Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nenotika saimn.darb., bilance 0 К списку тем
nenotika saimn.darb., bilance 0
Labdien cien. kolēģi! Lūdzu palīdzību. Jauns uzņēmums, pamatkapitāls 2Ls, nekas nav iegādāts. Īpašnieks ieliek kontā bankā 12,00 Ls. Nekāda saimn.darbība nenotiek. Banka noņem visus 12Ls komisijā. Attiecīgi gada beigās kontā ir 0. Un ir zaudējumi -12Ls. Bilance sanāk 0, apgrozījums 12. Pirmo reizi sastopos ar tādu situāciju, acīmredzot daru kaut ko nepareizi. EDS lamājas, ka bilance nevar būt 0.
Mani grāmatojumi:
D2620K3110=2Ls
D2620K2380=10Ls
D7750K2620=12Ls
Domāju, ka citādi ir kaut kas jāgrāmato. Ja banka nebūtu noņēmusi 2Ls komisijā, tad viss sanāktu un bilance būtu 2Ls.
Palīdziet lūdzu ar idejām!
Pateicos jums!
Ответы (33)
Мне пообещали эту ошибку в ЕДС исправить.
А почему баланс не может быть с 0?
Balans razve mozet bitj 0? Ja ne kompetentna v etom voprose. Nikogda nigde 0 ne polucalsa po drugim firmam. V odnom forume v
vgk.lvgovorili, cto jesli 0, znacit voobcse netu firmi, ne suscestvujet. Kakto tak.
Vai tad grāmatvedei to nevar pajautāt?
Cik esmu sagatavojis bilances, man arī nekad nesanāk 0.
Vienreiz gan vienai firmai sanāca 0, un es uzreiz skrēju pie grāmatvedes - ko lai dara?
Viņa teica - raksti 1, lai tikai nav 0.
Un no kurienes īpašnieks ņēma tos 12 Ls, kurus kontā iemaksāja??
Tur tā lieta, ka nav kam pajautāt. Tāpēc griežos pie jums, profesionāļiem ar lielu pieredzi!
А 12 лс -это айзнемумс, подарок фирме? Или откуда взял?
Uzņēmumā taču ir jābūt grāmatvedim!
Grāmatvedim arī pajautājiet!
Un no kurienes īpašnieks ņēma tos 12 Ls, kurus kontā iemaksāja?? -----> es to uztvēru kā pašsaprotamu: 2 Ls pamatkapitāls un 10Ls iegulda pats savu personīgo naudu. Tad nepareizi iegrāmatots?
А 12 лс -это айзнемумс, подарок фирме? Или откуда взял?
Nu možet da, kak aizņēmums...
Tad kā pareizi būtu tie 12 Ls jāparāda?
... un 10Ls iegulda pats savu personīgo naudu...
Saskaņā ar kādu normatīvo aktu šāds ieguldījums ir paredzēts?
Vai tas būtu jāsaprot kā pamatkapitāla palielinājums?
Vai kā citādi?
Uzņēmumā taču ir jābūt grāmatvedim!
Grāmatvedim arī pajautājiet!
Tā ir tagad, ar tik mazu pamatkapitālu firmu atvert var jebkurš, bet no grāmatvedības neko nesaprot un grāmatvedi nealgo. tāpēc nav grāmatveža. īpašnieks pilda grāmatveža pienākumus. "pilda" = uz papīra.
bet jautājums ne par to.
lūdzu idejas, lai saprast, kas ir nepareizi.
Pēc jusu 3 gramatojumiem jau var redzet, ka 10 ls paliek 2380. Kapec bilance pazuda?
Pēc jusu 3 gramatojumiem jau var redzet, ka 10 ls paliek 2380. Kapec bilance pazuda?
Все правильно, в Активе 0 будет.
Mani grāmatojumi:
D2620K3110=2Ls
D2620K2380=10Ls
D7750K2620=12Ls
Kā variet kreditēt 2380, ja tur nekā nav?
Mani grāmatojumi:
D2620K3110=2Ls
D2620K2380=10Ls
D7750K2620=12Ls
Labi, tad kā pareizi vajadzētu?
Paldies liels, apskatīšos!
Mani grāmatojumi:
D2620K3110=2Ls
D2620K2380=10Ls
D7750K2620=12Ls
А почему нельзя кредитовать 2380?
На этом счета всегда были и обороты и остатки по дебету и по кредиту
Можно, конечно какой-то счет 55 .... займ от влодельца- но ведь баланс это не изменит-как был 0 так и останется!
изменит
Закрыть
Краткое описание нарушения