Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Telpu noma - PL К списку тем

Telpu noma - PL
Sveicināti!
Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā ar sekojošu problēmu.
Uzņēmums no pašnodarbinātas personas nomā veikala telpas. Līgums noslēgts uz 3 gadiem, bez izpirkšanas tiesībām. Tika ieguldīta nauda remaonā un aprīkojumā (nav kapitālais remonts).
Mūsu grāmatvedis man mēģina iegalvot, ka izdevumi par remontu ir jāreģistrē uz ieguldījumiem nomātajos pamatlīdzekļos. Godīgi sakot, man šķiet, ka kaut ko viņš man nepareizi saka, jo neredzu te ne nomāto pamatlīdzekli, ne arī pamatojumu, lai remont darbu izdevumus norakstītu uz ieguldījumiem nomātajos PL!
Kā būtu pareizi rīkoties šajā situācijā?

Jau iepriekš pateicos,
Ieva.
Ievapakalne
Ievapakalne 31.10.2012 13:34
9 сообщений на сайте

Ответы (29)

Kā laimējās.
Ilma 31.10.2012 16:01
Atbilde ļoti laba(aplausi)
Japaina
Japaina 31.10.2012 17:30
10269 сообщений на сайте
Ja jau aplausi, tad jau aplausi.
Es savas tuklās roķeles arī plaukšķinu līdzi.
Aivars007
Aivars007 31.10.2012 19:41
26984 сообщения на сайте
Ilma
Ilma 31.10.2012 22:54
30495 сообщений на сайте
Man otradi VID negrib veikt PVN atmaksu par pamatlīdzekliem, gaidu skaidrojumus no VID. Situācija tada:
Zemnieku saimniecība izmanto savas saimnieciskās darbības veikšanai graudu noliktavu, kas zemesgrāmatā noformēta uz tās pašas zemnieku saimniecības īpašnieka vārda. 2012.gadā tika veikta graudu noliktavas vienkaršota rekonstrukcija par zemnieku saimniecības līdzekļiem uz kopējo summu 35 000 Ls. Kāda veida līgumu jāslēdz zemnieku saimniecības īpašniekam ar tam piederošo zemnieku saimniecību, lai zemnieku saimniecības grāmatvedības uzskaitē graudu noliktavu varētu uzskaitīt kā pamatlīdzekli un rēķinat nolietojumu saskaņā ar UIN 13.p.

''7) Ja pamatlīdzekļi ir nomāti ar izpirkuma tiesībām, to nolietojuma un rekonstrukcijas, uzlabošanas un atjaunošanas izmaksas noraksta tā, it kā pamatlīdzekļi būtu nomnieka īpašums. ''

Vai rakstiska vienošanās par to, ka pēc rekonstrukcijas graudu noliktava pāriet zemnieku saimniecības īpašumā ir pietiekošs pamats pamatlīdzekļa uzskaitei un nolietojuma aprēķiniem (ja zemesgrāmatas dati netiek mainīti)?
Sbe
Sbe 12.11.2012 15:37
1263 сообщения на сайте
13-й пант применяется к ОС, которые учитываются на балансе предприятия, если их на учёте в балансе нет, то и никакой налоговый износ не применяется.
Tt7
Tt7 12.11.2012 15:43
37863 сообщения на сайте
Хозяин не возражал никогда против учета в балансе, но zemes gramata оказалась на fiz.personu
Sbe
Sbe 12.11.2012 16:01
1263 сообщения на сайте
Хозяин не возражал никогда против учета в балансе, но zemes gramata оказалась на fiz.personu
Sbe 12.11.2012 16:01
классно
Nak
Nak 12.11.2012 16:07
9201 сообщение на сайте
Zemnieki laikam visi uzskata, ka jo viņi atbild ar visu savu īpašumu, tad vienalga uz ka īpašumi noformēti. Un protams , ieguldījumi graudu noliktavas nevar uzskatīt ka privātie, vai slēgt nomas līgumu uz noteikto laiku, un norakstīt pa daļam. Bet sūtit maiņit zemes grāmatas dokumentus arī nav droši, kas zin kadi priekša līkumi, katru gadu valsts grasas parreģistret ZS par SIA.
Sbe
Sbe 12.11.2012 16:14
1263 сообщения на сайте
vid.konsultanti apstiprināja zemnieka viedokli, bet PVN pārmaksu laicīgi nesaņemam inspektores dēļ.
Sbe
Sbe 22.11.2012 09:42
1263 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.