Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Beztermiņa uzņēmuma līgs- vai var? К списку тем

Beztermiņa uzņēmuma līgs- vai var?
Labdien!
Uzņēmums plāno nodarbināt fizisko personu (nav reģistrēta VIDā), ir plānots ka persona 3-5 reizes mēnesī pēc pasūtījuma uzstādīs aprīkojumus uzņēmuma klientiem (var gadīties kā kādā mēnesī nebūs tādu pasūtījumu). Pastāvīgs darbinieks nav vajadzīgs. Līdz ar to rodas daži jautājumi:
1. Vai varam slēgt beztermiņa uzņēmuma līgumu;
2. Ja uzņēmuma līgums, un maksāsim katru mēnesi kad būs izpildīts viņa pasūtījumi (pēc akta), kad sniegt paziņojumu par fiziskai personai izmaksātajām summām, ja līgums ir beztermiņa, gada beigās kopā ar visiem darbiniekiem?
Jau iepriekš paldies
Depravity
Depravity 31.01.2014 14:51
74 сообщения на сайте

Ответы (6)

Uzņēmums var slēgt ar pasūtījuma izpildītāju - fizisku vai juridisku personu, pašnodarbinātu personu – uzņēmuma līgumu par konkrētu darba rezultātu - uzdevumu, pakalpojumu, ko pašnodarbinātais veiks ar saviem darba rīkiem un ierīcēm.
Uzņēmuma līguma slēgšanas gadījumā vairs nevar runāt par darba ņēmēju, bet gan par uzņēmēju, kurš ar saviem līdzekļiem neatkarīgi no darba devēja (uzņēmuma līguma gadījumā – pasūtītāja) veic līgumā noteikto pasūtījumu
Darba līgums tiek noslēgts uz nenoteiktu laiku
Uzņēmuma līgums tiek noslēgts uz noteiktu - darba izpildes - laiku līdz noteiktā rezultāta sasniegšanai
Ambera
Ambera 31.01.2014 15:17
21759 сообщений на сайте
Tad sanāk, ka, ja man šodien vajag lai viņš uzstādītu ierīci, es šodien slēdzu līgumu, nododu ziņas gan 81 gan 82 kodu, tad pēc dažām dienām man atkal vajag un atkal tas pats.... Un tā var katru nedēļu....
Kaut kāds murgs....
Depravity
Depravity 31.01.2014 17:37
74 сообщения на сайте
Tad sanāk, ka, ja man šodien vajag lai viņš uzstādītu ierīci, es šodien slēdzu līgumu, nododu ziņas gan 81 gan 82 kodu, tad pēc dažām dienām man atkal vajag un atkal tas pats.... Un tā var katru nedēļu....
Kaut kāds murgs....
Depravity 31.01.2014 17:37
Tas nebūs murgs, bet darba līgums.
Japaina
Japaina 31.01.2014 17:43
10269 сообщений на сайте
Negribās slēgt darba līgumu, jo vēl reiz uzsvēru, cilvēks ar saviem materiāliem un aprikojumu veiks ierīces uzstādīšanu, var gadīties, ka kādā mēnesī tāda cilvēka pakalpojumi nebus nemaz vajadzīgi, bet saskaņā ar darba likumu- darba devējam jānodrošina darbiniekam ar darbu, kā tādu. Bet uzņēmumam viņa pakalpojumi ir nepieciešami dažas stunas mēnesī.
Depravity
Depravity 31.01.2014 20:13
74 сообщения на сайте
Lūdzu zinošo cilvku padomus.
Vai tiešām jāsledz darba līgums uz dažām stundām mēnesī, kuru pat kādu mēnesī var but arī nebus?
Depravity
Depravity 31.01.2014 20:15
74 сообщения на сайте
Uzkāpt eglē neko nesadurot, ir grūti...Cilvēkam jāreģistrējas, kā pašnodarbinātam( viens variants), jāmeklē cits cilvēks(otrs variants)....
Japaina
Japaina 31.01.2014 20:17
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.