Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Gada pārskata veidlapa (no 2016.) К списку тем
Gada pārskata veidlapa (no 2016.)
Sveiki,
Vēlējos caur forumu uzzināt pieprasījumu pēc jaunā gada pārskata (finanšu pārskata) veidlapas (GP un KGP likums) excel formātā. Jauna PZ forma, jauni bilances posteņi, grāmatvedības politika, pielikumi.
Vai būtu velme tādu iegādāties un par kādu cenu?
Tātad jaunais iedalījums un minimālais informācijas apmērs pēc katerorijām:
1) Mikro līdz B 50.000 N 100.000 D 5 (Atbrīvojums no finanšu pārskata pielikuma sagatavošanas - minimālais informācijas apmērs)
2) Mikro līdz B 350.000 N 700.000 D 10 (Atļauja sagatavot saīsinātu finanšu pārskata pielikumu)
3) Mazām B 4.000.000 N 8.000.000 D 50 ( Bilance, PZ, Fin. Pārskata pielikums)
4) Vidējām B 20.000.000 N 40.000.000 D 250 (Bilance, PZ, Naudas plsma, Pasu kapitāls, Fin. Pārskata pielikums)
B-bilance
N-neto apgrozījums
D-darbinieku skaits
Ответы (231)
Paldies, Aivar!
Paldies būtu vēl sirsnīgāks, ja Jūs dzīvi uztvertu mierīgāk. Apkārt ir tikai un vienīgi kāda mazāks vai lielāks biznesiņš vai apmaiņa - šajā gadījumā informācijas. Cik labi, ka es Jūs pamudināju zvanīt uz VIDu
Jūsu nopelns gan te ir 0,00 %.
Papildus - februāra sākumā būšot jauni, detalizētāki Metodiskie norādījumi.
Lai tie taptu ir jāsūta jautājumi, jo kā viņi var savādāk zināt, ar kādām problēmām saskaras grāmatveži.
Kas Jums liedz sūtīt tos jautājumus?
Vai esat vismaz vienu jau nosūtījusi?
Man personīgi izskatās, ka Jūs te tikai tēlojat visgudro, kaut gan pati no tā visa absolūti neko nesajēdzat.
Paldies, Aivar, vismaz kāda skaidrība.
Vakar arī garu, garu palagu ar jautājumiem aizsūtīju, jo ir grūti uzrakstīt visus jautājumus par visām tām neskaidrībām, kas ir radušās, izrunāt viennozīmīgi ir vieglāk un arī skaidrāk.
Biju vienu mazo savadījusi un saglabājusi, acīmredzot ar visām tām EDS sistēmas korekcijām, viss sarakstītais pielikums pazudis. To arī uzjautāju. Jautāju arī par GP apstprināšnu, tad protokola izraksts nav jāsniedz, tas skaidrs, bet kurš tad to paskaidrojumu par apstiprināšanu paraksta, valde pamatojoties uz dalībnieku sapulces protokolu? Vai dalībnieki?
Nu iet mums traki
Arī man pa nakti pazuda iepriekš aizpildītais Pielikums.
Ir jānogaida, citas izejas pašlaik nav.
Jūs mani tā saintriģējāt ar tiem palagiem, ka nolēmu pamēģināt iesniegt gada pārskatu
Jūs mani tā saintriģējāt ar tiem palagiem, ka nolēmu pamēģināt iesniegt gada pārskatu
Ziņojiet kā tas izdevās.
Man personīgi izskatās, ka Jūs te tikai tēlojat visgudro, kaut gan pati no tā visa absolūti neko nesajēdzat.
Pag, pag es lieku atbildēs likuma punktus, ko citiem grūtāk atrast (vai slinkums meklēt), bet es pārzinu likuma, MK, noraksta struktūru, un to, ko uzzināju sagatavojot gada pārskata veidlapu zv. revidentu sabiedrībai. Beidziet manā virzienā pūst slikto elpu ...
Ziņojiet kā tas izdevās
Diezgan vienkārši, jo tas bija nestrādājoša uzņēmuma pārskats
Ziņojiet kā tas izdevās
Tas labi, bet man gan 2017.gadalikvidācijas pārskats stāv jau otro diennakti kā Iesniegts un nekas nenotiek tālāk.
Man PVN deklarācija stāv iesniegta no 16.01.2017, nekas tālāk nenotiek.
Man arī tāds būs, varbūt var mazliet konkrētāk.
Nesapriecājieties par agru.
Lūdziet Dievu, lai pēc 1.maijanesaņemat vēstuli - nepareizi ir tas, tas un vēl šis arī.
Pag, pag es lieku atbildēs likuma punktus, ko citiem grūtāk atrast (vai slinkums meklēt), bet es pārzinu likuma, MK, noraksta struktūru, un to, ko uzzināju sagatavojot gada pārskata veidlapu zv. revidentu sabiedrībai. Beidziet manā virzienā pūst slikto elpu ...
Tā kā Jūs man atļāvāt, tagad es vairs ne tikai smaidu, bet smejos, cik jaudas.
Vēlu Jums veiksmi - visa pārzināšanā (jo visi pārējie šeit vienīgi muļķi, kuri neko nepārzina), un arī zvērināto revidentu jomā.
Jūsu virzienā es neko nepūšu, nav man tādas vēlēšanās.
Turpiniet "mazgāties balta". Un gaidiet pircējus saviem "šedevriem".
Tagad par lietu - par Gada pārskatu pa jaunam.
Это уже что-то. Желательно, чтобы темка продолжалась. Глядишь, и я созрею до сдачи балансов.
Айвар - спасибо!
Šodien vadu EDS mikrouzņēmumu, it kā viss savadīts, bet saka: Kļūda: Uzņēmuma gada pārskats. Finanšu pārskata pielikums vai piezīmes jāaizpilda obligāti.
It kā viss aizpildīts. Kā var zināt, kas tieši trūkst vai kas nepareizi?
sagatavojot gada pārskata veidlapu zv. revidentu sabiedrībai
Man gan vienmēr zvērināts revidents iedod gatavu komplektu pēc viņu prasībām,nevis es pati kaut ko murgoju.
Nu tiem kam nevajag zvērināto revidentu, un nav kas dod formu, ir jāmurgo pašiem.
Uce - man bija tāpat.
Sākumā patiešām ir jāieliek ķeksis "Pielikums", citādi nepieņems.
Kā man VIDā skaidroja, arī mikrosabiedrībām EDS prasa Pielikumu, jo "mikrosabiedrība ir MAZA sabiedrība". Līdz ar to, Pielikumu mikrosabiedrībām prasa tā, it kā tā būtu MAZA sabiedrība.
Es aizpildīju tikai pašu nepieciešamāko - to, kas jāaizpilda visiem obligāti - GP likuma 52.p.:
52.pants Finanšu pārskata pielikuma saturs visām sabiedrību kategorijām
(1) Visas sabiedrības neatkarīgi no tā, pie kuras sabiedrību kategorijas tās pieder, papildus citai šajā likumā noteiktajai informācijai finanšu pārskata pielikumā sniedz vismaz šādu informāciju:
Tālāk lasiet, ko obligāti vajag.
Un tad man pieņēma.
Kas būs tālāk, tad jau redzēs.
Jāpagaida februāris - VID solīja, ka kaut kas vēl mainīšoties EDSā GP veidlapā.
VID atbilde:
Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likuma 58.pantapirmajā daļā ir noteikts, ja mikrosabiedrība bilances datumā nepārsniedz divas no šā panta otrajā daļā norādītajām robežvērtībām, atkāpjoties no šā likuma 9.pantapirmajā daļā noteiktajām prasībām, tai atļauts nesagatavot finanšu pārskata pielikumu. Šādā gadījumā bilances beigās piezīmju veidā ar skaitļiem, tekstā vai tabulās sniedz šā likuma 52.pantapirmās daļas 2. un 3.punktā un 55.pantatrešās daļas 3.punktā minēto informāciju, kā arī ziņas par pārskata gada vidējo darbinieku skaitu.
Līdz ar to, izmantojot jauno gada pārskata formātu EDS, dokumentā “Gada pārskats un uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācija” nav jāveic atzīme, ka netiks iesniegts “Finanšu pārskata pielikums un piezīmes”. Katrai sabiedrību kategorijai pielikumā aktīvi būs tikai tie lauki, kas jāizpilda piezīmju veidā konkrētajai sabiedrībai.
To finanšu pielikumu jau var zem citi dokumenti arī pievienot, es tā saprotu.
Закрыть
Краткое описание нарушения