Nepilns darba laiks un nodokļi
SIA (NAV mikrouzņ. nod. maksātājs) uzsāk darbību decembrī. Tiek noslēgts darba līgums ar diviem darbiniekiem par summāro darba laiku ar stundas tarifa likmi, kas PĀRSNIEDZ minimālo. Viens no šiem darbiniekiem ir valdes loceklis.1) decembrī apgrozījums nepārsniedz 1900 eiro. Saskaņā ar nostrādāto laiku nevienam no diviem darbiniekiem aprēķinātā alga nesasniedz 380 eiro.
Nodokļi tiek aprēķināti par faktiski aprēķīnāto algu abiem darbiniekiem.
2) decembrī apgrozījums PĀRSNIEDZ 1900 eiro. Aprēķinātā alga nevienam nesasniedz 380 eiro.
Situācija tāda pati, kā gadījumā 1), jo rit pirmais kalendārais gads kopš SIA reģistrācijas.
3) nākamā gada janvārī nepārsniedz 2150 (430x5) eiro. Aprēķinātā alga nevienam nesasniedz 430 eiro.
Nodokļi tiek aprēķināti par faktiski aprēķīnāto algu abiem darbiniekiem.
4) janvārī apgrozījums PĀRSNIEDZ 2150 eiro. Aprēķinātā alga nevienam nesasniedz 430 eiro.
Papildus tiek aprēķināti nodokļi par valdes locekli par summu, kas viņam pietrūkst līdz 430 eiro.
Vai esmu visu pareizi sapratis?
Lieta tā, ka VID konsultante skaidroja visu vienkārši:
Ir apgrozījums (jebkāds) un ir darba līgums - tad jāmaksā minimāli 380 (430) eiro. Arī tad, ja uzņēmums (darbinieks) nestrādā pilnu mēnesi. Jautāju, vai tas ir arī gadījumā, ja nostrādāta viena diena, Atbilde bija - jā
Es spēju tikai pateikt paldies un nolikt klausuli.
Varbūt es tomēr kaut ko neņemu vērā?