Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Komandejums un alga
Nevaru izdomāt, ka pareizi izdarīt.
Darbinieks bija komandējuma no 10-11/12 Vācijā, bet atpakaļ ceļa šķērsoja robežu ar Latviju jau 12/12 01.40 (avio biļetes). Ja es pareizi saprotu normas, man jāizmaksā dienas naudu par 3 dienam.
Bet ko darīt ar 12/12 kas ir sestdiena. Neko nedarīt, uzskaitīt tās 2 stundas un jāpiemaksā pie algas? Darbiniekam ir normālais darba laiks un sestdiena ir brīvdiena.
Ответы (11)
MK not.969
19. Darbiniekam komandējuma laikā tiek saglabāta darbavieta (amats) un darba samaksa (atalgojums).
Ja darbinieks bijis komandējumā ārvalstīs, viņam atlīdzina izdevumus beidzot ar dienu, kad tika šķērsota Latvijas Republikas valsts robeža, atgriežoties no komandējuma. Noteikumi neparedz apmaksāt pusi vai kādu citu daļu no komandējumam paredzētās dienas laika
Ja darbinieks bijis komandējumā ārvalstīs, viņam atlīdzina izdevumus beidzot ar dienu, kad tika šķērsota Latvijas Republikas valsts robeža, atgriežoties no komandējuma. Noteikumi neparedz apmaksāt pusi vai kādu citu daļu no komandējumam paredzētās dienas laika
Jautājums par to ko darīt/nedarīt ar algu. Jo darbinieks atlido jau sestdien. Ar dienas naudu viss skaidrs
Jautājums par to ko darīt/nedarīt ar algu. Jo darbinieks atlido jau sestdien. Ar dienas naudu viss skaidrs
19. Darbiniekam komandējuma laikā tiek saglabāta darbavieta (amats) un darba samaksa (atalgojums).
Ja darbinieks komandējumā ir mēnesi, par cik dienām rēķiniet viņam algu?
Ja darbinieks būtu komandējuma tikai darbadienas man nebūtu jautājumu, bet tā kā viņš atgriežas jau sava brīvdiena man ir jautājums vai viņam nav apmaksa šis stundas vai ne. Ja viņš būtu komandējumā veselu mēnesi brīvdienas es neapmaksātu jo viņam pēc grafika ir atpūtas laiks nav svarīgi Latvijā vai ārzemes.
Да я бы не платила зарплату. Он в день прибытия не работал. А за неудобства получил суточные.
Komandējuma diena skaitās darba diena, tātad darba alga par komandējuma dienu ir jāmaksā. Ja komadējuma diena iekrīt svētku dienā vai atpūtas dienā, domāju, ka par to pienākas 50%+ vai brīva diena.
Ja darbinieks būtu komandējuma tikai darbadienas man nebūtu jautājumu, bet tā kā viņš atgriežas jau sava brīvdiena man ir jautājums vai viņam nav apmaksa šis stundas vai ne. Ja viņš būtu komandējumā veselu mēnesi brīvdienas es neapmaksātu jo viņam pēc grafika ir atpūtas laiks nav svarīgi Latvijā vai ārzemes.
Bet, ja darbinieks komandējuma laikā,
t.sk arī sestdienā, atrodas izstādē, kas ir saistīts ar darbu, tad arī neapmaksātu šo sestdienu?
Par cik nakti negulēja savā gultā, iedodiet lieku brīvdienu un miers
Почему только день выходной? Тогда уж за каждый день командировки надо два дня отгула давать, поскольку рабочий день 8 часов, а в командировке работник живет все 24 часа в сутки.
Ну, тогда уж - 3 (24/8)
А почему за работу в праздники 50%, а не 100? Я что-то пропустил?
Закрыть
Краткое описание нарушения