Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Debetkarte
Viena debetkarte uzņēmumā, nauda kartē tiek iemaksāta no kases, kā tas ie kopā ar avansa norēķinu??
Pemēram kartē no kases iemaksāti 100 Ls, pa pārskata mēnesi tiek iztērēti 80 Ls, atlikums 20 LS.
Ответы (23)
Par 80 Ls jābūt čekiem, tos sagrāmato avansa norēķinā.
Naudu nekad neiemaksā kartē!!!! Sadosies rociņās kopā ar avansa norēķinu un dosies pastaigā!
Es neredzu, kur te ir problēma. Kā parasti debetkartē palielina atlikumu? Ieskaita no bankas un grāmato attiecīgi kādā kontā ir šie norēķini, piemēram, ar Statoil. Tāpat arī no kases, tikai mēs to daram caur avansa norēķinu, jo skaidrai naudu no kases taču nevar saņemt debetkarte vai kasieris, kas tajā dienā strādāja Statoil kasē
. Uz izlietojumu no Statoil rēķina salīdzina ar čekiem. Jus papildināt debetkartes kontu, tas nebūs degvielas izlietojums, bet tikai skaidras naudas norēķinu dokuments pie avansa norēķina. Ja pareizi sapratu jautājumu.
Rencis
Uzdodiet šo jautājumu sava uzņēmuma grāmatvedim!
Ja pareizi saprotu no jautājuma - nepareizi ir jau tas, ka viena debetkarte uzņēmumā - tātad to izmanto vairāki darbinieki? Absurds! Tā nedrīkst būt!
Kartē nevar iemaksāt naudu! Naudu var iemaksāt uzņēmuma norēķinu kontā bankā, kurš piesaistīts kartei, vai otrādi - karte piesaistīta kādam norēķinu kontam - tā arī dzīvē parasti ir.
Naudas iemaksāšanai norēķinu kontā nav obligāti nepieciešams avansa norēķins (manuprāt). Parasti kasieris vai cits darbinieks no kases ar kases izdevumu orderi saņem naudu, iemaksā to bankā norēķinu kontā. Iemaksu apliecinošs bankas ieņēmumu orderis tiek iesniegts grāmatvedībā.
Taču, ja šādu naudas iemaksātāju ir vairāki, kontroles labad, var no šiem darbiniekiem prasīt norēķinu ar Avansa norēķinu.
Par visām iegādēm uzņēmuma vajadzībām (gan par skaidru naudu, gan arī norēķinoties ar uzņēmuma karti) ir jāaizpilda un grāmatvedībā jāiesniedz Avansa norēķins. Visu mūžu tas tā ir bijis, un neviens to nav atcēlis. Visas čeku līmēšanas pie bankas konta izraksta un to grāmatošana "pa taisno" uz izdevumiem ir nepareizi.
Pēc manām domām jautātājs no grāmatvedības ir tik pat tālu, kā es no Mēness.
Pilnīgi piekrītu Aivara viedoklim!
"Kartē nevar iemaksāt naudu! Naudu var iemaksāt uzņēmuma norēķinu kontā bankā, kurš piesaistīts kartei, vai otrādi - karte piesaistīta kādam norēķinu kontam - tā arī dzīvē parasti ir.""
Nezinu, kā citur, bet ,piemēram Statoil, var taču tieši iemaksāt degvielas uzpildes stacijā( es domāju, ka tāds ir Renča jautājums, vienkārši neprecīzs formulējums)un tādejādi papildināt uzņēmuma kartēm vai kartei piesaistīto kontu bez bankas starpniecības un papildināt to arī šādā veidā, protams, uzņēmuma kopējā konta
atlikumu.Nu ja viena karte, viens droši vien arī lietotājs. Es joprojām trurpinu domāt, ka iemaksātie 100 lati ir iemaksa DUS, un to var izdarīt caur avansa norēķinu, kā norēkinu dokumentu saņemot DUS čeku, kam nav nekādas saistības ar degvielas izlietojumu.
labi, ka Vijolīte ir ekstrasens un spēj izzīlēt,. ko katrs te pajautājis.
Man šādu spēju nav. Kā cilvēks pajautājis, tādu atbildi saņēmis.
IMXO
Paskat, pat ceturtdiena nebija jāgaida.
Jau pirmdienā viss iet vaļā.
PILNMĒNESS!
Vai, Anda, man nav laika debesīs lūkoties.
Es kā strādnieka cilvēks tuvāk zemei.
Paskat, pat ceturtdiena nebija jāgaida.
Jau pirmdienā viss iet vaļā.
Ekstrasensi vairojas!Man jau arī brīžiem patīk pazīlēt.
Japaina
Uzzīlējiet Jūs arī savu variantu - kas tā par karti, kurā var iestūķēt naudiņas.
vgk.lvvarētu sarīkot paši savas ekstrasensu cīņas...
Vienkārši nepareizi noformulēts jautājums.
Patiešām - tik vienkārši?!?
A es, tāds pamuļķis, padomāju...
Ka viss ir daudz sarežģītāk.
Es neredzu, kur te ir problēma. Kā parasti debetkartē palielina atlikumu? Ieskaita no bankas un grāmato attiecīgi kādā kontā ir šie norēķini, piemēram, ar Statoil. Tāpat arī no kases, tikai mēs to daram caur avansa norēķinu, jo skaidrai naudu no kases taču nevar saņemt debetkarte vai kasieris, kas tajā dienā strādāja Statoil kasē
. Uz izlietojumu no Statoil rēķina salīdzina ar čekiem. Jus papildināt debetkartes kontu, tas nebūs degvielas izlietojums, bet tikai skaidras naudas norēķinu dokuments pie avansa norēķina. Ja pareizi sapratu jautājumu.
Neredzu, kur būtu rakstīts, ka tā ir Statoil karte. Debetkarte tās klasiskajā izpratnē ir un paliek bankas norēķinu kontam piesaistīta karte.
Aivareno
Vai jau sākat ekstrasensu cīņu?
Paldies, Vijolīte!
Jā runa iet par Statoil. Kur ar skaidru naudu ir iemaksāts kartē un, piemēram, 100 Ls iemaksāti, 80 Ls iztērēti, kartē mēneša atlikums ir 20Ls. Tāpēc jau jautāju, kā tas izskatās uz papīra?
Zinu, ka čeki iet caur avansa norēķinu. Bet, paliek kartē atlikms (mēs esam samaksājuši vairāk tam uzņēmumam, nekā esam iztērējuši,). Tāpēc jautāju pieredzi, kā grāmatojas, ja nauda izgāja caur kasi?
Kā paliek ar tiem Ls 20 atlikumiem, kas samaksāti?
Runa nekur nevar aiziet..
Un čeki ne tik - iet var tika tas, kam ir kājas.
Kā paliek ar tiem Ls 20 atlikumiem, kas samaksāti?
Jājautā uzņēmuma grāmatvedim (-ei).
Закрыть
Краткое описание нарушения