Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
TULKS и TULKOTĀJS. К списку тем
Ответы (19)
Tulks tulko mutiski, tulkotājs rakstiski.Tikkotā izdomāju.
Japaina 08.10.2014 18:27
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Ja es būtu domājis, es arī tāpat izdomātu.
Tāpat kā angliski - ir translator un interpreter.
Pirmais ir tulkotājs, otrais - tulks.
А я бы наоборот, первого назвала tulks, а второго tulkotājs. Чисто субъективно
Tulks tulko no latviešu uz angļu, bet tulkotājs no angļu atpakaļ uz latviešu
Un ja viņam būtu jatulko no krievu uz angļu?
Perevodčik.
Japaina 09.10.2014 00:07
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Valodām, ar kurām tulks un tulkotājs strādā, gan nav nozīmes.
Tulks - tas, kurš tulko nekavējoties, sarunu, kuru agrāk ņēma līdzi komandējumos uz ārzemēm, kad paši nezināja valodu. Angliski - interpreter.
Tulkotājs - tas, kurš sēž kantorī un tulko dokumentus. Angliski - translator.
Krievu valodā abi šie vārdi ir vienādi - переводчик.
Tulks - tas, kurš tulko nekavējoties, sarunu, kuru agrāk ņēma līdzi komandējumos uz ārzemēm, kad paši nezināja valodu. Angliski - interpreter.
Tulkotājs - tas, kurš sēž kantorī un tulko dokumentus. Angliski - translator.
Krievu valodā abi šie vārdi ir vienādi - переводчик.
standarts no profesiju klasifikatora
1.63. Tulkotāja profesijas standarts
1.63.1. Vispārīgie jautājumi
1. Profesijas nosaukums – tulkotājs.
2. Profesijas kods – 2643 10.
1.63.2. Nodarbinātības apraksts
1. Profesionālās kvalifikācijas līmenis – piektais profesionālās kvalifikācijas līmenis.
2. Profesionālās darbības pamatuzdevumu kopsavilkums:
– tulkotājs ir speciālists, kas tulko tekstus no vienas valodas otrā; tulko dažāda tipa tekstus atbilstoši izvirzītajām prasībām un teksta lietojuma īpatnībām; orientējas tulkojamo dokumentu nozarē un izmanto nozarē lietoto terminoloģiju; rediģē paša un citu tulkotos tekstus.
Tulkotājs strādā tulkošanas birojos vai citos uzņēmumos, kuriem nepieciešami tulkošanas pakalpojumi, kā arī starptautisku organizāciju tulkošanas nodaļās vai kā individuālais komersants vai pašnodarbinātais.
u.t.t.
1.63. Tulkotāja profesijas standarts
1.63.1. Vispārīgie jautājumi
1. Profesijas nosaukums – tulkotājs.
2. Profesijas kods – 2643 10.
1.63.2. Nodarbinātības apraksts
1. Profesionālās kvalifikācijas līmenis – piektais profesionālās kvalifikācijas līmenis.
2. Profesionālās darbības pamatuzdevumu kopsavilkums:
– tulkotājs ir speciālists, kas tulko tekstus no vienas valodas otrā; tulko dažāda tipa tekstus atbilstoši izvirzītajām prasībām un teksta lietojuma īpatnībām; orientējas tulkojamo dokumentu nozarē un izmanto nozarē lietoto terminoloģiju; rediģē paša un citu tulkotos tekstus.
Tulkotājs strādā tulkošanas birojos vai citos uzņēmumos, kuriem nepieciešami tulkošanas pakalpojumi, kā arī starptautisku organizāciju tulkošanas nodaļās vai kā individuālais komersants vai pašnodarbinātais.
u.t.t.
Klvn2 09.10.2014 09:58
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
tulkotājs
v.
1. Cilvēks, kas (ko) tulko; cilvēks, kas nodarbojas ar (tekstu, literatūras) tulkošanu. Grāmatas tulkotājs. Strādāt par tulkotāju. Rakstnieku savienības tulkotāju sekcija.
tulks
v.
1. Darbinieks, kura uzdevums, amats ir tulkošana. Strādāt par tulku. Pieaicināt tiesas procesā tulku.
2. Tas, kas spēj ko tulkot (2), izskaidrot; sapratējs, izskaidrotājs. Dabas zīmju tulks. Zvaigžņu tulks. Cilvēka dvēseles tulks. Laikmeta tulks.
http://www.latvianforyou.com/cgi-bin/l.pl?word=tulks&pos=699332
v.
1. Cilvēks, kas (ko) tulko; cilvēks, kas nodarbojas ar (tekstu, literatūras) tulkošanu. Grāmatas tulkotājs. Strādāt par tulkotāju. Rakstnieku savienības tulkotāju sekcija.
tulks
v.
1. Darbinieks, kura uzdevums, amats ir tulkošana. Strādāt par tulku. Pieaicināt tiesas procesā tulku.
2. Tas, kas spēj ko tulkot (2), izskaidrot; sapratējs, izskaidrotājs. Dabas zīmju tulks. Zvaigžņu tulks. Cilvēka dvēseles tulks. Laikmeta tulks.
http://www.latvianforyou.com/cgi-bin/l.pl?word=tulks&pos=699332
Vai šeit nav kāds Cilvēka dvēseles tulks?
Cik tāds varētu maksāt?
Es gribētu, lai iztulko (pārtulko) manu dvēseli...
Cik tāds varētu maksāt?
Es gribētu, lai iztulko (pārtulko) manu dvēseli...
Ambera - vai tad es par mīlu kvēlo interesējos?
Dvēselei ir arī citas lietas, ne tikai mīla. Vai tad ne tā?
Dvēselei ir arī citas lietas, ne tikai mīla. Vai tad ne tā?
http://shiva.lv/index.php/lv/home
Te visu izklāstīs, uz Indiju aizvedīs un no svētajām palmu lapām nolasīs, cenas arī pateiks
Te visu izklāstīs, uz Indiju aizvedīs un no svētajām palmu lapām nolasīs, cenas arī pateiks
Jā, svēto palmu lapu vien manā dzīvē pietrūkst līdz pilnai laimei...
Paldies, Ambera, ka Jūs mani tik labi ieredzat.
Paldies, Ambera, ka Jūs mani tik labi ieredzat.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть