Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SOS darba intervija
Sveiki. Ļoti, ļoti vajag Jūsu palīdzība. Rīt eju uz darba interviju, kā bilancspējīga grāmatvede. Varat, lūdzu, paskaidrot, ko šis jēdziens īsti nozīmē. Kas man jāzin kā bilancspējīgai grāmatvedei? Es saprotu, ka jāmāk sastādīt bilance, bet ko konkrēti? Es saprotu, ka man jāmāk pareizi iegrāmatot, sastādīt kontu apgrozījuma pārskatu un attiecīgajā bilances postenī to ievietot. Kas vēl ietilpst šajā jēdzienā?
Liels milzīgs paldies.
Ответы (46)
Tiešām visi, kā zvēri uzbrukāt takā paši visi būtu piedzimuši uzreiz par bilancspējīgiem grāmatvežiem....
Madsmi - bilancspējīgs grāmatvedis spēj vadīt uzņēmuma grāmatvedību no pirmdokumenta līdz pat gada pārskatam patstāvīgi. Ja jums nav darba pieredzes diezvai Jūs to spēsiet, kaut gan ja bijusi patiešām laba prakses vieta un "galva strādā pareizajā virzienā".... Iesācējam tomēr labāk iesākt ar grāmatveža palīgu.
Paaldies par atbalstu. Es, protams, arī vēlētos sākt ar grāmatveža palīgu, bet tā nu ir sanācis, ka tieši bilancspējīgo grib. Un vienkārši gribēju noskaidrot, ko tas, tad īsti nozīmē.
Vienkārši uztraucos un baidos. Ko Jūs personiski man ieteiksiet? Mēģināt vai nē? Doties uz darba interviju vai atcelt?
Nu es, jau Jūsu vieta izlemt nevarēšu, jāskatās, kas par uzņēmumu, cik liels, kāda sfēra utt. daudz kritēriju.. Darba intervijā jau arī neviens nevienu nenogalina, nederēsiet - nepieņems.
Aivars007 - te nu Jūs kļudaties... un viedokli var izteikt arī cilvēcīgākā veidā.
Tomēr laikam es pat nemēģināšu. Negribu strauji uzlidot gaisā, paidos sapīgi būs krist lejā. Liels paldies.
Tomēr te ir labi, saprotoši un jauki cilvēki.
Aivars007 - te nu Jūs kļudaties... un viedokli var izteikt arī cilvēcīgākā veidā...
Cilvēcīgākā veidā šajā sabiedrībā neviens nesaprot.
Mans izteiksmes veids vēl ir samērā maigs.
Sevišķi ja to attiecina uz mūsu sabiedrības debilismu.
Nekā personīga, protams.
Tomēr laikam es pat nemēģināšu. Negribu strauji uzlidot gaisā, paidos sapīgi būs krist lejā. Liels paldies.
Pamēģināt var, zināsit kādus jautājumus uzdod. Pēc gadiem N noderēs.
Aizejiet vien. Tagad darbu Latvijā meklē tikai vecās babkas 50+ gadu vecumā. Visi jaunākie sen ir prom.
Bet darba devējiem vajag lai būtu 25 gadi un 15 gadi darba pieredze.
Ir tikai problēma, kā pēc trim mēnešiem atlaidīs, samaksājot labākā gadījumā pusi no solītās algas. Ar babkam tāds numurs neies cauri, tāpēc meklē jaunas meitenes. Ir tādi, kuri pēc katriem trim mēnešiem meklē sev grāmatvedi.
Bet pamēģināt ir vērts.
Aizejiet vien. Tagad darbu Latvijā meklē tikai vecās babkas 50+ gadu vecumā. Visi jaunākie sen ir prom.
Bet darba devējiem vajag lai būtu 25 gadi un 15 gadi darba pieredze.
Ir tikai problēma, kā pēc trim mēnešiem atlaidīs, samaksājot labākā gadījumā pusi no solītās algas. Ar babkam tāds numurs neies cauri, tāpēc meklē jaunas meitenes. Ir tādi, kuri pēc katriem trim mēnešiem meklē sev grāmatvedi.
Bet pamēģināt ir vērts.
Jā un puiši arī izpaliek.
Aivareno - es dzirdēju, ka Ārlietu ministrijā meklēlot galveno bilancspējīgo grāmatvedi.
Ja esat dzirdējis vārdu "bilance", droši varat startēt.
Steidzieties, kamēr šejienieši kā zvēri nav uzbrukuši.
Tiksiet augstu, un varbūt nemaz nenokritīsiet.
Nav ne jausmas, kas ir Ārlietu ministrija. Mēģināšu startēt!
Ārlietu ministrija ir tā ministrija, kura nodarbojas ar ārlietām.
Dažkārt arī iekšēji.
Sveiki. Ļoti, ļoti vajag Jūsu palīdzība. Rīt eju uz darba interviju, kā bilancspējīga grāmatvede. Varat, lūdzu, paskaidrot, ko šis jēdziens īsti nozīmē. Kas man jāzin kā bilancspējīgai grāmatvedei? Es saprotu, ka jāmāk sastādīt bilance, bet ko konkrēti? Es saprotu, ka man jāmāk pareizi iegrāmatot, sastādīt kontu apgrozījuma pārskatu un attiecīgajā bilances postenī to ievietot. Kas vēl ietilpst šajā jēdzienā?
Liels milzīgs paldies.
Šo vajadzētu ievietot rubrikā "Domādams neizdomāsi".
Ja Jūs patiešām būtu bilancspējīga grāmatvede, Jums šādi jautājumi nerastos.
Manā izpratnē tas ir prātam neaptverami, ka cilvēks piesakās darbā uz amatu, par kuru nav pat nojausmas, ko tas nozīmē.
Ak Dievs, cik liels ir Tavs zvēru dārzs!
99,99%
Nu Jūs par skarbu pret madsmi. Es cilvēku ļoti labi saprotu. Pati tagad atrodos tādā pašā situācijā. Jūs varējāt vismaz no sākuma madsmi pabrīdināt
.
Tagad nobiedējāt nabagu cilvēku
Nezinu - viņa bagāta vai nabaga.
Un... par ko gan lai es viņu būtu brīdinājis? Neesmu nevienam iekodis.
Tas jautājums bija pelnījis daudz skarbāku attieksmi.
Skumji, ka arī šeit atrodas cilvēki, kuri metas aizstāvēt jautājuma autori.
Es vienmēr esmu runājis tiešā tekstā, lišķība man ir pretīga.
Тема как анекдот.
Valsts valodā LŪDZU!!!
У нас форум двуязычный!!!
Atnākuši gan laiki!?
Cilvēks lepojas ar to, ka viņš NEZINA!
Paldies tiem cilvēkiem, kuri atbalstīja un palīdzēja.
Bet vairākums ir agresīvi noskaņoti cilvēki, tāpēc man pēdējais jautājums.
Kā no šejienes var izdzēsties? Gribu iziet no šā kluba, ku cilvēki ir...
Atveriet durvis, izejiet, aizveriet aiz sevis durvis - no ārpuses!
Paskatieties apkārt un redzēsiet, ka esat jau ārā.
Pirms iziešanas ielūkojieties tomēr spogulī, pirms profesionālus grāmatvežus kritizēt.
Rīt eju uz darba interviju, kā bilancspējīga grāmatvede. Varat, lūdzu, paskaidrot, ko šis jēdziens īsti nozīmē. Kas man jāzin kā bilancspējīgai grāmatvedei?
Jāzina grāmatvedības pamati no a līdz z un daudz kas cits vēl papildus.
Kas man jāzin kā bilancspējīgai grāmatvedei?
Jāzina tas, ka Jums tur nav ko meklēt.
Ejiet labāk uz jūrmalu sauļoties, kamēr vēl ir silts laiks.
Говорят, мы бяки-буки, Как выносит нас земля? ......
Говорят, мы бяки-буки, Как выносит нас земля? ......
Laika jautājums...
Neviens virs zemes parasti nepaliek.
Tāpat, kā neviens nepaliek gaisā...
Я думаю, что таких как раз и ищут.
Давеча наткнулась на какую-то российскую передачу - спец по персоналу рассказывала как искать работу в условиях кризиса.
С начала не включила, но из того, что слышала:
- старше Х лет - отбрасываем;
- моложе Н лет - отбрасываем;
- из госструктур - отбрасываем;
- нет опыта - отбрасываем;
- неправильное СВ - отбрасываем.
- образование за рубежом - отбрасываем...
И даже не пытаются вызвать на переговоры и выяснить, чего же претендент стоит. И это специалист по отбору персонала. Обосновывают тем, что на каждое объявление приходят сотни заявок и им возиться с ними некогда.
Зато проходят те, кто умеет красиво писать СВ и презентовать себя. А остальное приложится
Потом жалуются, что специалиста месяцами найти не могут.
так кризис там, где ищут работников подобным образом
а где кризиса нет, то (процесс длился 2 месяца - фирма серьёзная):
возраст - неважно
образование - неважно
СВ - особо не имеет значение
важно - что умеешь
важно - как думаешь (креативишь)
важно - можешь ли научиться тому, чего не знаешь-умеешь и как быстро
важно - опыт, но без предыдущих по списку мало что значит
важно - высокий уровень ответственности за дело
Закрыть
Краткое описание нарушения