Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Uzņēmuma karte К списку тем
Sigucis 12.02.2013 23:04
19 сообщений на сайте
19 сообщений на сайте
Ответы (70)
На счету фирмы деньги бывают не маленькие.
Mums bija limits kartei - gan uz vienu pirkumu, gan uz dienas pirkumiem, gan uz mēneša pirkumiem, kā arī liegums izņemt skaidrā naudā, tāpāc man "На счету фирмы деньги бывают не маленькие" un tāpēc nedrīkst dot karti, šķiet pilnīgi muļķīga, atvainojiet.
Es tieši otrādi - iznīdēju visus pirkumus skaidrā naudā, lai nav ar kasi jākrāmējas.
На счету фирмы деньги бывают не маленькие.
Mums bija limits kartei - gan uz vienu pirkumu, gan uz dienas pirkumiem, gan uz mēneša pirkumiem, kā arī liegums izņemt skaidrā naudā, tāpāc man "На счету фирмы деньги бывают не маленькие" un tāpēc nedrīkst dot karti, šķiet pilnīgi muļķīga, atvainojiet.
Es tieši otrādi - iznīdēju visus pirkumus skaidrā naudā, lai nav ar kasi jākrāmējas.
Piekrītu - limitus bankas kartēm var uzlikt - kādi nepieciešami. Un nav jāsatraucas par to, ka darbinieks rīkosies ļaunprātīgi. Starp citu, degvielas kredītkartēm un debetkartēm daudzu firmu DUS šādus limitus arī var uzlikt.
Aivareno 15.02.2013 14:46
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Tā kā man ir darīšana ar mazu firmu direktoriem (īpašniekiem), kas reizēm ar uzņēmuma karti apmaksā visādus brīnumus (vai reizēm pamanās pazaudēt čekus), jau pirms vairākiem gadiem es pārtraucu atsevišķi uzskaitīt skaidrās un bezskaidrās naudas čekus, bet visus pirkumus grāmatoju caur 2380 - būs čeks (vai tādi izdevumi, ko man sirdsapziņa ļauj attiecināt uz saimniecisko darbību) - labi, ja nebūs - vismaz banka kārtībā, bet atlikums paliek 2380.
Līdz šim man tā bija ļoti ērti, bet tagad baidos, ka nāksies mainīt metodiku - jau tā nebūs viegli izsekot izsniegto avansa norēķinu "vecumam", bet ja mēnesī ir daudzi pirkumi ar karti, kas tiek "nosūtīti" uz 2380? Kā praktiski izsekot, ka kādai no summām nav iestājies 90 dienu termiņš? Vai nu jāpiemēro "FIFO" princips arī avansa norēķiniem :), vai arī jāveic periodiskas avansu "atmaksas" caur kasi, kas man jau sen "iznīdēta".
Līdz šim man tā bija ļoti ērti, bet tagad baidos, ka nāksies mainīt metodiku - jau tā nebūs viegli izsekot izsniegto avansa norēķinu "vecumam", bet ja mēnesī ir daudzi pirkumi ar karti, kas tiek "nosūtīti" uz 2380? Kā praktiski izsekot, ka kādai no summām nav iestājies 90 dienu termiņš? Vai nu jāpiemēro "FIFO" princips arī avansa norēķiniem :), vai arī jāveic periodiskas avansu "atmaksas" caur kasi, kas man jau sen "iznīdēta".
тема начиналась с оплаты билетов с карты, обычно это делается через интернет
вопрос - в данном случае что является документом, подтверждающим оплату?
вопрос - в данном случае что является документом, подтверждающим оплату?
Nu gan diskusija ne pa jokam....Kel,pilnīgi pareizi,pērkam biļetes caur internetu.Kartē ieskaita naudu un to tērē,tikai,pērkot biļetes .Klāt jāliekot rēķini (grāmato uz 7..kontiem 71..-531).,kurus atsūta aviokompānija un biļetes pēc tam,kad atlido.Savukārt bankas kontu kontē 531-26...Avansa norēķinu,tas cilvēks,kurš brauc komandējumā, protams, taisa par dienas naudu,viesnīcu utt.
Sigucis 18.02.2013 15:40
19 сообщений на сайте
19 сообщений на сайте
Man tas ne liekas mu'l'kigi-jo bija viens gadijums ar tadu karti- limits 500 ls- cilveks to nodzera par 3 dienam, un pec tam vel menesi vinu meklejam. Bet agrak nekad ta nedzera. Kops ta laika- karte tikai sefam, pareije nes 'cekus.
Brita 18.02.2013 15:56
1868 сообщений на сайте
1868 сообщений на сайте
Sigucis, нас здесь все равно не поняли и, заметьте, никто не ответил на вопрос, что является документом, подтверждающим оплату
Brita, а еще бывает, что деньги крадут из кассы. Кассу ликвидировали? Слышала, бухи со счета тырить умеют, шеф сам платит? ей-бо, аргументы детские
Brita, а еще бывает, что деньги крадут из кассы. Кассу ликвидировали? Слышала, бухи со счета тырить умеют, шеф сам платит? ей-бо, аргументы детские
Kel,pilnīgi pareizi,pērkam biļetes caur internetu.Kartē ieskaita naudu un to tērē,tikai,pērkot biļetes .Klāt jāliekot rēķini (grāmato uz 7..kontiem 71..-531).,kurus atsūta aviokompānija un biļetes pēc tam,kad atlido.Savukārt bankas kontu kontē 531-26...Avansa norēķinu,tas cilvēks,kurš brauc komandējumā, protams, taisa par dienas naudu,viesnīcu utt.
Nesaprotam gan Mums kartes ir piesaistītas bankas kontam->Kartē ieskaita naudu un to tērē
Japaina 18.02.2013 18:13
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Japaina, так на карты отдельные счета тоже открываются, то есть отдельный банковский счет, но с карточкой и вот этой самой карточкой и оплачиваются у задающего вопрос билеты, какая здесь разница с оплатой со счета? Имеется инвойс и имеется оплата.
Или отвечаем по принципу: всё, что делается не так как у меня - неправильно?
Или отвечаем по принципу: всё, что делается не так как у меня - неправильно?
Слышала, бухи со счета тырить умеют, шеф сам платит? ей-бо, аргументы детские
Это *тараканы* шефа и бороться с ними бесполезно, и да, платит он, я только реквизиты набираю., т.е. коды только у него и карта одна у него. Остальные -наличка хотя все основное покупает тоже только он, да и основные закупки давно по безналу ... хозяин-барин.
Brita 19.02.2013 08:18
1868 сообщений на сайте
1868 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть