Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
"Деревяшки" приложение к декларации ПВН К списку тем
"Деревяшки" приложение к декларации ПВН
Коллеги, уже голова не работает и нет сил в законах рыться. Вопрос такой: купили "деревяшки". ПВН в проводках - понятно. Идет ли "деревянный" ПВН в приложение ПВН 1 или только в приложения, касающиеся "деревяшек" (как я поняла, там 2 специальных приложения". И за 30 латов ПВН столько мороки!
Клео, Вы у нас спец по древесине - выручайте!
Ответы (39)
Деревянный ПВН идет только в приложения по деревяшкам. В декларации он указывается общей суммой в графах 68 и 58.
Ja abi partneri PVN maksātāji, tas nav iegādāts nazumtirdzniecībā un nav izlietots neapliekamiem darījumiem, tad PVN deklarācijā tas vispār neparādās. Būs tikai pielikumā.
Согласна со всеми.
Дополню только Ane:не появится в декларации, потому что в приложении в конечной сумме будет 0. В методичке: Metodiskie norādījumi par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā darījumiem ar kokmateriāliem un PVN deklarācijas pielikuma aizpildīšanu разобраны примеры и даны к ним примеры заполнения декларации. Martinas, наверняка там найдете и свой случай.
И всё-таки из методички не очень понятно, в ПВН 1 эта цифра идет или нет. У меня 1 сделка деревянная, остальные - обыкновенные. Я поняла так, что идет в общую сумму ПВН 1 и плюс заполняются дополнительные приложения (2 штуки).
Lasot jūsu apspriešanos,atcerējos, ka man arī ir viena (pirmo reizi manā nelielajā pieredzē) saņemta kokmateriālu pvz kurā ir rakstīts malka (apkurei). Es to iešāvu PVN1 pielikumā un ieliku deklārācijā nemaz neiedomādamās (nezinādama jau arī), ka ar kokiem ir savādāk. Kā vajadzēja pareizi darīt??? Lūdzu palīdziet arī man!
Вот и у меня в первый раз (надеюсь, и в последний).
koku PVN neiet PVN1 deklarācijas pielikumā, tas iet kokmateriālu pielikumā, un tikai no 14.rindassumma pārnesas uz PVN deklarāciju
Но там каких-то 2 приложения - которое из них?
Rita, ja malka ir īsāka par 1 metru, tad jums PVN tiek pieskaitīts summai un parasti tādu malku raksta uz PPR nevis KTPR, bet ja tomēr ir bijusi KTPR, tad jāieraksta gan kokmateriālu pielikumā, gan summas virs 100 LVL PVN1 priekšnodokļa pārskatā. Pārējos gadījumos darījumi ar kokmateriāliem LR teritorijā ir reversais PVN un uzrādās tikai un vienīgi pielikumā pie PVN deklarācijas par kokmateriāliem.
Retos gadījumos izlien no šiem pielikumiem PVN 14.rindā ko ielikt PVN deklarācijā attiecīgi vienā vai otrā pusē.
Martinas, oba, odno idjot - partneru saraksts, gde ukazivajetsja vse KTPR, a vtoroje iz etovo vihodja summi. Shas kinu v po4tu vam.
Так-так, из предыдущего поста я поняла, что если стоимость превышает 100 латов, то в ПВН 1 всё-таки включается.
Martinas, net, eto toljko v slu4aje drov kotorije oblagajutsja PVN v obi4nom porjadke, jeslji drova koro4e 1 metra.
Ага, вот теперь понятно. Мои "дрова" - 2.5 м (столбики для ограждения).
Спасибо.
Man ar tiem kokiem godīgi sakot tumša nakts:)
Tiešām nezinu cik tā malka gara, bet izraktīta uz kokmat.pvz tikai malka - 20m3 = 60,00(kopā)+PVN18% 10,80 Ls.
Tad man vajag šo darījumu deklarēt PVN kokmat.pielikumā un PVN1 pielikumā kopējā summā(jo nepārsniedz 100Ls) un tad arī PVN deklārācijā, kā priekšndokli (kopsummā). Cleo vai es pareizi sapratu, vai tomēr nē?
Rita, kāda ir summa apmaksai? Ja malka 60,00 PVN 18% pēc 13.2.panta= 10,80, summa apmaksai 60,00 LVL, tad šis darījums Jums figurēs tikai un vienīgi PVN deklarācijas peilikumā darījumos ar kokamteriāliem, bet ja summa apmaksai ir 70,80 LVL, tātad PVN ieskaitīts summā, tad tas Jums būs priekšnodoklis un parādīsies arī PVN1 pārskatā par priekšnodkļa summām. Bet kā jau teicu, parasti malku zem 1 metra pārdod uz PPR, uz KTPR malku zem 1 metra tirgot nebūtu pareizi.
Summa apmaksai ir 60+10,80 = 70,80 Ls.
Tātad, man PVN deklarācijā nav jāsamazina priekšnodoklis un PVN1 arī (man jau bija iekļauts), bet pie attiecīgā mēneša PVN-a man vēl jāuztaisa PVN pielik.parkokmateriāliem? Vai man pareizi pieleca? (Goda vārds, neko no tiem "kokiem" nesaprotu un ceru, ka šis paliks vienīgais šogad darījums).
Rita, Jūsu variantā vajadzēja būt PPR nevis KTPR, bet ja jau reiz summai tika pieskaitīts klāt PVN< tad tas ir Jums priekšnodoklis.
Jūsu gadījumā ir jāsastāda PVN deklarācijas pielikums kokmateriāliem un arī PVN1 pārskatā par priekšnodokļa summām jāiekļauj tas PVN priekšnodoklī.
Martinas variantā ir reversais PVN darījumos ar kokmateriāliem "Мои "дрова" - 2.5 м (столбики для ограждения)" un nav iekļaujams priekšnodoklī, uzrādās tikai PVN deklarācijas pielikumā par darījumiem ar kokmateriāliem un tā KTRP partneru sarakstā pie pielikuma.
Rita, nākošreiz, ja Jums paŗdod malku garumā zem 1 metra, prasiet nevis KTPR lai raksta bet PPR, jo MK 252 noteikumos ir noteikts kādos gadijumos izraksta KTPR. Malka zem 1 metra garumā ir parasta prece. un VID metodiskajo norā'dijumos Nr.681
http://www.vid.gov.lv/5likumi/vc.asp?source=8Piev/_koki2001metodika_.html&KId=8
2. Šie metodiskie norādījumi piemērojami:
2.1. šādu kokmateriālu piegādēm :
2.1.1. nocirstiem un atzarotiem, sagarumotiem vai nesagarumotiem, mizotiem vai nemizotiem, garenvirzienā sašķeltiem vai nesašķeltiem apaļkokiem, kuri sastāv no viena elementa bez mākslīgiem savienojumiem un kuru garums ir LIELĀKS PAR VIENU METRU, bet tievgaļa diametrs vismaz trīs centimetri;
Закрыть
Краткое описание нарушения