Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IIN gada deklarācija (jaunā) К списку тем
IIN gada deklarācija (jaunā)
Neticēsiet, bet jau darbojas.
Vispirms gan apbruņojieties ar pacietību - vispirms 7 reizes sistēma paziņos, ka "Tehnisku iemeslu dēļ pašlaik neko nevar...", taču ar astoto reizi droši vien tiksiet klāt.
Veiksmi visiem!
Ответы (61)
Супер. Даже думать не надо как заполнять
Tagad viss tik vienkārši. Tikai žēl, ka bija jāpaiet tik daudz gadiem, lai beidzot kaut ko noautomatizētu.
Nu tiešām jauki, 2 jau sapildīju minūtes laikā, tur nebija attaisnojuma dokumenti jāpievieno. Nekādus paziņojumus par tehniskām kļūmēm arī neziņoja. Uzmanība ir jāsakoncentrē, jo, ja aizmirsīsi kaut kur ielikt ķeksīti, nebūs vajadzīgā pielikuma un līdz ar to atmaksa. Un nerāda, ka kļūda, tikai, ka es zināju, ka jābūt atmaksai, bet galā 0. Sāku no jauna un tad izdevās.
Man arī patīk! Un darbojas pasakaini!
Я тоже сдала!!!
Интересно- напишут ли- как скоро деньги будут?
3 mēnešu laikā
Вот молодцы, постарались, какая декларация!
Могут же, когда хочут!
Esmu IK, mikrouzņēmuma nodokļa maksātajs un reizē arī darba ņēmējs SIA. Mēģinu iesniegt IIN deklarāciju nodokļu atmaksai un man EDS izmet, ka sistēma atpazinusi mani kā saimnieciskās darbības veicēju un jāpievieno kāds no pielikumiem D3, D31 vai D5. Cik es saprotu, man taču nav neviens no šiem pielikumiem jāaizpilda, ja maksāju mikrouzņēmuma nodokli. Deklarāciju līdz ar to man neļauj iesniegt. Kā jums šķiet?
Ja esat saimnieciskās darbības veicējs, Jums jāaizpilda D3.
Tikai - kas rezultātā sanāks ar IIN - par to man grūti spriest.
Varbūt ir kāds gudrāks, kurš zinās pareizo atbildi.
Kāpēc gan MUN maksātājam nebūtu jāaizpilda D3 vai D5? kaut kā jau ienākumi no s.d deklarācijā ir jānorāda.
Негде МУНАм свои доходы отражать. Не предусмотрено для них декларации.
26. D3 pielikuma 15. un 16.rinduaizpilda visi nodokļa maksātāji, kuri veic saimniecisko darbību un kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā:
26.1. 15.rindā "Apliekamie ienākumi no saimnieciskās darbības" norāda D3 pielikuma 07. un 14.rindā norādīto skaitļu summu;
26.2. 16.rindā "Avansā samaksātais nodoklis" norāda iedzīvotāju ienākuma nodokļa no saimnieciskās darbības avansa apmēru, kas samaksāts taksācijas gada laikā.
Vai EDS "sagremo" gan man ziņu nav
Piezvaniet 1898 - saņemsiet atbildi - rakstiet!
Aizsūtīju VID e-pastu ar šo jautājumu, jo 15. un 16. aili nevaru aizpildīt, jo MUN ienākumi nav apliekamie ienākumi IIN izpratnē. Vienīgi varētu ailē "neapliekamie ienākumi" ielikt MUN apgrozījuma ciparu. Gaidīšu viņu atbildi ar skaidrojumu.
Lūdzu, pastāstiet mums, strādniekiem, arī par saņemto atbildi.
Paldies.
Lūdzu, pastāstiet mums, strādniekiem, arī par saņemto atbildi.
Paldies.
Ага, мне тоже интересно что ответят.
Aizsūtīju VID e-pastu ar šo jautājumu, jo 15. un 16. aili nevaru aizpildīt, jo MUN ienākumi nav apliekamie ienākumi IIN izpratnē. Vienīgi varētu ailē "neapliekamie ienākumi" ielikt MUN apgrozījuma ciparu. Gaidīšu viņu atbildi ar skaidrojumu.
1. pants. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa struktūra
1. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis (turpmāk — nodoklis) ir nodoklis, ar ko apliek fiziskās personas gūtos ienākumus, un tas sastāv no:
.........
6) mikrouzņēmumu nodokļa daļas atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likumam.
2. pants. Nodokļa maksātāji
Nodokli maksā fiziskās personas (turpmāk — maksātāji):
.......
4) mikrouzņēmuma īpašnieki atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likumam.
Закрыть
Краткое описание нарушения