Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Работа в СИА К списку тем

Работа в СИА
Добрый день!
1. Могу ли я быть хозяином СИА и его единственным работинком - директором, бухгалтером, работником? Если да, то я должна расписывать эти должности или просто начисляю одну зарплату и всё?
2. Если можно, что хозяин директор и бухгалтер, может ли он договориться с самозанятым лицом, чтобы он выполнял работу. К примеру, самозанятое будет убирать, но не у хозяина в офисе, а в других офисах, а хозяин получать деньги и выплачивать самозанятому за услуги?
3. Вроде хозяин по началу может вообще не начислять себе зарплату. Ткните, пожалуйста в законодательную норму.

Спасибо.
Tigra
Tigra 09.11.2012 14:38
нет сообщений на сайте

Ответы (11)

www.likumi.lv
Komerclikums.

www.vid.gov.lv
Visi pārējie likumi saistībā ar nodokļiem, nodevām un tml.
Aivars007
Aivars007 09.11.2012 15:11
26984 сообщения на сайте
MK Nr.584
30.Uzņēmuma vadītājs, KAS GRĀMATVEDĪBU KĀRTO PATS (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, KAPITĀLSABIEDRĪBAS VIENĪGAIS ĪPAŠNIEKS - VIENĪGAIS VALDES LOCEKLIS), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats.

Darba līgumā jānorāda visi pienākumi

"хозяин" vispār var neko nedarīt
Ambera
Ambera 09.11.2012 19:09
21759 сообщений на сайте
Ambera, paldies. Es pareizi saprotu?
Ja man nav citus darbiniekus, man jāņem sevi uz darbu.
Ja ir kāds cits darbinieks, es varu neko nedarīt.
Bet, ja es pīldu un sūtīju grāmatveža dokumentus (un man ir darbinieks, bet ne grāmatvedis), tad man jāņem sevi uz darbu.
Tigra
Tigra 10.11.2012 12:26
нет сообщений на сайте
Jums jāsaprot - forumā nevar iemācīties ne uzņēmējdarbību, ne arī grāmatveža amatu.
Pirms uzņēmējdarbības uzsākšanas ir daudz kas jāiemācās.
Arī par grāmatvedi ir samērā ilgi jāmācās.
Varbūt labāk sāciet strādāt par zobārstu.
Aivars007
Aivars007 10.11.2012 13:49
26984 сообщения на сайте
Komerclikuma izpratnē SIA nav nekādu ne īpašnieku, ne saimnieku. Ir dibinātājs, kas, līdz ar reģistrēšanos UR, kļūst par dalībnieku.

Ja Jūs esat vienīgais dalībnieks un arī Valdes loceklis, tad bez atlīdzības drīkstat tikai plānot, vadīt procesus (piemēram, darījumu, līgumu slēgšana ar piegādātājiem, klientiem, citām iestādēm). Palasiet valdes locekļa pamatuzdevumus profesiju klasifikatorā.

Ja darāt arī pārējos darbus, tad bez Darba līguma neiztikt.
Ambera
Ambera 10.11.2012 22:54
21759 сообщений на сайте
Otro punktu vispār nesapratu.Tasir kaut kāds mikslis. Apkopējasdarbs nav nekāda "usluga". Ar apkopēju jāslēdz darba līgums
Ambera
Ambera 10.11.2012 23:00
21759 сообщений на сайте
2. Если можно, что хозяин директор и бухгалтер, может ли он договориться с самозанятым лицом, чтобы он выполнял работу. К примеру, самозанятое будет убирать, но не у хозяина в офисе, а в других офисах, а хозяин получать деньги и выплачивать самозанятому за услуги?

"хозяин" negrib slēgt darba līgumu, bet grib nodarboties ar tīrīšanas pakalpojumiem.Gribuzrāpties eglē, bet nesadurties...
Japaina
Japaina 10.11.2012 23:07
10269 сообщений на сайте
Ambera - Paldies!
Tigra
Tigra 11.11.2012 22:44
нет сообщений на сайте
Nu ar ko tad tie mazie sliktāki par lielajiem? (uzņēmumiem) Cik zinu tad lieliel telekomunikāciju uzņēmumi, apdrošināšanas kompānijas tagad pieņem darbiniekus tikai tādus, kas reģistrējušies kā saimnieciskās darbības veicēji vai IK . Šie darbinieki sēž viņu birojos, strādā ar viņu darbarīkiem, ievēro uzņēmuma darba laiku un viss notiek. Neviens viņus neaiztiek un neaiztiks. (domāju) Vot man par to ir reālas dusmas. Pēdējais gadījums, kas mani atkal sadusmoja bija pagājušajā nedēļā. , kad krustmeita tika uz otro atlases kārtu telekomunikāciju uzņēmumā - bija jau jāzin kādu saimniecisko darbību reģistrēs, un tad tik tālāk sarunas. Un par šo gadu zinu vismaz 10 cilvēkus, kas strādā tādā veidā tieši telekomunikāciju uzņēmumos un apdrošināšanas kompānijās, un tieši lielākajos no tiem.
Sandra48
Sandra48 12.11.2012 09:50
324 сообщения на сайте
http://www.vdi.gov.lv/lv/
anonīmais uzticības tālr. 67 312 176

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=12&hl=1
VID bezmaksas uzticības tālrunis 80009070
(24 h diennaktī)

Nav jēgas te sūkstīties - labāk dariet kaut ko!
Andaz
Andaz 12.11.2012 10:53
27892 сообщения на сайте
http://www.vdi.gov.lv/lv/
anonīmais uzticības tālr. 67 312 176

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=12&hl=1
VID bezmaksas uzticības tālrunis 80009070
(24 h diennaktī)

Nav jēgas te sūkstīties - labāk dariet kaut ko!
Andaz 12.11.2012 10:53
Piekrītu. Es prsonīgi uzrakstītu oficiālu iesniegumu.
Aivars007
Aivars007 12.11.2012 10:54
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.