju ar viņu jau visu gadu. Man, protams, tas sarežģī darbu.
Tas 148.pantsir, kā karsts kartupelis>izspļaut žēl, norīt nevar....Ja ir iespēja, vajag izvairīties no pielietošanas.IMXO
148.p. - прЭлесть что за статья... надо только уметь с ней правильно обращаться
Citāts no gudrākiem juristiem>>>
Gadījumos, kad darba laika organizācijas izņēmums tiek piemērots attiecībā uz darbiniekiem, kas nav tieši minēti Direktīvas Nr. 88 uzskaitījumā, attiecīgajiem darbiniekiem jābūt iespējai noteikt savu darba laiku pilnā apmērā pašiem, un šāda izņēmuma piemērošana nevar tikt izmantota vienkārši kā līdzeklis, lai apietu Darba likumā noteiktos darba laika organizācijas noteikumus.
Šāda izņēmuma piemērošana var tikt attiecināta uz brīvo profesiju pārstāvjiem, bet tikai tad, ja darba līgumā ar šādu darbinieku no tā netiek prasīts ievērot iepriekš noteiktu konkrētu darba laika grafiku un darbinieks pilnībā var organizēt savu darba laiku atbilstoši saviem ieskatiem.
Tāpat jāatzīmē, ka Direktīvas Nr. 88 17. panta 2. un 3. daļa min arī atsevišķus gadījumus, kuros izņēmumus darba laika organizācijas noteikumiem iespējams noteikt dalībvalstu normatīvajos aktos, kolektīvajos līgumos vai līgumos starp divām industrijas pusēm (darba ņēmējiem un darba devējiem).
Latvijā šis izņēmums ir implementēts Darba likuma 148. panta 2. un 3. daļā, kas nosaka, ka izņēmums var tikt piemērots attiecībā uz darbiniekiem, kuri nodarbināti uzņēmumā, kas nodrošina pasažieru un kravu autopārvadājumus, pārvadājumus pa gaisu vai iekšzemes ūdensceļiem, un kuru darbs vai nodarbošanās saistīta ar izbraukumiem vai pārvietošanos.
ну сколько можно уже игнорировать 148.1, которая не относится к uz darbiniekiem, kuri nodarbināti uzņēmumā, kas nodrošina pasažieru un kravu autopārvadājumus, pārvadājumus pa gaisu vai iekšzemes ūdensceļiem, un kuru darbs vai nodarbošanās saistīta ar izbraukumiem vai pārvietošanos.
что так избирательно читаем?
Ja Jūs dzīvojat ārpus Latvijas, tad nevajag satraukties.
кроме минусов, других аргументов нет?
Bet kā es varu argumentēt savu prasību - iekļaut tabelē šos darbiniekus, ja viņa (juriste ar stāžu) noslēgusi vienošanos (pielikumu) pie darba līguma, ka "darba laika ilgumu nosaka pats darbinieks (DL 148.I d.)"?
Es uzskatu, ka nav jāliek darba tabelē, ja līgums ir saskaņā ar 148 pantu. Kā var rakstīt " mistiskas " nostrādātās stundas, ja tās neviens neuzskaita.
Es arī nekādu darba laika uzskaites tabulu šajā gadījumā neprasītu.
Svare savos semināros arī popularizē 148. pantu bez darba laika uzskaites tabeles sastādīšanas.
Svare jau nu gan nav nekāds "Romas pāvests"!
Liela runāšana, bet jēgas maz!
Svare jau nu gan nav nekāds "Romas pāvests"!
Liela runāšana, bet jēgas maz!
Piekrītu.
Tātad arī statistikai nevaru norādīt šos divus cilvēku, viņu nostrādātās stundas un visus ciparus, sastītus ar darba algu. Līdz šim atskaitēs (riebīgajās statistikas!
) uzrādīju i darbiniekus, i stundas un d.algas komandējumus, slim.naudas Esmu darījusi aplam?
Tātad arī statistikai nevaru norādīt šos divus cilvēku, viņu nostrādātās stundas un visus ciparus, sastītus ar darba algu. Līdz šim atskaitēs (riebīgajās statistikas!
) uzrādīju i darbiniekus, i stundas un d.algas komandējumus, slim.naudas Esmu darījusi aplam?
Ir meli, ir lieli meli un ir... statistika!
Закрыть
Краткое описание нарушения