Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IIN gada deklarācija (jaunā) К списку тем
IIN gada deklarācija (jaunā)
Neticēsiet, bet jau darbojas.
Vispirms gan apbruņojieties ar pacietību - vispirms 7 reizes sistēma paziņos, ka "Tehnisku iemeslu dēļ pašlaik neko nevar...", taču ar astoto reizi droši vien tiksiet klāt.
Veiksmi visiem!
Ответы (61)
3. pants. Ar nodokli apliekamais objekts
1. Ar nodokli tiek aplikts iekšzemes nodokļa maksātāja taksācijas perioda (kalendārā gada) apliekamo ienākumu apjoms. ........ Ar nodokli apliek mikrouzņēmuma ieņēmumu daļu atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likumam.
Tā, ka - pirms rakstīt un jautāt - IIN likumu derēja izlasīt, MUN ienākumi IR apliekamie ienākumi IIN izpratnē
МУН - это совершенно отдельный налог. И в декларации по ПНН никакого приложения для него не предусмотрено. Если ЭДС не дает подписать декларацию, я бы заполнила 3 приложение просто с нулями.
МУН - это совершенно отдельный налог. И в декларации по ПНН никакого приложения для него не предусмотрено. Если ЭДС не дает подписать декларацию, я бы заполнила 3 приложение просто с нулями.
Piekrītu pilnībā, jo ja pildīs D3 ar summām, tad nodokli obligāti aprēķinās, kaut tas nav jāmaksā. Nu cik saprotu, šis cilvēks grib pildīt deklarāciju un saņemt atpakaļ pārmaksāto nodokli, jo ir to maksājis. Pretējā gadījumā SDV, kas reģistrēts kā MUN maksātājs, deklarācija nav jāpilda. Bet protams vislabāk tas jāzina VID darbiniekiem.
Jā, kad aizpildīju 3. pielikumu pa nullēm, tikai norādot IK reģistrācijas numuru, EDS sistēmai iebildumu vairs nav. Ja neievada IK reģistrācijas numuru, tad gan neļauj nodot un saka, ka tukša deklarācija.
Jautājums:
Vai mikrouzņēmuma darbinieks, kas ir darba ņēmējs arī citā uzņēmumā, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju un ienākumiem, no kuriem ir ieturēts algas nodoklis piemērot attaisnotos izdevumus (piemēram, par izglītības iegūšanu)?
Atbilde:
Ja mikrouzņēmuma darbinieks ir strādājis ne tikai mikrouzņēmumā un maksājis iedzīvotāju ienākuma nodokli, tad tas var iesniegt gada ienākumu deklarāciju un piemērot attaisnotos izdevumus par izglītību ienākumam, no kura maksāts algas nodoklis.
Gada ienākumu deklarācijā netiek uzrādīti ienākumi no mikrouzņēmuma.
Informācija atjaunota: 13.02.2013
Un kurā baznīcā ir oficiāli iezvanīts, ka jānodod tukšs D3 pielikums?
Kā jau Latvijā...
MUN maksātāji IIN Gada deklarāciju nenodod.
Ir varianti, kad nodod.
Ups, ja gribiet iesniegt personīgi citu iemeslu dēļ, tad gan nezinu kā EDS sistēmai pretoties, kas atpazīst cilvēku kā saimnieciskās darbības veicēju un nav tik gudra, lai konstatētu, ka viņš ir MUN maksātājs.
Un ja es esmu MUN maksātājs nepilnu gadu un otru gada daļu parastais IIN maksātajs, tad arī neiesniedz?
Un ja es esmu MUN maksātājs nepilnu gadu un otru gada daļu parastais IIN maksātajs, tad arī neiesniedz?
Это как? Из плательщиков МУН можно выйти только по окончании года.
Ja ir jauns uzņēmums, tad tā var būt.
Esmu IK, mikrouzņēmuma nodokļa maksātajs
Вряд ли jauns uzņēmums
Piemēram, uzņēmums reģistrēts jūlijā.
"Смешались в кучу кони, люди....." (с)
Вот каждый год одно и то же. Почему нельзя уяснить такую простую мысль, что годовую декларацию по ПНН подают те, кто платит этот самый ПНН! Вот и фсё!
Это как? Из плательщиков МУН можно выйти только по окончании года.
Ne vienmēr, ja jūs esat saimnieciskās darbības veicējs un vienlaicīgi MUN maksātājs, tad arī gada vidū var izbeigt saimniecisko darbību un MUN vairs nemaksāt.
Esmu IK, mikrouzņēmuma nodokļa maksātajs un reizē arī darba ņēmējs SIA. Mēģinu iesniegt IIN deklarāciju nodokļu atmaksai un man EDS izmet, ka sistēma atpazinusi mani kā saimnieciskās darbības veicēju un jāpievieno kāds no pielikumiem D3, D31 vai D5. Cik es saprotu, man taču nav neviens no šiem pielikumiem jāaizpilda, ja maksāju mikrouzņēmuma nodokli. Deklarāciju līdz ar to man neļauj iesniegt. Kā jums šķiet?
Где вы тут увидели, что человек закончил свою хоз.деятельность?
Я отвечала на конкретный вопрос.
Tātad, kā beidzās mana sarakste ar VID.
1. reizi viņi nebija izlasījuši jautājuma būtību un atbildēja pavisam ne par tēmu.
2. reizi man atbildēja, jā aizpildiet 4 pielikumu un nododiet, atkal neatbildot uz jautājumu, ka man neļauj nodot bez 3. pielikuma.
3. reizi, kad vēlreiz rakstīju, ka man neļauj nodot bez 3. pielikuma, man paprasīja personas datus, lai pārbaudītu.
4. reizē man atbildēja, ka es neesot saimnieciskās darbības veicēja un, lai es atzīmējot deklarācijas sākumā, ka es datus iesniedzot brīvprātīgi (nekur gan šādu atzīmi man neļauj veikt.) .
Kad es nākamo reizi aizsūtīju ziņas ar visiem attēliem, man beidzot atbildēja, ka jā - uz man vārda ir IK un lai es 3. pielikumā ievadot IK datus un pārējo atstājot pa nullēm.
Закрыть
Краткое описание нарушения