Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
par kases operācijām...
Labdien!
Apmaldījos savās trijās priedēs,šoreiz par kasi.
Man ir laivu garāžu kooperatīva..ieņēmumi vienreiz gadā-biedru nauda .
Tālāk citos mēnešos seko izdevumi-parasti viens izdevumu orderis mēnesī.
Kā lai kārto kases grāmatu-pēc likuma''par kases operācijām;''-tātad nākamā mēnesī pēc ieņēmumu saņemšanas vienreiz nedēļa.
Bet tālāk-man taču ienākumu vairs nebūs?Būs tikai kases atlikums,kuru pamazām nodeldēšu.
Ja ienākumu nav,tad arī kase vienreiz nedēļā-kaut tur nebūs arī izdevumu?Tukšas kases grāmatas lapas?
Ответы (17)
Es kārtoju caur avansa norēķinu.Ieņēmumi caur st uzsk.kvīšu grāmatiņu 1 Xgadā(pielietoju starpkontu).Tāds kooperatīvs jau nespēj samaksāt par patērēto papīru, tinti.
Tukāsas kases grāmatas lapas nav jādrukā.
Ilma,kur to var redzēt,ka tukšās lapas nav jādrukā?Es savulaik saņēmu aizrādījumu no tempārbaudes tieši par šo.Biju kases grāmatu izdrukājusi darījuma dienā..bet par periodu,kur darījumu nav-vienu lapu-no-līdz.
Tas gan bija kādi 3 gadi atpakaļ...
Japainai taisnība. Bet ja reiz kārto kasi, tad noteikumi attiecas uz visiem vienādi. Noteikumos nav izņēmumu.
Visās VID atbildēs uz šo jautājumu man ir atbildējuši tieši tā - tukšās lapas nav jādrukā, liekas pat rakstiska atbilde bija.
Visās VID atbildēs uz šo jautājumu man ir atbildējuši tieši tā - tukšās lapas nav jādrukā, liekas pat rakstiska atbilde bija.
Vai atsūtīsiet man uz e-pastu šo atbildi?
Tad ļoti jāmeklē. Bet cik atceros par to šeit forumā bija daudz diskusijas. Cleo liekas arī bija saņēmusi VID atbildi un ielikusi šeit. Pamaklēšos, ja atradīšu ielikšu. Tagad tas jautājums noklusis.
Vārdu sakot,nav īstas atbildes likumdošanā par šādas''neregulāras'' kases kārtošanu.Izskatīju lietotāju failus,neatradu Cleo VID vēstuli.
Tagad ieliku VID mājaslapā savu jautājumu..nez kā viņi atbild?Drīz vai pēc pusgada?
Nu nezinu, nekad nav bijušas tukšas lapas kases grāmatai drukātas.
1.datumā ir operācijas
2-9 datumiem kases grāmatā operācijas sākas 9 datumā
un viss vienmēr bijis kārtībā, galvenais, lai nav "pārtrūkuši" datumi.
VID atbild parasti ne ilgāk kā 2 nedēļu laikā.
Lūk,saņēmu atbildi no VID.Šeit neielieku atbildes sākumu,kur uzskaitīts viss likums par kases operācijām,ieliku te tikai beigas,to vienu teikumu:
Tādejādi ir noteikts, ka kases grāmatu obligāti jānoslēdz mēneša pēdējā darbdienā, un ja kases grāmatu kārto elektroniski, tad nodrošina izdrukas - attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus, arī ja kasē nav bijuši ne ieņēmumi, ne izdevumi.
Atbildei ir informatīvs raksturs.
Nodokļu normatīvie akti ir atrodami VID mājas lapā:
www.vid.gov.lvsadaļā Nodokļi.
Man nav saprotama "cepšanās" par kases grāmatu izdrukāšanu, sevišķi, ja tiek strādāts programmā. Kādas problēmas uztaisīt KG uz mēneša beigām? Rokas nokrīt? Normāla "parādība" - izdrukāt KG uz mēneša beigām, lai korekti atlikumus salīdzinātu.
Vai Tev,Andaz,ir obligāti jāzin,kamdēļ es par šo tēmu cepos?Vai tas Tev kaut kādā veidā traucē?
Ja ir ļoti svarīgi,tad varu speciāli Tevi informēt.
Vai drīkst pajautāt--- kas Jums tai kooperatīvā ir kasieris?
Vai Tev,Andaz,ir obligāti jāzin,kamdēļ es par šo tēmu cepos?Vai tas Tev kaut kādā veidā traucē?
Ja ir ļoti svarīgi,tad varu speciāli Tevi informēt.
Nē, man , personīgi, ir pilnīgi vienlaga, kas JUMS tur ir un mani tas netraucē nemaz. Domāju, ka labam grāmatvedim nav problēmu uztaisīt kases grāmatu gan pa nedēļu, gan pa dienām, gan uz mēneša, ceturkšņa, gada beigām, jo viņš saprīt, kāpēc tas tā ir vajadzīgs,
MVVNACFDV
Закрыть
Краткое описание нарушения