Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Kā sagatavot bilances piezīmes? К списку тем

Kā sagatavot bilances piezīmes?
VID man atbildēja:

Bilances piezīmes norāda informāciju par:
-sabiedrības ieķīlātajiem aktīviem;
-vadībai izsniegtajiem aizdevumiem un galvojumiem;
-samaksātajām un debitoru un kreditoru sastāvā ietvertajām nodokļu un nodevu summām
-pārskata gada maiņas pamatojumu;
-peļņas vai zaudējumu aprēķina shēmas maiņu;
-vienā bilances postenī apvienotām maznozīmīgām summām, kuras attiecas uz vairākiem bilances posteņiem;
-koriģētiem iepriekšējo pārskata periodu datiem, kas radušās labojot iepriekšējo kļūdas vai mainot grāmatvedības politiku;
-gadījumiem, kad sagatavojot gada pārskatu nav ievēroti likuma 25.pantā noteiktie grāmatvedības principi;
-aizņēmumu procentu iekļaušanu jaunizveidota pamatlīdzekļa pašizmaksā;
-ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanu;
-uzkrājumiem, kas izveidotiem nedrošiem parādiem;
-sabiedrības akcijām vai daļām;
-ieņēmumiem no lauksaimnieciskās darbības, ja uzņēmums, kas nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu saņēmis valsts vai Eiropas savienības atbalstu vai piemēro uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi.
---------------------------------

Bet ko man darīt, ja man tādas informācijas nav par šīm lietām?
Orbiter371
Orbiter371 19.07.2015 20:36
4 сообщения на сайте

Ответы (15)

Iet pie grāmatveža ar izejdatiem.
Ant_lv
Ant_lv 19.07.2015 23:44
3528 сообщений на сайте
Bet ko man darīt, ja man tādas informācijas nav par šīm lietām?

Šī informācija vienmēr ir grāmatvedim.
Nevajag sprausties visām pudelēm par korķi, ja neesat kompetenta.
Aivars007
Aivars007 20.07.2015 01:18
26984 сообщения на сайте
http://www.vgk.lv/documents/files/1013-paskaidrojums-pie-bilances
Ambera
Ambera 20.07.2015 09:38
21759 сообщений на сайте
Laikam, nepareizi uzrakstiju, es gribēju teikt, ka man viss ir pa nullēm un es nēesmu grāmatvedis, bet gan firmas īpašnieks, diemžēl grāmatvedei vairs nav uzticības.

Bet paldies jebkurā gadijumā visiem!
Orbiter371
Orbiter371 20.07.2015 13:10
4 сообщения на сайте
Steidzami jāsameklē grāmatvedis, kuram varat uzticēties. Mans draudzīgs padoms.
Labs un uzticams grāmatvedis - tā ir vismaz puse no panākumiem biznesā.
Zinu, ko runāju.
Aivars007
Aivars007 20.07.2015 13:17
26984 сообщения на сайте
es gribēju teikt, ka man viss ir pa nullēm
Apšaubu.
Japaina
Japaina 20.07.2015 13:22
10269 сообщений на сайте
Kam tāds bizness vajadzīgs, ja viss ir pa nullēm?
Aivars007
Aivars007 20.07.2015 14:24
26984 сообщения на сайте
diemžēl grāmatvedei vairs nav uzticības.
Как можно утратить uzticību, ja viss ir pa nullēm?
Ser
Ser 21.07.2015 00:49
3685 сообщений на сайте
VID pieņēma visu, bilances piezīmēs ir tās lietas, kuras neattiecās uz manu biznesu

Iesaku Jums paskatīties, kas bilances piezīmēs vispār ir, ko man VID uzrakstīja. Tad varbūt kļūs skaidrāks.

Uzticības nav, jo maz grāmatvežu LV ir ar pieredzi digitālās vides uzņēmējdarbībā.

Piemērs, no dzīves - kā pareizi izmaksāt un iegrāmatot komisiju, ko nopelna fiziskā persona pārdodot firmas produktu, ja šī persona to dara bez līguma ar šī produkta firmu un neveic komercdarbību?

Angļu tirgū viss ir skaidrs ar šo, tur to var izdarīt, bet nu mums LV, nēesmu atradis, kas vismaz uz šo jautājumu varētu sniegt atbildi.
Orbiter371
Orbiter371 21.07.2015 02:46
4 сообщения на сайте
Angļu tirgū viss ir skaidrs ar šo, tur to var izdarīt, bet nu mums LV, nēesmu atradis, kas vismaz uz šo jautājumu varētu sniegt atbildi.
Orbiter371 21.07.2015 02:46
Iesaku palasīt Latvijas (nevis Angļu) nodokļu likumus, it sevišķi tos, kas reglamentē fiziskās personas darbu un ienākumus.
Fiziska persona pēc Latvijas likumiem nedrīkst nodarboties ar Jūsu firmas produktu izplatīšanu bez nekāda līguma ar Jums vai savas saimnieciskās darbības reģistrēšanas.
Klvn2
Klvn2 21.07.2015 09:09
нет сообщений на сайте
Jautājuma autoram(-ei) iesaku sazināties ar šī foruma lietotāju "Fima".
Viņš zina atbildes uz šiem jautājumiem.
Vienā no pēdējām viņa diskusijām bija izskaidroti šādi gadījumi - jānodibina biedrība, tad varot maksāt visiem un par visu, bez nodokļiem, neesot jāmaksā ne Latvijas, ne Anglijas nodokļi.
Vismaz es tā sapratu.

Jautājuma autoram(-ei) iesaku neizmantot ielas, ceļus, nesūtīt bērnus skolā, neslimot un neapmeklēt ārstu, negaidīt pensiju!
Un viņa digitālajiem "izplatītājiem" pārtikt tikai no digitālajiem "produktiem". Pārvietoties digitāli, mācīties digitāli, ārstēties digitāli, arī pensiju saņemt digitālajā vidē - nevis eiro naudiņās, bet "digitālos".
Aivars007
Aivars007 21.07.2015 09:35
26984 сообщения на сайте
Uzticības nav, jo maz grāmatvežu LV ir ar pieredzi digitālās vides uzņēmējdarbībā.

Man tiešām prieks, ka "šādu" grāmatvežu maz. Cerams, ka drīz vispār nebūs. Lai gan lasot forumu, rodas cits iespaids.
Lai Jūs zinātu: Grāmatvedība arī Āfrikā ir grāmatvedība. Nav svarīgi vai Jūs pārdodat kartupeļus vai sniedzat pakalpojumus.
Aivareno
Aivareno 21.07.2015 11:00
6641 сообщение на сайте
Jums laba humora izjūta Redz, neviens tā īsti nesaprot, jo pieturas pie tā ko zin, bet padomājat par nākotni, savu personīgo attīstību.

http://goaff.com/<- rekur piemērs. Viņi maksā par fizisko personu ienākuma nodokli, tad nu sanāk, ka ja šādu fizisko personu ir 100-1000+ vai vairāk , un katram jaizmaksā viņu nopelnīta komisija, piemērām, 100-10000 EUR, summa nav svarīga. Ir jāaprēķina katram cik ir ienākuma nodoklis, tad jāpaziņo katrai personai par to ka no viņiem tiks noņemts nodoklis. Beigās iznāk, ka to visu iegrāmatot aiziet nenormāls laiks, jo tas būtībā tā kā menedžēt 100-1000 mikro firmas.

Bizness pie šāda veida grāmatvedības nevar attīstīties ātri, jo visu laiku un naudu paņem tikai atskaitīšanās ieņēmumu dienestam. Rezultātā šāda veida bizness nespēj augt ātri, kas atkal noved pie tā - jēga vispār to darīt?

Tāpēc daudzi izvēlas netaisīt pie mums lokāli biznesu, jo diemžēl mūsu likumdošanas attīstības līmenis atpaliek.

Bet būtu Jābūt tā - fiziska persona pati maksā savu ienākuma nodokli, ja to vēlas, uzņēmums, kas izmaksā fiziskai personai komisiju sniedz atskaites tikai par to, ka izmaksā 100-1000+ cilvēkiem konkrētu summu komisijā, kaut vai ar visiem vārdiem uzvārdiem. Tad uzņēmums var mierīgi attīstīties un maksāt savu nodokli, kā tas ir standarta situācijā.

Maksāt nodokļus nav problēma, tas ir jādara un tas uzlabo valsti, bet informācija par procesu, lai to izdarītu pareizi nav tik plaša no valsts puses priekš šāda veida situācijām. Jo tas nav populāri "it kā".
Orbiter371
Orbiter371 22.07.2015 15:58
4 сообщения на сайте
bet informācija par procesu, lai to izdarītu pareizi nav tik plaša no valsts puses priekš šāda veida situācijām. Jo tas nav populāri "it kā"

Valsts Jūs nemācīs kā kārtot grāmatvedību. Ir likumi un MK noteikumi. Ikviens var izvēlēties sev piemērotāko uzņēmējdarbības formu un atbilstoši tai kārtot grāmatvedību un maksāt nodokļus. Arī mums skolā pasniedzēja teica - patīk vai nē, bet normatīvie akti Jums būs jālasa un āmen.
Aivareno
Aivareno 22.07.2015 16:26
6641 сообщение на сайте
Beigās iznāk, ka to visu iegrāmatot aiziet nenormāls laiks, jo tas būtībā tā kā menedžēt 100-1000 mikro firmas.
Orbiter371 22.07.2015 15:58
Ieviesiet normālu vadības sistēmu un normālus procesus uzņēmumā (ar grāmatvedi) un neliksies tik sarežģīti.
Ant_lv
Ant_lv 22.07.2015 19:09
3528 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.