Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Profesiju klasifikators
Labdien! Es gribētu uzzināt vai darba līgumā jauzrāda amata kods pēc profesiju klasifikatora? Kur tos var atrast?
Un kā rīkoties gadījumā, ja profesiju klasifikatorā tāda amata nav?
Ответы (37)
Nav jau nav,taču standartveidlapās šis kods prasās.Nav taču grūti ierakstīt.ievilkt svītru, kaut kā nezolīdi:D
Aivareno, bet lielākoties jau darba līgumus nestāda vairs uz standartveidlapām

Vismaz man neviens daba līgums nav uz tipogfrāfiskajām/
Ну, Cleo, еще не хватало, чтобы у Вас на стандартных бланках было
Bet vienā no maniem uzņēmumiem šis kods ir ierakstītsun nekāda vainās.Es gribu un rakstu.Jūs varat nerakstīt.Nedomāju,ka tādēl Jūs kāds izdomās sodīt.Bet dažreiz nelielam uzņēmumam,kuram nav datora,interneta ērtāk ir nopirkt standarta veidlapu un aizpildīt.ne jau visi grāmatveži ir tik "kruti",kā Jūs un es.:D
Aivareno :)) dators vairs nav elitāra lieta, tā jau ir dzīves nepieciešamība, pat manam pirmklasniekam jau vajadzīgs dators un notiek skolā datorstundas. Tāpat kā mobilais telefons katram skolnieciņam ap kaklu, kādreiz tas bija "elitārs", laiks iet, nestāv uz vietas un mums jātiek tam laikam līdzi. Drīz domāju nebūs nekāds pārsteigums arī, ja katram grāmatvedim būs pašam sava jau nopirkta grāmatvedības programma.
Darba drošibas pārbaude ierakstīja aktā, ka darba līgumi nav pareizi.
необходимость использования классификатора при оформлении трудовых отношений записана в преамбуле Классификатора профессий.
А в Трудовом законе ничего не написано. Так что у нас главнее - закон или классификатор?
zakon

pēc hierarhijas likums ir augstāks manuprāt.
Darba likuma 40.pantsnosaka datu minimumu, kas jāiekļauj darba līgumā. Amata kods tur nav prasīts. Taču amata kods ir jānorāda darbinieka personas kartītē, un tā ir obligāta, apstiprināta ar Centrālās Statistikas pārvaldes lēmumu.
В карточке персонального учета, утвержденной статистикой, слишком много запрашивается данных о работнике, что противоречит закону о защите данных физических лиц ( может, неправильно "обозвала" этот закон ).
Missyou, mēs jau apspriedām personas kartīti un saskaņā ar Likumu par Personas datu aizsardzību- darba devējam nav tiesību nemaz pieprasīt un glabāt pie sevis tās ziņas, kas ir ietvertas šajā veidlapā. Ja grib vākt un glabāt šādu informāciju tad attiecīgi ir jāreģistrējas un manuprāt bija arī jāmaksā par to Valstij.
Добрый день! Скажите пожалуйста, где можно найти должностную инструкцию для стропальщика? Заранее спасибо!
Закрыть
Краткое описание нарушения