Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikrouzņēmuma atskaite.
Var būt kāds var palīdzēt, man tagad ir mikrouzņēmums, agrāk bijām ka IK maksājam nodokļus katru mēnesi, bija grāmatvedis, tagad es pati nodošu visas atskaites, saprotu ka visu aizpildīt un nodot, bet tā ka uzņēmums ir uz mana vīra vārdu un viņš strādā cita vēl uzņēmuma, tad man taču jāskaita arī vīra algu un no tiem 9%, bet kur es varu redzēt cik viņam bija izmaksāti katru mēnesi par 3 ceturksni? Varu redzēt kaut kur EDS programma?
Paldies
Ответы (52)
Jūs tiešām esat pārliecināta, ka visu saprotat?
Tad var būt varat paskaidrot? Ko es nepareizi sapratu.
Tad var būt varat paskaidrot? Ko es nepareizi sapratu.
Tas kas uzrakstīts, tas jau ir grūti saprotams. Bet ja jūs nezinat kur atrast cik ir izmaksāta alga...
Vislabāk informāciju par izmaksāto algu var atrast bankas izdrukā - vai nu uzņēmuma, vai vīra
NNu sanāk, ka tiešam nevaru redzēt cik viņam izmaksāja 2 uzņēmuma nevis no mūsu mikrouzņēmuma? Tāpēc es rakstu, lai var būt kāds var palīdzēt?
Te pietrūkst tāda ikona kā facepalm.
Vislabāk informāciju par izmaksāto algu var atrast bankas izdrukā - vai nu uzņēmuma, vai vīra
Nu tas ir skaidrs, bet grāmatvedei nebija iedots tieši vīra izrakst no konta, viņa taču kaut kur redzēja? Tāpēc es prasu, kur viņa varēja redzēt? Var būt ir kaut kur arī EDS tā redzams?
Kādā sakarā ir nepieciešamība redzēt, ko ir izmaksājis otrs uzņēmums?????
Kādā sakarā ir nepieciešamība redzēt, ko ir izmaksājis otrs uzņēmums?????
Vai tād no viņiem nevajadzēs maksāt arī 9%?
Mēģinot atšifrēt autores domu, man šķiet, ka "mikrouzņēmums" ir vīrs, kas strādā vēl citur un autore baidās, ka no vīra saņemtās algas (no uzņēmuma nr2) arī būs jāmaksā 9%, jo konts laikam tikai viens.
Bet varbūt viņa ir domājusi pavisam ko citu, tikai neprot pajautāt tā, lai kāds saprastu
Atskaiti jūs taču nodosiet par savu uzņēmumu,tam nav nekāda sakara ar citām vīra darba vietām
"bet kur es varu redzēt cik viņam bija izmaksāti katru mēnesi par 3 ceturksni"
Bruto algu, nostrādātās stundas un IIN un VSAOI var redzēt EDS tas uzņēmums/grāmatvedis kurš iesniedzis EDS ziņas par darba ņēmēju, katru mēnesi.
Ja vīram gribat izmaksāt algu no uzņēmuma kas ir mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs, tad algas nodokļu grāmatiņu viņam ir jāiesniedz un jātur šajā uzņēmumā.
Mēģinot atšifrēt autores domu, man šķiet, ka "mikrouzņēmums" ir vīrs, kas strādā vēl citur un autore baidās, ka no vīra saņemtās algas (no uzņēmuma nr2) arī būs jāmaksā 9%, jo konts laikam tikai viens.
Bet varbūt viņa ir domājusi pavisam ko citu, tikai neprot pajautāt tā, lai kāds saprastu
Mikrouzņēmumam ir cits konts un vīram ir cits konts uz kuru ieskaitā algu. Vai tād nevajadzēs maksāt no algas Nr2 9%, jo mikrouzņēmums ir uz vīra vārdu?
Atskaiti jūs taču nodosiet par savu uzņēmumu,tam nav nekāda sakara ar citām vīra darba vietām
Bet, ja uzņēmums uz vīra vārdu, viņam nevajadzēs maksāt 9% no algas Nr2 no 2 uzņēmuma?
Šo pērli tomēr vajadzētu pievienot pie anekdotēm.
Šo pērli tomēr vajadzētu pievienot pie anekdotēm.
Kāpēc uzreiz pie anekdotēm? Kāpēc Jūs nevarat palīdzēt? Atbildēt uz jautājumu. Ja vīram ir otra darba vieta, jāmaksā no algas arī 9% vai nē?
Mikrouzņēmumam ir cits konts un vīram ir cits konts uz kuru ieskaitā algu. Vai tād nevajadzēs maksāt no algas Nr2 9%, jo mikrouzņēmums ir uz vīra vārdu?
Vīra alga laikam domāta kā "ienākums" mirkouzņēmumam, kas apliksies ar 9%!
Закрыть
Краткое описание нарушения