Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN revers kokmateriāliem К списку тем
PVN revers kokmateriāliem
Labdien,
Man ir jautājums par reversēto PVN uz kokmateriāliem?!
Es pērku kokmateriālus (piem. mieti), man firma piestāda rēķinu ar reversēto PVN, es neesmu PVN maksātājs un pārdodu mieti tālāk- citai firmai, kurš maksas PVN?
Ответы (48)
Ja neesat PVN maksātājs, piegādātājam nav tiesību pārdot Jums kokmateriālus bez PVN.
Jautājuma uzdevēja pati pērk un Pati firma
Aha, ka tik ne tā!
Meitenes, es vienkārši interesējos par nākotni, mana firma tikai pirks un tālāk pārdos, nevis izmantos saimn. vajadz.!
Un kreditori piestāda rēķinu man ar reversēto un es tālāk piestādu debitoriem bez PVN, jo neesmu PVN maksātājs, un ja piemēram debitors ari būs PVN nemaksātājs, tad kurš maksās PVN?
Jums jau ir kāds tāds rēķins ar PVN reversu?
VID mājas lapā ir ļoti labs metodiskais materiāls par kokiem un reversu. Neslinkojiet, atveriet un izlasiet pats!
Un kreditori piestāda rēķinu man ar reversēto un es tālāk piestādu debitoriem bez PVN...
Ko tik visu Jūs nepiestādīsiet, un ko tikai Jums visu tur nepiestādīs...!
Labāk padomājiet, kas no tā visa piestādītā izaugs.
Varu pateikt priekšā - lielas soda naudas, piestādītāja izslēgšana no PVN maksātāju reģistra un tml.
Jums jau ir kāds tāds rēķins ar PVN reversu?
Vel nav, vienkārši painteresējos!
Ka jau teica Aivars, ja neesiet PVN maksātājs, firma pārdos jums kokmateriālus ar PVN 21%. Jautājums par reverso PVN " atkritīs " pats no sevis.
Ilma - manis rakstīto visas "advancētās" grāmatvedes neņem galvā.
Viņas pašas ir pietiekami gudras.
Vienīgais, ko parasti pieprot - apriet mani.
Varbūt kāds cits var atkārtoti to pašu uzrakstīt. Mani centieni ir veltīgi.
Kā sacīt jāsaka - baro vilku, cik gribi, tāpat uz mežu vien skatās.
Lai piemērotu īpašo nodokļa piemērošanas režīmu kokmateriālu piegādēm un ar tām saistītiem pakalpojumiem, kas noteikts PVN likuma 141.pantā, abiem - gan kokmateriālu piegādātājam, gan kokmateriālu saņēmējam ir jābūt Latvijas reģistrētiem nodokļa maksātājiem.
Saskaņā ar 141.panta5.daļu, kokmateriālu piegādātājs izraksta kokmateriālu saņēmējam nodokļa rēķinu, kurā piegādāto kokmateriālu vērtību norāda bez nodokļa.
Nodokļa rēķinā ir jābūt norādei "nodokļa apgrieztā maksāšana" (PVN likuma 125.panta1.daļas 16.punkts).
Darījumus uzrāda PVN deklarācijas 41.1 rindā, atšifrē pielikuma PVN 1 III daļā, kurā ir jānorāda atsevišķi katrs nodokļa rēķins, tai skaitā arī gadījumā, kad nodokļa rēķinā norādītā darījuma vērtība bez nodokļa nepārsniedz 1430 EUR (MK noteikumu Nr.40, 23.4 punkts). Aizpildot deklarācijas pielikuma PVN 1 III daļas 5.aili preču piegādātājs tajā neuzrāda PVN summu par darījumiem, par kuriem PVN budžetā maksā preču saņēmējs atbilstoši īpašajai PVN piemērošanas kārtībai.
Ja kokmateriālu saņēmējs ir juridiska persona, bet nav reģistrēts nodokļa maksātājs, tad jāpiemēro vispārējā PVN maksāšanas kārtība.
Šajā gadījumā malkas piegādei piemēro PVN 21% likmi, darījumu uzrāda PVN deklarācijas 41.rindā, nodokli - 52.rindā, atšifrē pielikuma PVN1 III daļā.
Japaina - lūdzu, ieskaņojiet audioierakstā, ievietojiet šeit, lai var atskaņot.
Ļoti vēlams arī video formātā, tad varētu sasniegt labāku rezultātu.
Japaina - lūdzu, ieskaņojiet audioierakstā, ievietojiet šeit, lai var atskaņot.
Ļoti vēlams arī video formātā, tad varētu sasniegt labāku rezultātu.
Nav laika.
Kādā vaļas brīdī, kad adīsiet zeķi vecumdienām.
Nav laika.
Citātus meklēt un pārkopēt ir laiks?
vecumdienām
Kas tās par zeķēm vecumdienām?
vecumdienām
Nu kā, te taču bija diskusija kā kurš sagaidīs vecumdienas. Jau sāks par sevi rūpēties tagad vai gaidīs, ka bērni vecumdienās aprūpēs. Nu tad jau tagad jāsāk zeķes adīt vecumdienām.
Adītas zeķes nēsāju no dzimšanas. Pati sāku adīt pamatskolā
Закрыть
Краткое описание нарушения