Dīkstāves (par dīgstavi gan neko nezinu) formulējumu (izskaidrojumu) šī vīrusa sakarā neesmu nekur redzējis. Varbūt ir, bet neesmu labi meklējis.
Nepiekrītu tam, ka darba laika uzskaites tabulā jāliek nulle. Manuprāt, jānorāda darbā pavadītās stundas vai arī jāpiemēro kāds speciāls apzīmējums. Tikai ne nulles.
Es šajā sakarā esmu saņēmis jautājumu par neapliekamo minimumu un par atvieglojumiem periodā, par kuru VID maksā dīkstāves pabalstu.
Mans uzskats (kas balstīts uz loģiku) ir šāds – ne saistībā ar neapliekamo minimumu, ne arī saistībā ar atvieglojumiem darba ņēmējam nekas nemainās.
VID izmaksās PABALSTU, kuram nekādus nodokļus nepiemēro, tātad tas arī nekādā veidā neskar pabalsta saņēmēju saistībā ar neapliekamo minimumu un saistībā ar atvieglojumiem.
Otrkārt, šis pabalsts ir PAPILDUS darba algai, ko maksā darba devējs.
Jo pabalstu VID maksās arī par tām dienām, kad darbinieks bija darbā, taču dīkstāvē (nosacītā) – nebija klientu, samazinājās apgrozījums utt.
MVVNACFDV
Atvainojos par kļūdām
Cik es sapratu, ka Valsts sniedz palīdzību uzņēmējiem grutāja laikā, lai nav jaatlaiž darbinieki, kuriem nav no kā maksāt algas. Ja darbinieks sež darbā bez darba, tad jau viena lieta, bet ja birojs ir ciet un darbība nenotiek, tad darbinieks var saņemt pabalstu un pēc tam atkal tālāk stradāt uzņemumā (vismaz vienu mēnesi, jo pēc dikstāves nedrīkst atlaist darbinieku) un saņemt algu.
Vai citi plāno saņemt algu un vēl pabalstu?