Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kreditoru grāmatošana
Labdien!
Vai rēķinus un pavadzīmes kas izrakstītas un apmaksātas tai pašā mēnesī (regulāri) obligāti jālaiž caur kreditoriem? Varbūt var vienkārši caur banku? Valsti jau it kā nekrāptu. Kā pareizāk un vai vēl kāds šādu praksi pielieto?
Ответы (15)
Tādu praksi nelietojam. Dīvains jautājums.
Mēs grāmatojam tā, kā rakstīts grāmatā: "Grāmatvedības pamati".
Pietiek iedomāties par darbībām, kas jāveic,salīdzinoties atklājot atlikumu starpību, lai pārietu vēlme piekopt šādu praksi
Ja mani laistu pie grāmatošanas, es iegrāmatotu tikai atlikumu bankas kontā 1 reizi ceturksnī.
Valsts taču netiku krāpta.
rēķinus un pavadzīmes ... caur banku?
Nesapratu, rēķini un pavadzīmes Jūsu izrakstītie, vai saņemtie?
Iespējams, ka tā vēl kāds dara. Pie manis strādāja viens grāmatveža palīgs, kas pirms tam bija strādājis valsts iestādē. Viņam bija tendence visu grāmatot no bankas (bez debitoriem un kreditoriem, tīrais kases princips) un līdz ar to arī visus dokumentus uzglabāt bankas mapītē. Kopš tā laika man ir samērā negatīvs viedoklis par grāmatvežiem, kas nāk no valsts vai pašvaldību kantoriem. Vēl viņiem iemāca salīmēt čekus vienu otram virsū uz lapas tā, lai neko vairs nav iespējams nokopēt
Vēl viņiem iemāca salīmēt čekus vienu otram virsū uz lapas tā, lai neko vairs nav iespējams nokopēt
Un pēc tam tērēt laiku norakstus veidojot?
Pie manis arī kādreiz strādāja grāmatvede (ne no valsts iestādes), kura vispirms salīmēja čekus uz lapas ne tikai citu citam virsū, bet pat šķērsām un tml.
Un pēc tam pati brīnījās - vai! es nevaru neko redzēt. Kā lai es sagatavoju Avansa norēķinu!
Ja cilvēkam "bēniņos" svilpo vējš, tad nav svarīgi, kādā iestādē viņš iepriekš strādājis.
Nesapratu, rēķini un pavadzīmes Jūsu izrakstītie, vai saņemtie?
Ko Jūs gribat saprast!
Kāda šķirba, kas tie par rēķiniem!
Ieteikums Bērzai - pirms ķerties klāt grāmatvedībai - jāiet un tā jāiemācās!
Grāmatvedības programma ir tikai un vienīgi milzīgs kalkulators, kas dara to, ko grāmatvedis tai liek.
Ja māk uz kalkulatora skaitīt vai programmā kaut ko ievadīt, tas nebūt nenozīmē, ka prot grāmatvedību!
Lai kļūtu par grāmatvedi un varētu sākt kaut ko grāmatot ir JĀMĀCĀS! Vismaz gadus 2 kādā koledžā, lai pamatu pamatus iemācītos.
MVVANCFDV
Kā pareizāk un vai vēl kāds šādu praksi pielieto?
Правильнее через кредиторов, ну а кто и что на практике применяет, тут уж у кого какие фантазии, у нас нынче бухгалтерия перешла в творческую профессию
Ieteikums Bērzai - pirms ķerties klāt grāmatvedībai - jāiet un tā jāiemācās!
Grāmatvedības programma ir tikai un vienīgi milzīgs kalkulators, kas dara to, ko grāmatvedis tai liek.
Ja māk uz kalkulatora skaitīt vai programmā kaut ko ievadīt, tas nebūt nenozīmē, ka prot grāmatvedību!
Lai kļūtu par grāmatvedi un varētu sākt kaut ko grāmatot ir JĀMĀCĀS! Vismaz gadus 2 kādā koledžā, lai pamatu pamatus iemācītos.
MVVANCFDV
Manuprāt, veltīgi vējā kaisīti vārdi.
MVSAAV
Uzņēmumā dokumentu sistematizēšanas kārtība, kontu plāns, tiek noteikti uzņēmuma vadītāja apstiprinātajā grāmatvedības metodikā. - tur arī atbilde uz jautājumu .
Un nav svarīgi vai vēl kāds pielieto vai nē- ir svarīgi lai Jūsu dokumenti tiktu sakārtoti atbilstoši apstiprinātajai metodikai.
Un ir vēl svarīgi vai strādājot atbilstoši metodikai Jums un kompetentai 3 personai (izlasot metodiku un paņemot dokumentus) ir iespējams atrast jebkuru grāmatvedības ieraksta pamatojuma dokumentu
par konkrēto jautājumu- ja mazs uzņēmums , daži kreditori un visi tiek apmaksāti dokumenta datumā- kāpēc nē . Bet ja tā nav vienota sistēma tad pielietot dažādas kreditoru dokumentu sistematizēšanas metodes ( daļa kreditoru vākos, daļa bankas vākos) nu neieteiktu
Закрыть
Краткое описание нарушения