Ir beidzies pilnvaras terminš. Šogad atšķirībā no citiem gadiem, VID nevis aptur tiesības PARAKSTĪT dokumentus, bet gan vispār bloķē lietotāju tad, kad beidzies pilnvaras termiņš. Es agrāk (acīmredzot maldīgi) uzskatīju, ka lietotājs (un tiesību pārvaldnieks) ir kaut kas viens, kam nav termiņa (ja tads netika norādīts), bet tiesības parakstīt (iesniegt) dokumentus pavisam kaut kas cits.
Tā nu man bija pilnvaras no daudziem klientiem iesniegt viņu dokumentus. Līdz šim tad, kad beidzās pilnvaru termiņi, dokumentus vairs nevarēja iesniegt, kamēr nebija jaunās pilnvaras, bet lietotāja pieeja EDS saglabājās.
Šogad, lai dažādotu dzīvi, VID visos gadījumos nobloķē lietotāju. Man bija situācijas, kad bija jāsūta valdes loceklim uz ārvalstīm pilnvara, jāgaida parakstīta atpakaļ, tad ar to jābrauc uz VID (jo skanētu neņem pretī, izņemot, ja iesniedz pats valdes loceklis no sava EDS).
Pēc tam man šie uzņēmumi atkal "parādījās", tikai bez pārvaldnieka tiesībām. Interesanti gan, kā VID iztēlojas darbu EDS uzņēmumam, kam vispār NAV tiesību pilnvarnieka, jo vienīgajam lietotājam tās atņemtas bloķēšanas rezultātā