Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Profesiju klasifikators
Labdien! Es gribētu uzzināt vai darba līgumā jauzrāda amata kods pēc profesiju klasifikatora? Kur tos var atrast?
Un kā rīkoties gadījumā, ja profesiju klasifikatorā tāda amata nav?
Ответы (37)
классификатор на сайте вида есть. удобный. здесь тоже. что значит нету? там всего чего есть:)
Jāuzrāda.Var atrast šeit.Bet jāmeklē pie normatīviem aktiem.Turir ļoti daudz amatu.Kāds jau derēs.Nevar būt ka esat izdomājuši jaunu ameriku.Jumsšim klasifikatoram ir jāpielāgojas.
1) jā, jāliek kods no profesiju klasifikātora
2) tos var atrast pa''sa profesiju klasifikatorā http://www.***censored***/gramatvediba/profesiju_klasifikators
3) jāpiešķir amats, kas atbilst profesiju klasifikatoram.
Vai tā ir obligāta prasība?
Cleo kā vienmēr ir ļoti precīza.Un viņai ir pilnīga taisnība.:)
Paldies par atbildēm. Bet organizācijas specifikai ir nepieciešams amats APMĀCĪTĀJS.
Ja tāda nav, ko darīt?
Kas tas par amatu? Šim vārdam ir arī citi piemēroti vārdi?No prof.klasif.jūs izvēlēsieties vēl precīzāku un skaistāku vārdu.
Ja profesijas klasifikatora kaadas profesijas nav, bet loti gribas - var rakstiit pieteikumu Ministra Kabinetam, lai pievienot kaadu profesiju.

un kāds ir mēģinājis pieteikt? Vinetu, redz Jūs varat MK pieteikt, ka Jums vajag tādu amatu Apmācītājs

nez ko viņš apmāca? Varbūt viņš ir skolotājs?
232003 arod(amat)mācības skolotājs
dīvaini. Pēdējo 12 gadu laikā nevienā darba līgumā neesmu klasificēta nevienā "kastītē". Kam tas vajadzīgs? Vai tad mani darba līgumi tagad skaitītsies nederīgi? Acīmredzot ir sfēras, kas dzīvo ārpus visiem obligātajiem "klasifikatoriem".
Man līdz šim likās, ka tas ir vajadzīgs, lai augtskolas un arodskolas varētu izstrādāt savus izglītības standartus, gatavojot speciālistus kaut kādām profesijām un lai darba devēji pēc diploma varētu saprast, ko tas cilvēkz zina vai prot.
Piedlaījos arī vienas profesiojas standartu izstrādē - tas nav sarežģīti - un to var izdarīc "caur" izglītības ministriju.
У меня тоже, ни в одном договоре нет ни одного кода. А где вообще написано, что они должны быть?
может просто лично Вам они не понадобились?
мне без них-статистику не сделать
Да делаю я массу статистических отчетов, а в каком требуются эти коды? Если Вы про 6 дарбс, так там же названия профессий написаны и без кодов заполнить можно.
Vai kāds var man paskaidrot profesiju klasifikātoru????
Kad to lasu, tur vairākas reizes atkārtojas vieni un tie paši amati, nesaprotu pat kurš kods varētu atbilsts parastam direktoram. Tur to direktoru tik daudz un neizskatās ka tos varētu iedalīt pa nozarēm.
njā, bet atgriezōties pie Amuil teiktā - kur gan ir noteikts, ka darba līgumā jābūt šim klasifikatora kodam? Godigi sakot meklēju Darba likumā - neatradu. Kur vēl jāmeklē?
es saprotu, ka amatu pieškir atbilstoši klasifikatoram (ja nu gadījumā nezinā, kā darbinieku nosaukt), bet nu tiešām pasakiet priekšā kur jāmeklē tāds obligāts nosacījuma darba līgumā, ka jābūt minētam klasifikatora kodam?
Man liekās ka tāda panta likumos nav. Un klasifikātora koda rakstīšana darba līgumā - "labprātīgs darījums".:)
nu tur tā lieta, ka es tādu pantu neatradu, vismaz darba likumā pie panta darba līgums- neatradu.
Ну и хорошо, что нету - проблем меньше.
Закрыть
Краткое описание нарушения