Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SIA - Mikrouzņēmums
Sveiki visiem, tiko nodibināts SIA un iesniegts MUN maksātāja statuss.
Tā kā SIA saņems ieņēmumus no Zviedrijas, es gribētu jautāt kāda veida līgumus mums ar zviedriem ir jāslēdz, ja mūsu darbinieki viņiem veic iekšdarbu remontu?
Ответы (37)
Ja pareizi atceros, jābūt PVN maksātājam.
http://www.***censored***/lat/meklet?q=Darbinieku+nos%C5%ABt%C4%AB%C5%A1ana+darbam+%C4%81rvalst%C4%ABs&match=on
Varbūt var kaut kādu parastu līgumu noslēgt, jo tur viņiem maksā par darba stundām?
Ir ļoti labi jāsarēķina cik šāda veida pakalpojumu sniegšana ir izdevīga MUN maksātājam.
Manuprāt, ir naivi domāt, ka viņi tur strādās nepārsniedzot algu 500 lati mēnesī.
Bet vai nevar noslēgt līgumu par algu 500.00Ls un pārējo par kaut kādu cita veida ieņēmumu?
Bet vai nevar noslēgt līgumu par algu 500.00Ls un pārējo par kaut kādu cita veida ieņēmumu?
Protams, ka var.
Nosauciet pārējo summu par "Citi personīgie ieņēmumi".
SIA nav un nevar būt personīgie ieņēmumi. Lasiet Ilmas saiti un domājiet kādās auzās esat iebraukuši.
ZINME - kāpēc uzreiz auzās, uzņēmums ir tikko nodibināts un es tikai interesējos, kā būtu labāk, bet vienmēr jau uzrodās kāds pesimists
ZINME - kāpēc uzreiz auzās, uzņēmums ir tikko nodibināts un es tikai interesējos, kā būtu labāk, bet vienmēr jau uzrodās kāds pesimists
Nodibināt jau ir pats vienkāršākais.
Tāpēc jau es interesējos, jo man nav bijušas nekādas saskaršanās ar mikrouzņēmumiem un arī tad ja firma darbojās ar ārzemēm
Tāpēc jau es interesējos, jo man nav bijušas nekādas saskaršanās ar mikrouzņēmumiem un arī tad ja firma darbojās ar ārzemēm
Jāalgo jurists un grāmatvedis.
Starp citu - nav tādas uzņēmējdarbības formas "mikrouzņēmums". Vai vismaz ar Komerclikumu ir bijusi saskaršanās? To var atrast
www.likumi.lv
Vajadzēs saskarties arī ar Darba likumu, ar Likumu par grāmatvedību, ar Likumu par PVN un vēl ar daudziem citiem likumiem.
Sāciet pēc iespējas steidzamāk saskarsmes procesu!
Ceru,ka saskaršanās ar PVN likumu ir bijusi, tur priekš Jums arī ir attiecīgi panti, atliek tik lasīt.
Interesēties vajadzēja pirms reģistrēšanās par MUN maksātāju. Vismaz attiecīgo likumu izlasīt.
Šovakar ''Nekā personīga" bija ļoti pamācošs sižets par šo tēmu.
Interesēties vajadzēja pirms reģistrēšanās par MUN maksātāju.
Pilnīgi pekritu, ļoti bieži uzņēmeji doma ka viss ir joks, bet atverot firmu jau esi parada valsti un viņi savi naudiņu paņems.
Šovakar ''Nekā personīga" bija ļoti pamācošs sižets par šo tēmu.
А что там было?
Закрыть
Краткое описание нарушения