Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Система электронного декларирования (EDS)

Налоговые книжки в электронном виде. К списку тем

Налоговые книжки в электронном виде.
ИНФОРМАЦИЯ ДЛЯ НАЛОГОПЛАТЕЛЬЩИКОВ В ЛАТВИИ

Наши уважаемые друзья и клиенты! Информируем вас об изменениях, вступающих в силу с 1 июня 2014 года.
С 1 июня 2014 года налоговые книжки будут вестить только в электронном формате.
Книжки, которые были выданы до 1 июня 2014 года, после этой даты будут не действительны.
Электронная налоговая книжка отныне - это запись в информационной системе Службы госдоходов и будет доступна в системе электронного декларирования.

Что надо знать работодателю
1.Работодателю, используя систему электронного декларирования (EDS), будет предоставлена информация о тех работниках, которые выбрали применение льгот по подоходному налогу с работников у конкретного работодателя.
2.Служба госдоходов в электронном виде информирует работодателей об изменениях в примененяемыхе льготах по подоходному налогу с работников. Данная информация будет предоставлена на электронный адрес, который указан в „переписке с VID”.
3. Работодатель, которому была предоставлена налоговая книжка, обязан вернуть ее работнику либо обеспечить ее хранение в течение 75 лет, согласно нормативным актам.

Что надо знать работнику
1. С 1 июня 2014 года физическому лицу, у которого не было налоговой книжки в бумажном формате, необходимо подать в Службу госдоходов заявление о предоставлении налоговой книжки. В информационной системе Службы госдоходов будет создана Книжка. Лицам, которым до 31 мая 2014 года была выдана книжка в бумажном виде, все данные будут загружены автоматически.
2. Чтобы конретный работодатель мог применить к зарплате льготы по подоходному налогу с населения, работник должен через EDS службы госдоходо сделать в электронной Книжке отметку с соответствующим указанием.
3.Если у физического лица в период с 01.01.2014 до 31.05.2014 не менялся работодатель, которому предоставлялась налоговая книжка, никаких отметок в электронной книжке делать не нужно, это будет сделано автоматически.
4. В случае, если работник получает зарплату в нескольких местах, и С
Sletla
Sletla 15.05.2014 11:59
13525 сообщений на сайте

Ответы (508)

3 darbinieki pieņemti darbā 16.04.2014. Uz doto momentu viņu nav sarakstā "Nodokļu maksātājam elektroniski iesniegto algas nodokļa grāmatiņu dati".
Dinaro 03.06.2014 13:16

Мы вместе с работниками зашли в ЭДС и помогли им зарегистрировать место работы на нашей фирме.
Mops 03.06.2014 13:17
Kapēc man ir jātērē savs laiks, lai darbiniekus piereģistrētu. Labi, man to ir tikai 3. Un citās firmās to, varbūt, ir 103.
Negribu būt par aukli.
Mans viedoklis šai jautājumā ir viennozīmīgs: nebūs darbinieka vārda sarakstā, atvieglojumus nepiemērošu.
Lai darbinieks dodas uz VIDa iestādi un tur izsaka visus savus fuj un fi.
Varbūt tad VIDa darbinieki "aiznesīs" līdz augstākstāvošajiem par to stulbumu, kas par nodokļu maksāju naudu ir "izdomāts"
Dinaro
Dinaro 03.06.2014 13:26
8241 сообщение на сайте
У меня работников больше 100, но когда могу, все же стараюсь помочь. Хотя и у меня бывает ненастроение.
Mops
Mops 03.06.2014 13:29
461 сообщение на сайте
Neiet runa par garastāvokli.
Es nekad neesmu atteikusi saviem darbiniekiem. Vienmēr esmu izlīdzējusi: vajag kaut ko nokopēt, lūdzu, iztulkot kādu tekstu, vienmēr esmu gatava (darbinieki pārsvarā, hmmm 100 % krieviski runājošie, un ar latviešu valodu uz Jūs). Nekad nevienam neesmu teikus, ka nav laika, u.t.t.
Bet ANG jautājumā būsu principiāla.
Ja kaut ko dara, tad ir jāizdara kārtīgi.
Kāpēc mani darbinieki pieņemti 16.aprīlī nav sarakstā?
Tātad ir nepilnības sistēmā. Un kur ir garantija, ka tās nepilnības ir tikai tādi "sīkumi", kā mani darbinieki?
Dinaro
Dinaro 03.06.2014 13:36
8241 сообщение на сайте

Tātad ir nepilnības sistēmā. Un kur ir garantija, ka tās nepilnības ir tikai tādi "sīkumi", kā mani darbinieki?
А вы лично сообщали в ВИД, что работник принес вам налоговую книжку? Или там должны сидеть ясновидящие?
Кого могли, того вычислили. А по каким признакам они могут узнать, что работник 16 апреля принес вам книжку?
Maija
Maija 03.06.2014 13:41
28223 сообщения на сайте
Darbinieka profilā būs redzama darba vieta, vajag tikai atzīmēt to kā galveno ienākumu gūšanas vietu.
Zajac25
Zajac25 03.06.2014 13:44
428 сообщений на сайте
Un kādā gadījumā informācija automātiski tiks atzīmēta, jau sen bija izstāstīts.
Zajac25
Zajac25 03.06.2014 13:48
428 сообщений на сайте

А вы лично сообщали в ВИД, что работник принес вам налоговую книжку? Или там должны сидеть ясновидящие?
Кого могли, того вычислили. А по каким признакам они могут узнать, что работник 16 апреля принес вам книжку?
Maija 03.06.2014 13:41
Kāpēc man personīgi, kā grāmatvedim, ir jāziņo VIDam. Kur tas ir rakstīts?
Dinaro
Dinaro 03.06.2014 15:01
8241 сообщение на сайте
Nevienam nebija jāziņo. Bet informāciju gan visi grib jau ievadītu redzēt
Zajac25
Zajac25 03.06.2014 15:13
428 сообщений на сайте
Protams, ka gribu redzēt.
Dažreiz der atcerēties, ka mums grāmatvežiem ir ne tikei pienākumi, bet arī tiesības.
Ja jau ir ieviestas elektroniskās ANG, tad esiet tik laipni un izdariet visu līdz galam.

Kārtējo reizi tiek uzlikts papildus slogs grāmatvežiem.
Man tagad tie darbinieki ir vai nu jāsūta uz VIDa nodaļu (tātad viņiem jāatprasās no darba), vai arī jāsēž kopā ar viņiem pie datora un jādeklarē darba vieta.
Dinaro
Dinaro 03.06.2014 15:26
8241 сообщение на сайте
Vēl jau, mīļie, ir šāda lieta:

Piemēram, neliela matemātika — darbiniekam ar divām apgādībā esošām personām uzteikts darba līgums. Viņš piektdienā pārreģistrē savu elektronisko grāmatiņu, un darba devējs par darba algu piektdienā, sestdienā un svētdienā nevar piemērot ne neapliekamo minimumu, ne atvieglojumus. Tātad, 405 eiro (NM un divi apgādājamie 165 eiro katrs) dalām ar 30 kalendārajām dienām un pareizinām ar 3, iegūstam 40.50 eiro. Šai summai uzrēķinām iedzīvotāju ienākuma nodokli un iegūstam 9.72 eiro. Savukārt šo summu pareizinām ar koeficientu 1,5, kas piemērojams nesaimnieciskajiem izdevumiem (nepareizi izmaksāta alga VID izpratnē noteikti tiks kvalificēta kā nesaimniecisks izdevums) un iegūstam 14.58 eiro, no kuriem jānomaksā UIN 2.19 eiro.
It kā jau nieks, bet, ja to darbinieku ir vairāk? Kāpēc uzņēmumam jāsamaksā par to, par ko viņš galīgi nejūtas vainīgs?
Andaz
Andaz 03.06.2014 15:29
27892 сообщения на сайте
Man ir vēl jautrāk. Es vēl neesmu iesniedzis ziņas par darba ņēmējiem, ka no rītdienas cilvēks pieņemts darbā, bet NMDS redzams, ka viņš jau izvēlējies mūs par galveno darba vietu:))
Vinnijsp
Vinnijsp 03.06.2014 15:50
308 сообщений на сайте
Man ir vēl jautrāk. Es vēl neesmu iesniedzis ziņas par darba ņēmējiem, ka no rītdienas cilvēks pieņemts darbā, bet NMDS redzams, ka viņš jau izvēlējies mūs par galveno darba vietu:))
Vinnijsp 03.06.2014 15:50
Un ar kādu datumu?
Zajac25
Zajac25 03.06.2014 15:55
428 сообщений на сайте

Ja jau ir ieviestas elektroniskās ANG, tad esiet tik laipni un izdariet visu līdz galam.

Man tagad tie darbinieki ir vai nu jāsūta uz VIDa nodaļu (tātad viņiem jāatprasās no darba), vai arī jāsēž kopā ar viņiem pie datora un jādeklarē darba vieta.
Откуда ВИДу знать, что работник принес вам налоговую книжку, если вы об этом ему не сообщали?

Да и зачем вам сидеть с работниками? У вас на 100 человек один компьютер в фирме? Не могут они посидеть за другим компьютером, если своего компа нет? Не великая там премудрость. Просто разбаловали мы их, и потом жалуемся
Maija
Maija 03.06.2014 16:17
28223 сообщения на сайте

Откуда ВИДу знать, что работник принес вам налоговую книжку, если вы об этом ему не сообщали?

Да и зачем вам сидеть с работниками? У вас на 100 человек один компьютер в фирме? Не могут они посидеть за другим компьютером, если своего компа нет? Не великая там премудрость. Просто разбаловали мы их, и потом жалуемся
Maija 03.06.2014 16:17
Ну вот почему-то здесь все уверены, что вся Латвия это одна большая Рига

Майя, а Вы попробуйте представить себе каково сейчас с этой проблемой людям в провинции, на хуторах

Там ведь тоже люди живут и работают, и официально работают, и с налоговыми книжками.
И не у всех есть и компъютеры и необходимые знания, да и интернетбанком не все умеют пользоваться и карты банковские не у всех есть ...
Meek
Meek 03.06.2014 17:55
5684 сообщения на сайте
Tikai nez kāpēc visi ir ''odnoklasņikos'', ''draugos'', ''ģīmjos'',- bet vairāk jau neko neprot.Tadlai iet uz kursiem, neviens zinošs nav piedzimis- jāmācās.
Japaina
Japaina 03.06.2014 18:49
10269 сообщений на сайте
Jautrība turpinās. IU ar četriem darbiniekiem NMDS vispār pie pārskatiem neparādās pārskats par algas nodokļu grāmatiņām ,
tālāk, es pati neesmu darbinieku sarakstā savā uzņēmumā, kur mana algas grāmatiņa ir iesniegta jau n-tos gadus. Tas pats vīram, kas ir savas firmas vadītājs un darbinieks, man ir aizdomas, ka tas ir saistīts ar vairākām darbavietām, mēģināju pati sev norādīt galveno darbavietu, bet EDS mani pasūtīja to varot atzīmēt tikai tad, ja darba vieta mainīta pēc 01.06.
Tā ka nevaru izdomāt, piemērot sev minimumu vai nē
Zinme
Zinme 03.06.2014 20:06
1189 сообщений на сайте
Tikai nez kāpēc visi ir ''odnoklasņikos'', ''draugos'', ''ģīmjos'',- bet vairāk jau neko neprot.Tadlai iet uz kursiem, neviens zinošs nav piedzimis- jāmācās.
Japaina 03.06.2014 18:49
чему научим? один раз на книжку тынцнуть?
visi ir ''odnoklasņikos'', ''draugos'', ''ģīmjos'' - статистику в сети собирали?
Kel
Kel 03.06.2014 20:41
12066 сообщений на сайте
"коммерческое предложение от которого невозможно отказаться"
Gvt 16.05.2014 10:24
Lune
Lune 03.06.2014 20:43
192 сообщения на сайте
" ..., bet EDS mani pasūtīja to varot atzīmēt tikai tad, ja darba vieta mainīta pēc 01.06."
nevis var atzīmēt ja mainīta pēc 1.06 bet
Elektroniskās grāmatiņas strādā ar 01.06.2014 līdz tam papīra grāmatiņas- tātad šeit ieraksti stājas spēkā ar 01.06 un NE AGRĀK
ELEKTRONISKAIS DOKUMENTS IR ATVĒRTS AR 01.JŪNIJU UN NEVAR BŪT SPĒKĀ AR DATUMU KAS IR PIRMS DOKUMENTRA RADĪŠNAS.
Līdz 01 jūnijam ir spēkā ieraksti papīra grāmatiņā.
Guntagermane
Guntagermane 03.06.2014 20:48
1303 сообщения на сайте
Tā ka nevaru izdomāt, piemērot sev minimumu vai nē
līdz 01 jūnijam piemērojiet tā kā rakstīts papīra grāmatiņā un ar 01 jūniju aizpildiet ierakstu elektroniskajā grāmatiņā un piemērojiet tā kā ir aizpildīts jaunajā elektroniskajā grāmatiņā.
Par papīra grāmatiņu aizmirstiet.
Guntagermane
Guntagermane 03.06.2014 20:49
1303 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.