Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nodokļu parāds Anglijai
Labdien!
Pirms pāris gadiem ar meitiņu aizbraucām uz angliju, nokārtoju tax credit bērnam jo dzīvoju viena ar bērnu.. Pēc diviem gadiem atbraucām atpakaļ uz Latviju.
gadu pēc atgriešanās pieteicu nodokļu pārmaksu. aizsūtīju visus nepieciešamos dokumentus.
pēc pāris mēnešiem saņēmu atbildi no Anglijas,ka esmu parādā 4000 eiro. (apmēramtik viņiman izmaksājato tax credit )
nelikos ne zinis pāris mēnešus,līdz saņēmu ziņu no VID, anglija atsūtijusi pieprasījumu VIDam lai piedzen no manis šo summu. vēstulē rakstīts ka tā ir nodokļu atmaksa.
ir iespējams to sakārtot kautā un nemaksāt, vai nekur es nelikšos un būs viss jāatmaksā ?
ceru un atsaucību.
esmu izmisumā.
paldies:)
Ответы (5)
Domāju, ka nekur neliksieties un būs jāatmaksā. VIDs uzsāks piedziņu likumā noteiktajā kārtībā. Cits jautājums, kas notiks tagad pēc Brexit. Es Jūsu vietā sazinātos ar vēstules autori, tur telefona numurs norādīts.
Jūs taču saņēmāt nodokļa atmaksu avansā (tax credit - pat no nosaukuma ir skaidrs kas tas ir!), tomēr pārrēķinot ieturētos nodokļus no Jūsu faktiskajām iemaksām izveidojās pārmaksa valsts labā, tā arī ir jāatgriež valstij.
Kā var likties nezinis un nemaksāt? Tā taču nebija dāvana vai kaut kāds vientuļās māmiņas pabalsts. Šādus izgājienus klasificē kā krāpšanos.
No pieredzes - ja esat oficiāli trūcīgās vai maznodrošinātas personas statusā, vajadzēja uzreiz sūtīt viņiem vēstules ar notariāli apliecinātiem tulkotiem dokumentiem un lūgumu samazināt parādu. Tagad gan nav skaidrs kā viņi reaģēs - ja jau bēg un neatbild, tātad vainīgs.
Domāju, ka nekur neliksieties un būs jāatmaksā. VIDs uzsāks piedziņu likumā noteiktajā kārtībā. Cits jautājums, kas notiks tagad pēc Brexit. Es Jūsu vietā sazinātos ar vēstules autori, tur telefona numurs norādīts.
Brexit vēl pāris gadus nenotiks, labākajā gadījumā 2019. gadā. Kamēr vēl viņi izkašķēsies kas, kam un cik ir palicis parādā, vēl daudz kas var mainīties, bet mūsu VID's gan mēģinās 'izvilkt' pēdējo kapeiku. Un, jā, parāds taču izveidojies pirms Brexit'a.
latvieši Anglijā bankrots maksātnespēja - googlē palasiet
Anglija beidzot sāk meklēt visus tos, kas krāpušies - sievietes, kas saņēmušas bērnu pabalstu kā vientuļās mātes, bet īstenībā, dzīvoja kopā ar bērna tēvu, utt., utjpr.
Ja Latvijā kāds tā krāptos - mēs brēktu nelabā balsī:fui, kāds draņķis. Bet, ja latvieši to dara UK un tagad viņus pieķer, nezin kāpēc mēs kritizējam UK valdību.
Jāņem vērā, ka līzingi un bankas ļoti labi atrod latviešus-parādniekus ES valstīs un piedzen nenomaksātos kredītus par mājām, dzīvokļiem, mašīnām...
Закрыть
Краткое описание нарушения