Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
personāla dokumenti
Labdien,
lūdzu palīdziet , paskaidrojiet, kas nepieciešams katram darbiniekam: līgums ( 1 birojā, 1 darbiniekam, darba vietā ), pases kopija, izglītības dokuments, valodas atestāts, veselības karte...iesniegums par pieņemšanu darbā......kas vēl, lai šī lieta būtu savesta kārtībā?
Visus šos dokumentus var salikt kabatiņās un tad lielajās mapēs?
Kas ir tas, ko es neesmu pieminējusi?
Jau iepriekš liels palpies par palīdzību:)
Ответы (24)
Jums nav tiesību glabāt pie sevis jebkura cilvēka (t.sk.darbinieka) pases kopiju !
Jums ir tiesības tikai paskatīties pasi, bet to nav tiesību kopēt.
izglītības dokumenti, valodas apliecība u.t.t. arī glabājas pie to īpašnieka, Jūms ir tiesības tikai tos paskatīties oriģinālā un pierakstīt savā kartiņā to dokumentu numurus.
tātad es nevaru ne pases kopiju, ne izgītības dokumenta kopiju glabāt ? Bet, ja darbinieks ļauj kopēt? man būtu ērtāk, ja šīs kopijas būtu uz vietas. Protams, oriģināli pie darbinieka.
tātad es nevaru ne pases kopiju, ne izgītības dokumenta kopiju glabāt ? Bet, ja darbinieks ļauj kopēt? man būtu ērtāk, ja šīs kopijas būtu uz vietas. Protams, oriģināli pie darbinieka.
Vienalga, ko ļauj darbinieks, ja to neļauj LIKUMS
Напротив. Если вы будете хранить у себя эти копии, то вам надо будет обеспечить защиту фанных, а это хлопотно и доп.расходы. Оно вам надо? Проще не брать копии.
Заявление от работника тоже не нужно. ТЗ не требует.
"līgums ( 1 birojā, 1 darbiniekam, darba vietā )" - вы делаете 3 экз. трудового договора?
Немедленно уничтожьте один и больше так не делайте.
Pase ir valsts īpašums (izlasiet, kas pasē ierakstīts) un valsts Jums nav devusi tiesības pavairot (kopēt) sev piederošu īpašu.
Tiesības kopēt pasi ir tikai bankām un mobilo telenofu operatoru firmām.
http://www.kvestnesis.lv/?menu=doc&id=178156
У мобильных телефонных операторов тоже нет такого права. Поэтому они всегда просят добровольное согласие на копирование ваших паспортных данных.
Жуть во мраке! А как быть с паспортыми данными...они же должны фигурировать в бухии....например, выдавая челу деньги под аванс, в кассовом ордере указываются его паспортые данные
Кстати, сейчас, копию паспорта делают только владельцам паспорта. Мне отказали и тыкнули какими-то новыми правилами.
Кстати, сейчас, копию паспорта делают только владельцам паспорта. Мне отказали и тыкнули какими-то новыми правилами.
Pase ir valsts īpašums (izlasiet, kas pasē ierakstīts) un valsts Jums nav devusi tiesības pavairot (kopēt) sev piederošu īpašu.
Tā tas ir bijis vienmēr!
Я сто раз копировала паспорта работников, парня, родителей и первый раз мне отказали сразу во всех местах.
Skat. informāciju par aktuālo tēmu šajā w-resursā:
http://www.manastiesibas.lv/pun/viewtopic.php?pid=12474#p12474
Vienlaikus, arī - skat. citas "saistītās" diskusijas attiecīgajā tematiskajā sadaļā "Datu aizsardzības tiesības":
http://www.manastiesibas.lv/pun/viewforum.php?id=16
u.c. interneta portāla
MANASTIESIBAS.LVjuridisko diskusiju "Foruma" tematiskajās sadaļās (kopumā 26):
http://www.manastiesibas.lv/pun/index.php
.
Жуть во мраке! А как быть с паспортыми данными...они же должны фигурировать в бухии....например, выдавая челу деньги под аванс, в кассовом ордере указываются его паспортые данные
Стелк, ты откуда это взяла? В кассовом ордере достаточно перс.кода. Паспортные данные нужны только для нерезидентов.
Слепая я, уже дали ссылку на эту статью. Сорри.
Стелк, ты откуда это взяла? В кассовом ордере достаточно перс.кода. Паспортные данные нужны только для нерезидентов.
А шо? Не нужно ужо??? И как давно? Отстала я!
А если серьёзно, то в больших фирмах где есть отдел кадров и пр. прелести, без паспорта никуда....вернее без его копии...
А зачем тебе копия паспорта?
А зачем тебе копия паспорта?
Tiešām. Kam vajadzīgi tie "makulatūras" kalni!?
Стелльчик, мою фирму маленькой не назовёшь, но никаких копий паспортов, дипломов и прочая у нас нет, только исключительно инфоданные
nu nezinu-nezinu....
atvēru 584 noteikumus
14.3. fiziskās personas — skaidrās naudas maksātāja — vārds, uzvārds un personas kods (rezidentiem), PERSONU APLIECINOŠA DOKUMENTA DATI(dokumenta nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un vieta) vai personas identifikācijas kods un valsts nosaukums (nerezidentiem), ievērojot šo noteikumu 26.punktā noteikto kārtību attiecībā uz ārvalsts valūtas pirkšanas darījumiem;
Atveru Personu apliecinošu dokumentu likumu:
4.pants Personu apliecinošu dokumentu veidi
(1) Ir šādi personu apliecinoši dokumenti:
1) personas apliecība;
2) PASE.
....
Tātad - tikai tad, ja ir ierakstīti dati personas apliecības, var neuzrādīt pases datus orderī.
Закрыть
Краткое описание нарушения